Hayvanlara kötü muamele: Değişme zamanı

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Animal_Rights_by_morningmoonfaerie

Sevgili arkadaşlar,

Ebru’nun ölümünün ardından yaşadığımız karmaşa beklenen bir şeydi. Bu olayların normal gelişmesi, şaşkınlık, şok, kızgınlık, inkar, kabul etme ve sonunda da bazı şeylerin değişmesi, ve bu değişikliklere birey olarak bizlerin önayak olması gerektiğini farketmek.

Ebru’yu kimin öldürdüğünü bilmiyoruz, ama büyük bir travma sonucu öldüğünü biliyoruz. Bir gün bunu kimin yaptığını öğreneceğimizi umuyoruz. Ben bundan eminim.

Şimdi daha büyük resme bakmalıyız.

Ebru Marmara Oteli’nin koruması sayesinde uzun bir yaşam elde eden şanslı bir köpekti. Her sokak köpeği bu kadar şanslı olmuyor. Aslında çok azı öyle. Sokaktaki bir köpeğin ömrü 4-5 yılı geçmiyor, ve bu süre sürekli kötü muamelenin izlerini taşıyor. Bundan söz etmemem gerekirdi, ama edeceğim. Tekmelenerek öldürülen, işkence gören, yakılan, zincirlenen, küçücük yerlere kapatılan, bıçaklanan hayvanların sayısı inanılır gibi değil. Ülkenin her yanındaki hayvan sağlığı organizasyonları bu gibi olaylarla her gün karşılaşıyor. Bunu biliyoruz. Ancak kısıtlı zekaya sahip biri (ne yazık ki onlardan da çokça var) bunu inkar eder.

Bu olaylara sokaklarda kaybolmuş halde dolaşan onbinlerce terkedilmiş hayvanı da katmalıyız.

Bu sorun sadece Türkiye’nin sorunu değil. Özellikle ninth street pharmacy online tramadol Yunanistan, İtalya veya İspanya gibi Akdeniz ülkelerinde durum kötü.

Ancak biz Türkiye’ye odaklanacağız. Neden mi? Çünkü bu bizim ülkemiz, ve her birimizin kalıcı bazı değişiklikler yapabileceğimiz yer burası.

Ebru’nun trajik ölümü, ne kadar üzücü olursa olsun, bir amaca hizmet etmeli. Onun zamansız ölümü üzerine yükselen sesler kanunlardaki, ve daha da önemlisi, kanunların uygulanış şeklindeki değişiklikler olarak yansımalı.

Sahip Çıkalım organizasyon bünyesinde sadece hayvanlara uygulanan kötü muamelelerin saptanıp açıklanmasına adanmış bir bölüm oluşturacaktır. Biz yargılamayacağız, o işi yargıya bırakacağız. Ama bu gibi durumları ışığa çıkaracağız ve onları sonuna kadar ilan edeceğiz.

Bu seferberliğimizde bize yardımcı olacak gönüllülere ihtiyacımız var. Avukatlara, fotoğrafçılara, ve genelde etraflarında bu zulmü görmekten bıkmış ve bir şeyler yapabilmek isteyen insanlara ihtiyacımız var.

Özellikle üç durumu hedefleyeceğiz:

– Aşırı hayvan ihmali durumları

– Köpek dövüştüren organizasyonlar

– Hayvanların terk edilmesi.

Aynı zamanda:

– Hem barınaklarda, hem de özel evlerde hayvanlara kötü muamele / hayvan biriktirme olaylarıyla da ilgileneceğiz.

Özel bir email adresimiz var:  abuse.letsadopt@gmail.com

Hayvanlara yapılan zulümden siz de bizim kadar nefret ediyorsanız lütfen irtibat kurun.

İletişim: v.larkhill@googlemail.com

Please join Animal Justice

http://www.facebook.com/group.php?gid=18394715517

logo

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

3 comments on “Hayvanlara kötü muamele: Değişme zamanıAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. joyce valeri says:

    real animals are humans. I am ashaime of being a human

  2. Let’s work all together to teach love and animal caring to everybody. I am a foster parent for animals, and I am loving it. I invite everybody to take care of any animal around them. Good deeds are in every breathing soul.

  3. Günlerdir bir dolu spekülasyon yapılıyor bu konu ile ilgili. The Marmara Ebru nun eceli ile öldüğünü kabul etmis animalia darbe ile olduğundan emin değiliz araba kazası da olabilir demis v.s sonuç olarak ebru aramızdan ayrıldı.
    sonrasında ise düne ait hürriyet ekinde ONUR BASTÜRK ün yazısıda ayrıca elestirilecek bir sey tabi.
    söylemi söyle ” ebru bir simgeydi. ama hangi avrupa kentinde beş yıldızlı otelin önünde köpek gördünüz?(ben birtek Napoli’de gördüm, orası çöp cennetiydi, belki ondan)

    Böyle birseyi nasıl yazabildiğini çok bilmiyorum, yani nasıl bir insanlıkla. protesto etmek lazım bu insanlar ne konustuklarını bilmiyor olabilirler belki ama ne yazdıklarını çok iyi bildikleri kesin!!!