Bahçeşehir: Kibirde Boğulmak – Bahçeşehir, drowning in arrogance

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Mevlut Uysal
Mevlut Uysal

Bahçeşehir: Kibirde Boğulmak

Bunları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın selden etkilenen Silivri’ye yaptığı ve utandıran ziyareti TV’de
seyrettikten sonra yazıyorum. Kent, felaketin yanında son derece eksik kalan tepki ve Belediyelerin hazırlıksızlığı nedeniyle çaresiz kalmış durumda. İnsanlar kızgın, sorular soruyorlar, Sayın Topbaş insanlarla empati veya kenti
etkileyen bu trajediye dair bir bağ kuramıyor.

Kaçınılmaz olarak Türkiye’yi perişan eden 1999 depreminin anıları canlanıyor gözümüzde. Bir gecede neredeyse 55 000 kişi hayatlarını kaybetti. Hükümetin yardımı geç ve yetersiz kaldı. Kurbanların sayısı o zamandan bu zamana hep eksik gösterildi.

2009… 10 yıl sonra ülke Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal‘ı TV’deki kibrine şahitlik ediyor. Başakşehir sınırları içindeki Bahçeşehir Barınağında  bir grup gönüllü çamura saplanmış hayvanları kurtarmak için çırpınırken sayın Uysal kameralar karşısında defalarca yardım taleplerini reddediyor. Başkan kurtarma çalışmalarına yardım etmiyor, çaresiz durumdaki hayvanların kurtarılması için parmağını bile kıpırdatmıyor.

Sayın Uysal kendisine telefon edilmesini, soru sorulmasını saygısızlık olarak görüyor, yardım istenmesini bir hakaret kabul ediyor.
Kibir. Hakaret gibi ve kabul edilmez bir kibir. Örneklerini daha önce de görmüştük. Adı hayvan haklarına ve kanunlara karşı çıkmakla bir anılan Beykoz’un eski belediye başkanı Muharrem Ergül’de görmüştük aynı tavrı.

Sahip Çıkalım! ateşli bir kamuoyu savaşı verdi ve kazandı. Ergül partisi tarafından tekrar aday gösterilmedi.

Innocent Victim
Innocent Victim

Bugün bir eylem ricası yapıyoruz. Sayın Uysal’ın genel bir tepki ve kınamayla karşı karşıya kalması ve kendisine seçilmiş bir temsilci
olarak görevlerinin hatırlatılması gerekiyor.

Sahip Çıkalım! sizlere Türk vatandaşları olarak sahip olduğunuz hakları da hatırlatmak istiyor. Başınızdakiler bulundukları yerlere
sizin oylarınızla geliyorlar. Ve sizin oylarınızla güç sahibi olanlar siz sessiz ve tepkisiz kaldıkça isteklerinizi bir kenara itmeye devam
edecekler.

Sahip Çıkalım! 22 000 üyesi adına, ve ülkenin diğer hayvan hakları gruplarının da öfkesinin sesi olarak Sayın Uysal’dan kamuoyu önünde bir özür dilemesini ve Bahçeşehir Barınağında 130 canın acı ve bitkinlik içinde ölümüyle sonuçlanan bu trajediden doğrudan sorumlu olan ekibi derhal görevden almasını talep ediyor.

Lütfen bu blog sayfasına yorumlarınızı ekleyin. Başkan’a ulaşmasını sağlayacağız.

Saygılarımla,

V Larkhill

Let’s Adopt

—-

Mevlut Uysal
Mevlut Uysal

Bahçeşehir, drowning in arrogance

I write this after watching footage of the embarassing visit of Mr Kadir Topbaş, the Mayor of the Istanbul Greater Municipality to Silivri, a  district severy affected by the floods.

furious, questions are being asked, Mr. Topbaş shows no sign of The city is dismayed at the completely inadequate response to the disaster and the lack of preparation of the municipality. People are  empathy or connection with the tragedy affecting this city.
Inevitably, memories of the 1999 earthquake that devastated Turkey come to mind. In a single night, 55.000 people lost their lives. The government response was completely inadequate,  the number of victims was, and to this day still is, downplayed.
2009… Ten years later, the country witnesses in disbelief in TV the display of arrogance of Mr Mevlüt Uysal, mayor of Başakşehir. Whilst a small team of volunteers race against the clock to save the stranded animals, Mr. Mevlüt Uysal repeatedly refuses to answer their pleas for help. The Mayor would not assist the rescue efforts, he would not lift a finger to save the lives of a bunch of helpless animals.
Innocent Victim
Innocent Victim

Mr. Uysal considered a sign of disrespect to be telephoned, questioned, he considered an insult to be asked for help.

Mr. Uysal rejected to accept the offers of help from the Greater Municipality and others. In the end assistance was sent to them  anyway.

Arrogance. Insulting and unacceptable arrogance. We have seen it before. We saw it in the words and actions of Muharrem Ergüll, the
ex-mayor of Beykoz whose name became synonymous with animal cruelty and blatant disregard for the Law.
Let’s Adopt! fought a fierce battle for public opinion and won. Ergül was not presented by his party for re-election.

Today we are making an appeal to action. Mr. Uysal has to be confronted with a general show of reject and dissaproval that reminds of his duties as elected representative.

Let’s Adopt! wants to remind you all of your rights as Turkish citizens. Those in power are there with the support of your votes, those in power will continue disregarding the wishes of the people as long as the citizens remain silent.
Let’s Adopt!, speaking on behalf of its 22.000 members and voicing the indignation of the rest of the country’s animal welfare organizations demands a public apology on the part of Mr. Uysal and the immediate dismissal of the team directly responsible for the tragedy at the Bahçeşehir shelter, which resulted in the harrowing deaths of 130 lives.
Please leave a note on the blog. We will make sure your personal message reaches the Mayor directly.

Kind regards

Viktor Larkhill
Let’s Adopt

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

214 comments on “Bahçeşehir: Kibirde Boğulmak – Bahçeşehir, drowning in arroganceAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. idil uzun says:

    telefon konusmasını 2 kere dinledim,anca beynım aldı , kabullendim.
    utanın ya utanın insanlık bumu! nekadar ayıptır, o canları kurtarmak için uykunuzu bölemediniz..

  2. başkalarının canını düşünmeyen kişiyi bende düşünmem davranışından ilgisizliğinden umursamazlığından dolayı ve en başta ALLAHTAN VE O CANLARDAN UTANSIN ÖZRÜDE EKSİK OLSUN GİDENLER GİTTİ İNSANLARADA HAYVANLARADA YAZIK OLDU O YÜZDEN GEÇ KALINMIŞ Bİ ÖZRÜN HİÇ BİR YARARI YOK ,ya merhametle dolu insan gibi neyse işleri hakkıyla onları yapsınlar ya çekilsinler kendi başlarını yesinler bu dünyada yapabilirsin ama öteki taraftada sana yaparlar umarım o zaman çaresizlik acıyı hissetme umursuzluk ilgisizlik nedir anlarsın ama dileğim sizin gibilerin en kısa sürede bunları bu dünyada hissetmenizdir

  3. Ayşen Ertür says:

    Övünerek anlatılan hikayelerden biridir, Hz. Muhammed’in cüppesinin eteği üzerinde uyuyan kediyi rahatsız etmek için, eteğini kestiği…

    Üstünden 15 asır geçtikten sonra, hayvanları kurtarmak şöyle dursun, uygunsuz saatte arandığını düşündüğünü için öfkelenen Başakşehir Belediye Başkanı kendisine Müslüman diyorsa, bir daha düşünsün.

    Anneannem “Hayvan sevmeyen, insan da sevmez” derdi. Başakşehir halkını uyarmış olayım. Hayvanların canına değer vermeyenin insan canına da değer vermesini beklemek abesle iştigaldir.

  4. Sheila White says:

    Mr. Mayor,

    I have been watching the stories of the flood victims, the animals, who died in the shelters during the recent disaster in Turkey. I am appalled that you had it within your power to aid these animals and did nothing, and in fact treated the people who were attempting to help, like dirt.

    People around the world are ashamed of your heartless inaction. To make some sort of restitution you should immediately give substantial aid to “Let’s Adopt” to help them in their efforts for the animals. Unfortunately, this will not bring back the one who perished.

    Sincerely,

    Sheila White

  5. günah ya yazıklar olsun sizlere ozaman bırak o işi işini daha iyi bilen güzel yürekli birileri devralsın senin özründe eksik kalsın sadece birdaha başka canlarla oynama ister insan ister hayvan olsun ALLAHın yarattıklarına saygın sevgin olsun tıpkı peygamberler gibi biraz ders alın ya nasıl insanlarsınız sizler

  6. nevermore says:

    yardım istemek saygızlıksa eğer, senin yaptığın ne oluyor peki? ben bunu anlayamadım. ha sen halktan değilsin çünkü. sen ‘başakşehir belediye başkanısın’. bu da sana halkı hakir görme hakkını veriyor değil mi? bu kadar canlı ölmüşken, hayatta kalanlar da çaresiz ve korkmuşken, nasıl bu kadar rahat olabiliyorsun? buna önceden bir önlem almak gerekmez miydi? hem de böyle bir olay yaşanmışken asıl senin orda olman gerekirdi.

  7. nevermore says:

    yardım istemek saygızlıksa eğer, senin yaptığın ne oluyor peki? ben bunu anlayamadım. ha sen halktan değilsin çünkü. sen ‘başakşehir belediye başkanısın’. bu da sana halkı hakir görme hakkını veriyor değil mi? bu kadar canlı ölmüşken, hayatta kalanlar da çaresiz ve korkmuşken, nasıl bu kadar rahat olabiliyorsun? buna önceden bir önlem almak gerekmez miydi? hem de böyle bir olay yaşanmışken asıl senin orda olman gerekirdi..

  8. It is the responsibility of the Municipality and moreso the Mayor to care for animals under Animal Welfare Law 5199 .
    Mr. Uysal has broken this law.. he has shown no compassion , no feelings, I wonder if indeed he has a heart at all .
    It is obvious that he has no trouble sleeping as even on the night of the flood he was annoyed at being woken by pleas for help .. any decent human would have been there on the scene getting down and dirty trying to save the victims.
    A very public apology is needed from this man and also he must ensure that the survivng animals are well taken care of.

  9. Şimdi kibrinde boğulsun bakalım,ileride nerede boğulacağı belli olmaz.Lanet olsun böyle duyarsız ve ne oldum delisi olanlara.Cezalarını er geç çekerler inşallah.

  10. nuray arar says:

    hala yardım edemediğim için üzülüp kendime kızarken bu adamı dinlemek beni yine üzdü!
    maalesef bu adam gibi tipler yani sevgisiz,saygısız,seviyesiz kisiler her yerde…
    bu yapıdaki kimseleri yönetici olarak görmek istemiyorum!
    utanmak bizim gibi sevgi ve kalp tasıyan insanlarda vardır,bu saygısız gibi kalp yerine taş tasıyanlarda değil…
    bunun gibi zihniyetleri kınıyorum…

  11. YAŞAM HAKKINA SAYGI DUYULSUN ONLARDA CAN BİZ OLMASAK KİMLER OLUCAK ????

  12. sabine nowack says:

    Herr Bürgermeister,Mevlüt Uysal !

    So ein Verhalten was sie an den Tag legen ist eine Zumutung !!!
    Ihre geistige Fähigkeit als Bürgermeister von Bahcesehir,
    bezweifle ich sehr !
    Als in Istanbul 1999 das große Erdbeben war,haben auch Hunde (Rettungshunde)geholfen ,Menschen lebend zu finden (haben sie das vergessen ) !!!
    Ihr Auftreten gegenüber den Freiwilligen ,ist unter aller Würde !!!!

    1. Eine öffentliche Endschuldigung ihrerseits ist
    mehr als angebracht !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2.Ich will das die Verantwortlichen des Bahcesehir Heimes,
    sofort und ohne Wiederrede entlassen werden !!!

    In der Hoffnung, das sie ihre großen Fehler ,die sie begangen
    haben,einsehen weden !!

    Sabine Nowack
    Germany

  13. NUR AYKURT says:

    BAŞKAN MEVLUT UYSALIN İSTİFASI ŞARTTIR.DÜNYADA HİÇBİR RESMİ GÖREVLİ SEL BASKINI SIRASINDA ZATEN UYUMAZ.BİR İLKE İMZA ATTI,HEMDE ÇOK KÖTÜ BİR İLKE…..TAHMİN EDİYORUM PARTİSİDE BU TAVRINI İSTİFASI YÖNÜNDE DEĞERLENDİRECEKTİR.

  14. Pia Pinar Ercan says:

    Bizler uyumuyoruz ve uyumayacagiz. Gorduklerimizi, duyduklarimizi asla unutmayacagiz ve unutturmayacagiz! O canlarin, o cocuklarin orada olmelerine goz yummudugu icin onu asla affetmiyorum. Benim gozumde insanliktan yoksun adini bile koyamadigim bir mahlukattir birakin politikaci bile diyemiyorum kendisine.
    Baskan Mevlut Uysal derhal koltugunu birakip, istifa etmelidir.
    Oyumu hangi partiden olursa olsun, bu sekilde dusunen, hayvan haklarina saygi gostermeyen hicbir politikaciya vermem ve vermeyecegim.

  15. Mevlüt Bey,
    Bir çiftliğiniz olsa mesela ve bu çiftliğin her türlü işiyle ilgilensin diye dolgun maaş vererek bir eleman alsanız ve bir gece, bu kişi, sel basacağını bildiği halde hiç bir önlem almadığı için, çiftlikteki bütün hayvanlarınız kapalı kafeslerinde boğulsa; bir de üstelik kendisi kılını kıpırdatmadığı gibi yardım etmeye çalışanları da engelleyerek felaketin daha büyük boyutlara ulaşmasına sebep olsa; ardından da hesap sorduğunuzda size hakaret etse, bu kişiyi hala o işte tutup ona maaş vermeye devam eder misiniz? Sizi bilmiyoruz ama biz bu kişiyi kapının önüne koyarız. İşinizi kesinlikle gerektiği şekilde yapmadığınız ortada. Onun için daha fazla rezil olmadan istifa edin, onurunuz varsa….

  16. Mutlu Jones says:

    Ben Istanbul da yasamiyorum ve bu Belediye baskani hakkinda hic bilgim yok. Bununla birlikte Istanbul da yasananlari ve Belediye Baskani ile yapilan telefon gorusmesinde izlediklerimden sonra kesinlikle istifaya cagrilmasi gerektigine inaniyorum. Kulaklarima inanamadim verdigi cevaplara…Kesinlikle bu asrin baskani olacak nitelikte bir kisi degil…

  17. Kınıyoruz!..

  18. bay başkan, kibirden de öte bir davranış içinde.
    her şey karşılıklıdır . saygı isteyen saygı gösterir .büyük bir metropolde bir yerel yönetimde başkan olduğunu fark etmeden böyle aşiret ağası , gibi nasıl konuşur. kendini nerde sanıyor ? böylesi bir felaket yaşanırken ” güzellik uykusuna” nasıl devam eder ? ve hala nasıl görevde kalır ? şiddetle kınıyorum. bu zihniyette birinin istifa etme olgunluğunu da göstereceğini sanmıyorum. mutlaka görevden alınmalıdır. hey gidinin kültür başkenti İstanbul ? sen bu kafalarla mı kültür başkenti olacaksın ?

  19. Halka hizmette gece gündüz mü varmış? Adayken böyle değildi tabii. Eminim her arayanla gece gündüz demeden görüşüyordu. Nereden bulacakmış vinçi? biz nereden bilelim başkanım bu senin işin değil mi? Sel felaketinde bir vinç bulamayacak kadar hakim değil misiniz işinize yoksa söz konusu hayvan olunca mı değerli değil. Cevaplar belli zaten. Yerdekine acımayana gökteki merhamet etmezmiş. Herkes kendisine yapar evet ama bari o mevkide olmasın da başkalarını etkilemesin. Yazık diyecek birşey bulamıyorum!

  20. ERTAN UNAL says:

    Sahipsizlere karşı gösterilen bu acımasızlık karşısında insanlığımdan utanıyorum, saygısız ve kötü bir insansın sen sayın belediye başkanı…..

  21. seçim zamanında yapıkları yalakalıklar vaadler bitti tabii şimdi bu çok normall biz getirdikk bu insanları başımıza ben özürde beklemiyorumm istifa bekliyorumm sözde müslümann içinde vicdann merhamet barındırmayan benim gözümde hayvan kadar değeri olmayan insan türününn henüz gelişmemiş versiyonu yazıklar olsun bizee ve haram olsun o koltuklar sizeee !!!!!!!!!!!!!

  22. Asude Ergül says:

    Yanlıs yapılandırmaya ızın verıldıgı ıcın 30 dan fazla ınsanın oldugu ve 130 canın kapalı kafeslerde,kacacak yerı olmadıgı ıcın boguldugu gece ve bır gece sonrası nasıl rahat uyuyabıldınız.Bır de ustelık yardım ıcın arayanı,uykunuzu boldugu ıcın azarladınız. İşinizi tam yapmayarak bunca ınsanı ve canı sızler oldurdunuz.Sızın zıhnıyetınızdekı ISKI oldurdu.Para ıcın hayatı satan ve orayı ımara acan,o canları sel tehlıkesı olmasına ragmen onlem almayan,ustlerınden kılıtleyen sızın kafa yapanızdakı ınsanlar öldürdü.Katilsiniz ve cok rahat uyuyorsunuz.Hz Omer Halıfelıgı boyunca kapı-kapı dolasırdı.Bır can bıle ac uyursa o gece,Allah nezdınde onlardan sorumlu ıcın sorgulanacagını bılırdı.Sız ne cevap vereceksınız Allah huzurunda? Kıbırınız,uykunuz o zamanda mı var olacak,yoksa oldurudugunuz o ınsanlar ve canlar gıbı sonu gordugunuzde sizde tıtrıyecek mısınız????Hz Mevlena ya gorundugun gıbı ol,ya da oldugun gıbı gorun demıs.En azından o gece bıze ne oldugunuzu katıksız bır sekılde gosterdınız.Belkı yasalar onunde sız ve sızın gıbıler suclu bulunmıyacak.Ama bızlerın kalbınde sız suclusunuz,bızlerın kalbınde sız katılsınız,bızlerın kalbınde sız ınsan degılsınız.Hepımız Yuce Adaletın ısını yapacagına guvenıyor ve sızı olmayan vıcdanınız ve merhametsızlıgınız,kor olmus kalbınız ve beynınızle basbasa kendı camurunuzda cırpınmaya bırakıyoruz.

  23. Mr. Uysal,

    Your total inaction in the face of this disaster sums up everything that is wrong with the majority of Turks (not the ones from Let’s Adopt!!!). That is: failure to take responsibility for ANYTHING. Failure to care about anyone or anything except your own personal family, and where that next cup of tea is coming from. Failure to clean up a mess, even if it’s one you created yourself.

    I don’t understand much Turkish, but I sure understood your idiotic response to the phonecall asking for your help. I was appalled at your cruelty, inhumanity, and pure laziness.

    Now, you need to make a public apology AND a large donation to the agencies that performed the rescue of YOUR animals in the flood.

  24. Berna Bulat says:

    böyle bir surattan iş çıkmaz!

  25. Mevlut Uysal,
    You are not a responsible persona as shown by your acts, therefore you only have one way to apologise for your indifference to living creatures and that is to let the place to other people that will manage Bahçeşehir’s Municipality with RESPONSIBILITY.
    Today you showed indifference for animals’ tragedy; tomorrow the same will be for other minorities. Shame on you

  26. Ümit Özcan says:

    Can candır. İster hayvan, ister insan. İnsanoğlunun neden olduğu felaketlerin, kendi yaşam alanlarının rant uğruna daraltıldığı, nedenlerinden hiç sorumlu olmadıkları hırsın bedelini hayvanlara ödeten zihniyetin hükümet ettiği bir ülkede yaşamaktan utanıyorum. En kızdığım ise, yaptıklarını din iman kılıfını kullanarak yapmaları. İnsan olan, iddia ettikleri gibi inancı olan, müslüman olan hiç bir kul, dünya malına olan hırsı nedeniyle cana kast edemez.

  27. Mr Mayor,
    Shame on your reaction to the plight of these poor animals. Does your religion not teach you to be kind to animals ? You live in a very beautiful country, its people are generous and gentle. The only thing that can be said against your country is the treatment of its animals. The great Ghandi said “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.”
    Please make amends and help the poeple who worked hard to rescue the animals in your city.
    Susan Merry, Paris, France

  28. Zeynep Somay says:

    Mevlüt Uysal’a e-mail olarak da göndermiş olduğum mesajdır;
    Çok değerli Başkanımız
    Sayın Mevlüt Uysal,

    Çarşamba günü tüm Türkiye’de üzüntü yaratmış olan sel sonrasında televizyon ekranlarından açıkça tanık olduğumuz üzere gecenin ikisinde rahatsız edilmenizden dolayı maduriyetinize ilişkin olarak üzüntülerimi belirtmek isterim.
    Haklısınız, hayvanları bir tarafa bırakın, onların da Oruç tutarak, cuma günleri namaza giderek ibadet ettiğiniz Allah’ın yarattığı canlar olduğunu ve onları ölümlerini garanti altına alacak şekilde kafeslere tıkıp çekip gitmenin hiçbir kulun haddi olmadığını bir süreliğine unutalım; İstanbullular, özellikle de sizi seçmiş, başkan yapmış olan halkınız ve çevre belediyelerde, insanlar sel altında can vermişken, hayatlarında tırnaklarıyla kazıyarak sahip olabilmiş oldukları sınırlı varlıkların enkazlarını balçık çamur altından çıkartmaya çalışırken, “hayata sıfırdan başlamak, hele de bu yaştan sonra ve bugünün ekonomik koşullarında nasıl mümkün olabilecek ki…” diye kabuslar görürken sizin gecenin ikisinde istirahatinizden alıkoyulmuş olmanız bizlerde derin üzüntü yarattı.
    O kadar üzüldüm ki tarifi mümkün değil. Üzüldüm çünkü oylarıyla belli bir mevkiye gelmiş olduğunuz halkınız canıyla cebellşirken sizin rahatsız edilmekten söz edebilecek birisi olmanız içimi tarifsiz derecede acıttı. Sizin o gece telefonla aranmamanız gerekirdi. Zaten saatlerdir ayağınızda çizmelerle batmış bitmiş cadde ve kaldırımlarda insanlarınıza, HALKINIZA yardım eli uzatıyor olmanızdı normal olanı! Sizi gecenin ikisinde aradıkları zaman DUYARLILIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDEREK vinç değil, gerekiyorsa UND üyesi firmaların şu anda araç parklarında yatmakta olan tüm araçlarını seferber ettirmeniz gerekirdi. TEŞEKKÜR ETMENİZ GEREKİRDİ, sizin yapmanız gereken bir işi, HAYAT KURTARMAK ESASLI BİR İŞİ SİZİN YERİNİZE BU İNSANLAR YAPTIĞI İÇİN.

    Oruç tutmaktasınız, cumaları da mümkün olduğunca Cuma Namazlarına katılmaktasınız. Kanımca siz hiç rahatsız olmayın bunlar için de.
    Allah, her şeye kadirdir ve küçük oyunlarla kandırılamayacak kadar yüce bir varlıktır. Yarattığı cana (her ne yaşam biçiminde olursa olsun, köpek de, kedi de, böcek de, insan da Allahın yarattığı canlardır!) saygısı ve merhameti olmayana merhamet etmeyeceği de gerek din öğretilerimizde ve gerekse Peygamber Efendimizinn hadislerinde açıktır. Onun için siz ne oruç tutarak, ne namaz kılarak, ne de diğer ibadetlerle hiç rahatınızı bozmayın.
    Seçmenlerinizi kandırmış olabilirsiniz ama ALLAH’I KANDIRAMAZSINIZ.
    Barınakta boğularak can veren neredeyse 150’ye yakın kedi ve köpeğin vebalinin altından hiç kalkamazsınız. Siz rahatınıza bakmaya devam edin. Gerek kendi adıma ve gerekse sizi gecenin ikisinde arayarak istirahatinizi bozan arkadaşlarımız adına VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM!

    En Derin Saygılarımla…

  29. Sayın(!) Başkan ,
    tek kelimeyle lanet okumak istiyorum sadece ! ama malesef şu mübarek günlerin hatrına ve sizinle aynı dereceye inmek istemediğim için terbiyemi bozmak istemiyorum. hergün sizler gibi vicdansızların hata ve ihmallerinin cezasını, zavallı masumların çekmesini görmekten ve üzülmekten yorgun düştük bizler artık.. O hayvancıkların olduğu kadar bizlerinde laneti üzerinize olacak ! Bir şeyleri düzeltmek isteyecek kadar şarefiniz varsa iş başına geçin artık LÜTFEN!

  30. sayın uysal.sizler kendinizi insan olarak görüyorsanız,bizler insan değiliz.o giden canlar bir gün sizden hesap soracaklar.müslümansanız zaten bunu bilmeniz gerekiyor………..

  31. Ey baskan..
    Mubarek ramazan ayinda, ihmalin, ongoru yoksunlugun, ciddiyetsizligin, belediye baskani olma niteliklerine ne insani ne de idari anlamda sahip olmaman nedeniyle onca can cirpina cirpina kafeslerde can verdi..ve senin umurunda degildi..oyle ya yeni dogmus kopek mi sana oy verecek di..?? O canlar Allah tarafindan senin sorumlu oldugun bolgede SANA emanet edilmisti..ve sinandin..Allah seni sinadi..ve kaybettin..Tovbe et..ve en onemlisi Istifa et..bu canlarin kefaretini odemek icin 40 gun tekkeye mi kapanirsin, hayvanlari koruma orgutlerinin ucretsiz neferi mi olursun, yolunu sen bul..ben sana hakkimi helal etmiyorum …benim vergilerimden maasin odenmis, odenmesi gereken isler yapilmamis…haram olsun sana ve ekibine…her kurusu haram olsun..iki dunyada da bu sozlerimin arkasindayim.. gorevinizi yapmadiginizdan haram yediginiz para, ilahi zehir olsun ruhunu vicdanini rahat birakmasin..Allah seni affetsin…

    Doc Dr Gamze Erdogan Isvicre
    Isvicre

  32. Merve Güngör says:

    Sayın Mevlut Uysal,

    Bellli bir makama gelmiş kişiler o konumun gerektirdiği sorumlulukları üstlenenmemişlerse televiyonda kendilerini “savunmak” yerine kendilerini seçmiş halktan özür dileyerek istifa ederler. İstifa etmemek suçu reddetmek değil görmezden gelmektir.

    Merve Güngör

  33. şölen balcı kılıç says:

    bu büyük bir kültürsüzlük vicdansızlık. bu insanlar bide bizim başımızdalar. yazıklar olsun.

  34. İsmail YORULMAZ says:

    Yaradılanı severiz, Yaradan’dan ötürü!
    Yunus Emre

  35. Ayhan Özen says:

    They can’t stop us, let’em try. For these animals we will die!

  36. Ayçen KILIÇ says:

    Sayın Başkan,
    Bu hayvanları sözde barındırmak, aşılamak ve ihtiyaçlarını gidermek adına alıp bu barınaklara koyarken onlarca canın vebalini de üstünüze aldığınızı hatırlatır , yatağınızda rahat rahat uyurken verilen her son nefesin sebebinin duyarsız, yaşam hakkına saygısız insanlar olduğunu hatırlatırım. Arif olan anlar diye boşuna dememişler umarım az da olsa Ariflik vardır derinlerde biryerlerde….

  37. hayvan sevgisi imandan gelirmiş, ben imanlıyım, inançlıyım diye görevde olanların paraya taptıklarını, paraya inandıklarını hep beraber görüyoruz işte. bu memlekette cahiller yönetimde, eğitimli olanların yani yönetimlerde ihtiyaç duyulan insanların da bastırıldıklarını görüyoruz. ahiret günü mahşer yerinde toplandığımızda, herkezin dünya hayatında yaptığı haksızlıkları boynunda taşıyarak huzura çıkacağını biliyoruz. bu belediye başkanımız boynunda 130 canlıyla huzura çıkacağını unutmasın lütfen !

  38. Aysun Canıtez says:

    İYİ UYKULAR MEVLÜT

    Kalbinizin olması gerektigi yerde ne tasıdıgınızı cok merak ediyorum.
    Belediyecilik yarım yamalak islerle sadece insanlar icin calısmak mıdır ?
    Kapılarını üstlerine kilitlediginiz ve ölüme terk ettiginiz hayvanlar sizden yardım bekliyordu..
    Neredeyse bogazlarına kadar balcık icinde, kendilerini kurtaracaklarına inandıkları
    insanların yolunu gözlediler.
    Bunların hesabını nasıl vericeksiniz düsündünüz mü hic ?

    İhmalleriniz yüzünden kan kusarak can cekise cekise ölen hayvanlar ve insanlar varken,
    basınızı nasıl yastıga huzurla koyacaksınız ?

    Muhtemelen hickimseye iletilmeyecek bu yazdıklarım. Görür görmez korkakca
    satır aralarında göz gezdirildikten sonra silinecek.
    Cünkü hosunuza gitmeyecek gercekler.
    Kimbilir belki onlarca mazeretiniz(!) bile vardır kendinizi kandırmak icin.
    Ama gercekleri gören gözleri kimse kandıramaz.

    Ha bu yazdıklarım bir ise yarar mı dersiniz…

    hayır yaramaz.
    İnsanın vicdanı onu terk etmis ise,
    ahlak ve dogruluk ile yollarını ayıralı cok olmussa,
    insaniyetten payına düseni elinin tersiyle itmisse,
    inandıgı Allah’ın, peygamberin, kitabın kurallarına tüm duyu organlarını kapamıssa
    bunların hicbiri bir ise yaramaz.

    Tüm bunlar kaybettiginiz insanlıgı tekrar hayata döndürmek icin cırpınıslarımız.
    Sizin cevaplarınız ise önceden “Copy paste” yapılmıs sanki.
    Mevzuatlar arasında sıkısmıs cümleleriniz asla duygu ile temas etmiyor..
    Bos gözlerle bakıp, ezberlenmis bir iki resmi ve soguk cümle ile bahaneler üreten
    birer yasam formu haline gelmis varlıklarsınız artık..
    Bunlar da sizleri yakanızdan silkeleyip kendine getirme cabalarımız..

    O balcıklar ise sizin pislikleriniz aslında.
    Kucakladıkları koca koca köpeklerle, masum hayvanlarla insanlar,
    sizin pisliklerinizden kacmaya calısıyor.
    O hayvanları sizin pisliklerinizden kurtarmak icin calısıyorlar.

    Yüreginizde hala birseyler kaldıysa ona kulak vermenizi emir ve
    müsadelerinize saygılarımla arz ederim.

    Aysun

  39. Ne küfür ne beddua yetmiyor. Herşeyden önce geri getirmiyor o canları. Düşündükçe gözlerim doluyor. Gözümün önüne geliyor o masumların halleri. Ölenler kurtuldu belki, yaşayanlar sürünüyor ve acı çekiyorlar. Birini sevmek için elimi uzattığımda yanındakinin onu da seveyim diye kavga çıkarması, açlıktan mideleri sırtlarına yapışmış halleri, vücutlarında hiç haketmedikleri yara bereler ve çok zor koşullarda savaştıkları hastalıkları… Söylenecek çok şey var ama asıl yapılacaklar her geçengün birikiyor. Kim oy veriyor bu adamlara, acı çektiğini söyleyen halk! Vermeyeceksiniz bu kadar basit. Sonra da söylenmeyeceksiniz. Ne bekliyordunuz bu adamlardan. Hiç şaşırmıyorum yaptıklarına. İnsanına “Ananı da al git” diye zihniyet zavallı hayvancıklara ne diyecekti ya? Bunlar sandık zamanı düşünülecekler ama tabii ki sessiz kalmayacağız. Şimdi yardım edin o zavallılara. Gördük ki kimseden hayır yok. Onların çok şeye ihtiyaçları var. Battaniye, ilaç, yiyecek ve arada bir gidip başlarını okşayacak insanlar. Harekete geçin hemen yoksa kurtarılanlar da ölecekler!

  40. Bahcesehir Istanbul’un seckin,ayricalikli gercekten guzel yonetilen bir beldesiydi.Hangi gerizekali zihniyet Bahcesehir Belediyesi’ni Basaksehir Belediyesi’ne bagladiysa ,belediye baskani gibi o da sorumludur bu olanlardan.Bir yerin yonetimi uzaktan yapilamaz.Bugun barinak konusunda boylesine vurdumduymaz davranan birinden yarin daha buyuk bir olayda nasil bir hizmet ve duyarlilik beklenebilir ki?
    Katiliyorum..Icınde hayvan sevgisi olmayan insan da sevmez.Sevgiden yoksun birinden ne bekliyoruz ki?
    Bir mucize olsa da boylesine beceriksiz,bencil, ise yaramaz yonetici müsvetteleri gorevlerinden alinsa..

  41. Basaksehir Belediye Baskani,

    Istifa edin, isinizin ne anlama geldigini bilmiyorsunuz. Siz oraya halkin oylariyla, halka hizmet etmek icin geldiniz. Kendinizi ALLAH mi zannediyorsunuz? Ilerde gercek Allah’in onundeyken, Allah’a da mi terbiyesizlik etme diyeceksiniz?
    Demokrasinin en basit kurallarindan haberi bile olmayan insanlarin belediye baskani olmaya haklari yoktur. ISTIFA EDIN!

  42. Bundan sonra hayatimin herhangibir yerinde, bir siyasetci olarak Mevlüt Uysal adi beni irrite edecektir. Sizin gibilerin bizleri yonetmeye hakki ve fiili ehliyetinin olmadigini dusunuyorum. Beni temsil ediyor olamazsiniz. Sergilemis oldugunuz bu tutum, yuklendiginiz dini misyonlar insanlari dinden sogutuyor. Sorumlulugunuz cok buyuk…
    Sizi şiddetle kiniyorum ve makaminizi, koltugunuzu terketmenizi istiyorum.

  43. Çünkü Mevlüt Uysal gibi başkanların insanlıktan anladığı bir avuç güç gösterisidir. Kendini o koltuk nedeniyle bir yerlerde sanmaktadır. Bilmezler ki bir hayvanı sevebilen her canlıyı sevebilir! Bunu inkar etmek için de yok saymayı, görmezden gelmeyi, öfkeyi kullanırlar! Bu tarz insanlara yani ne oldum delisi başkancıklara oy vermemek onlara verilecek en güzel yanıt olacaktır!

  44. Yöneticilik, belediye başkanlığı gibi görevler halen bir sosyal konum edinmek, insanların hayvanların yaşam haklarında söz sahibi olarak algılanıyor. Yönetmek, hizmet etmek demektir padişah gibi fetva vermek demek değildir ama ülkemizde yönetmenin anlamı halen padişahlık geleneğinin devamı olarak algılanıyor. Sorumlu olduğun şehri sel götürürken uykun bölündü diye üzüleceksen bırak da iş yapmaya yüreği olan, çalışkan, insana hayvana değer veren birileri geçsin iş başına. Yönetmek yumuşak koltuklarda rahat oturmak demek değildir. Belediye başkanlığı yan gelip yatma yeri değildir.

  45. nilgün tezcan says:

    EY ALLAHIN GAFİL KULU mevlüt uysal
    Yüce Allah’ın bildirdiği yardılışta;Nur-u Yezdan kendi nurundan bir miktar almış ve 2 ye ayırmıştır 1. parçadan Resul-ü ekberi diğerinden tüm alemi yaratmıştır .Ey Allahın gafilleri o zaman bu eziyet kimedir dogrudan Allahın zatına degilmidir görebildiğin ve göremediğin her şey onun nurundandır ondan gayri ortada birde nefsler dolaşmaktadır’ki zaten senin kıyametinin felaketinin soorumlusu bu gün seni kibir içinde tutan zavallı nefsindir.Ey kibir dünyasına bulanan nefs-i emmare Allahtan kork ölüm hemen yanı başımızda senide birgün alıcak ve bu gün o köpeklerin yattığı balçığın içine sarıcak ya ozaman seni nefsi emmaren kurtarıcakmı hangi televizyonda böyle manasız zavallı gösteriler yapıcaksın orada seni bu kirinden temizliyecek ATEŞ bekliyor.
    Ben dini bilgilerimle yazdım belki Allahı sana hatırlatırım olur ya senin için bile bir umut ışığı hala var olabilir.

  46. artık böyle görgüsüz, sevgisiz, köylüler yönetmesin bu şehri, biz insaniyetten nasibini almış gerçek istanbullu yöneticiler görmek istiyoruz.

  47. Öykü Burma says:

    Utanmalısınız!Davranışlarınızdan,konuşmalarınızdan,yalan demeçlerinizden ve en önemlisi duyarsızlığınızdan!Şahsen siz ve sizin gibilerin bizim başımızda yönetici vasfıyla bulunmasından ben çok utanıyorum.2010 Avrupa başkenti olarak anılan bir şehrin tek bir ilçesini bile yönetmeye layık değilsiniz sizler!Yöneticilik insanların rahatını sağlamaktır.Sizler geleceği önceden görüp önlem almak için o makamda bulunuyorsunuz ama hiçbiriniz bu bilinci ve sorumluluğu taşımıyorsunuz.Hayvan Barınağı’nda rant yoktu o yüzden parmağınızı kıpırdatmadınız değil mi!Hayvan Barınağı’nda keselerinizi doldurmaya yarayacak en ufak birşey yoktu değil mi!Hepinize yazıklar olsun!

  48. Ey Bahçeşehir belediye başkanı, hayvanlar balçık, çamur, açlık, sefalet içinde can çekişirken SİZ ÇOK RAHATSINIZ ve hiçbir çıkarı olmayan kalpleri sevgi dolu olan gönüllü kurtarıcılara da yardım etmediğiniz gibi BU NE PİŞKİNLİKTİR? BU NE ÖZGÜVENDİR? BU NE RAHATLIKTIR Kİ bir de utanmadan RAHATSIZ ETMEYİN BENİ diyebiliyosunuz. azıcık gururunuz varsa en kısa zamanda bir zahmet istifanızı rica ediyorum.

  49. Yeşim KAYACAN says:

    manchen menschen steigt der ruhm in den kopf und vergisst woher er herkommt………..bunlar ınsana kıymet vermedikten sonra bizim hayvancıklarımıza…. her ne yaşam biçiminde olursa olsun, köpek de, kedi de, böcek ……nasıl verebilir ki….

    sevgiler
    Yeşim KAYACAN

  50. Herkesin insaniyetten nasibini almadığını bildiğimizden, olayın insaniyet ve nezaket boyutunu bir kenara bırakalım, her şeyin ötesinde felakete uğramış bir yerin belediye başkanı olarak resmî kimliğinizden dolayı “uyuyorum, rahatsız edemezsiniz” deme hakkına sahip değilsiniz. Bu kadarını akıl etmekten gerçekten aciz misiniz?

  51. Çağrı Sert says:

    ben artık yorum yapmıyorum, yapamıyorum. tükendim. ben evimde misafir olarak baktığım ufacık sakat bir kedinin gözünün içine bakarken, bu insanlar onlarca hayvanı telef ettiler. kısa bir olay paylaşmak istiyorum o anlatılmaz geceyle ilgili: saat akşam 22-22:30 suları. arkadaşlarımız barınakta. çamur içinde hayvanları taşıyorlar. belediye, vinç ya da veteriner yok ortalarda. bizler de telefon ve internet başında ihtiyaçları toplayıp göndermeye çalışıyoruz. barınak veterineri kendisiyle gündüz yaptığım 25 dakikalık telefon görüşmesinde bana akşam evinden durum raporu ve resimler göndereceğini söylemişti. bu saatlerde de, yani arkadaşlarımız çamurda can kurtarırken, kendisi evinde bana “durum raporu” gönderiyordu. ona mail atıp barınaktaki durumu anlattım. “tahliye” dedim. belki ilgilenir diye. belki kalkar gider diye… ancak… kendisi benim bu mail’ime cevap vermek şöyle dursun, bilgisayarının başından kalkmadı bile… bundan sonraki 15-20 dakika boyunca kendisinden barınağın ne kadar iyi temizlendiğini ve aslında her şeyin yolunda ve kontrol altında olduğunu gösteren resimler almaya devam ettim. hepsi saat kayıtlarıyla birlikte bilgisayarımda mevcuttur… dediğim gibi, yorum yok.

  52. Meltem Ildız says:

    Ben İstanbul’da yaşamıyorum..Size oldukça uzaktan yazıyorum..Arkadaşlarımın barınaktaki çırpınışlarını haberlerden ve paylaşılan videolardan defalarca izledim..Her izleyişimde “başkan”la yapılan telefon görüşmesini geriye sarıp sarıp dinledim..Ne kadar da soğuk kanlı!!
    Belki iki fazla canın kurtulmasını sağlayacak olan bir kaç “eşya”yı “göndermiyorum” derken ne kadar da sakin!!
    Birileri çırpınıyor! Birileri uyuyor! Ve eminim o “kibirli” birileri çok yakında kendi yarattıkları “kulbur”da boğulacaklar..
    İstanbul 17 ağustos depreminden bu yana hiç akıllanmamış anlaşılan..Ben sadece ismi geçen “şahsın” değil,İstanbul büyük şehir belediye başkanının da istifasını bekliyorum..Bİr başkan ancak bu kadar rahat ve “kötü” olabilir..
    Kötü insanları seçmeyiniz! Oy vermeyiniz!

  53. hayvanların acısına aldırmamak için gerekli vicdanı özelliklere zaten sahip olan bu insanlar karşılarında herhangi bir engel,bir yaptırım veya birşekilde cezalandırılma olasılığının olmadığına güvenerek,küstahça buna devam edecekleri mesajını veriyorlar düpedüz.Unutulmasınki herzaman, ekilen biçilir, türlü şekillerde ve sessizce sürüp giden hayvan katliamları cezası olmayan suçlara dahil değildir.

  54. Bir belediye bir barinak kursun, sokaktan topladığı günahsız hayvanları buraya yerlestirsin, sonra da baslarina gelecekleri bile bile onları en feci şekilde ölüme terk etsin…Tüm bunlar olurken de o belediyenin başkanı mışıl mışıl uyusun…Yoookkk öyle şey…Her görevin yükümlülükleri, yerine getirilmesi gereken sorumlulukları var…Bunlar yapılmadığında da karşılarında hesap vermeleri gereken bir insanlık ordusu var…Şimdi hesap verme zamanı Sayın Başkan: Bu günahsız canların ölümünden kim sorumlu??? Kendi sorumluluğunuzda bulunan bu canların çektikleri acilari düşündüğünüzde hiç mi vicdaniniz sizlamadi??? Yoksa düşünmediniz mi hiç???…Biz insan olmaktan utandık kendi türümüzün yok ettiği canlari gördüğümüzde…Ya siz Sayın Başkan, ya siz???

  55. ceyda varışlı köksal says:

    tum ülke gıbı yasananları tv den seyrettık bızde…aglaya aglaya ….dualarla …bır avuc gönüllü sayesınde kurtarılan onca can …bır avuc ınsafsız yuzunden kaybedılen onca can …yardım taleplerını gerı cevıren bır beledıye baskanı !! inanılır , anlaşılır gıbı degıl …musluman gecınen beledıye baskanı !! utanmalı ve hemen ıstıfasını vermelı !!

  56. güliz asyalı says:

    Bence özür falan dilemesin!olan olmuş.onu allah’a havale ediyorum…dilerim hepimizin canı yandığı kadar onunda canı yanar!!yardım istediğinde de kimse elini uzatmaz…özür dilemek yerine istifa etmeli.hemde hemen!

  57. Too many “Erguls” are in this land .. ? A disgrace for the honest Turks.
    Shame on you Mr. …

  58. sen hangi sıfatla hangi güçle o rada ordasınki ne işe yaramak ,için varsınki , nasıl bir müslümansın ki kalkıp bu kadar canın ölümüne göz yumabildin?? ağzının üstüne iki ç kıl burakmakla paraları götürmekle müslüman olunmuyor sayın bey efendi (!) öncde insan olduğunun farkına var! ki gücünü elindekini canlınların, tanrının yarattığının yok olmasını engellemek içn kullan!!! elbet sende bunun cezasını çekersin! yazıklar olsun sana

  59. dünyadakı hıcbır canlıya önem vermeyen hıc kımse ne yasam hakında ne de iman hakında kımseye yorum yapmasın kımseye ders vermesın bunun gıbı k….larına yapısmıs koltuk derdı yapan butun ş…… ler umarım yardıma muhtac bıraktıkları herkes gıbı acı cekerlerrrrrrr ama hala anlamazlar cunku vicdan denılenn sevgıden sonra gelen en manevi dugudan yoksunn insan demeye bin şahit vrlıklar bunlarr onuda anlamazzzzzz.

  60. Aysun Tarım says:

    Mevlüt Uysal uyuyor, rahatsız etmeyin.

    Bizler vatandas olarak hicbir mecburiyetimiz olmadıgı halde sabahlara kadar calısırken, orada olamayanlarımız ise bilgisayar basında kurtarma calısmalarından bir haber alma ümidiyle gözümüze uyku girmezken, bizzat olay yerinde calısması gereken baskana (!) bir agırlık cökmüs uyuyor.Halbuki secim zamanında telefonda yardım istedigi icin azarladıgı insanların oylarını, ellerini ovusturarak beklerken hic uyku tutmuyordu.
    Ama bu insanlar senin sandıgın kadar aptal degil mevlüt uysal…Elbet bir dahaki secim zamanı gelecek..Her cıkısın bir de inisi vardır.Özellikle o cıkıs bir sürü canın vebali ile yapılmıssa…Simdiden koltugunla vedalassan iyi edersin.Umarım bir dahaki sefere belediyede ancak katip olarak is bulursun.İyi uykular.

  61. gözlerine bak o canlıların … nasıl uyucaksın? tanrının yarattıklaının göz göre göre ölmesine izin verirken nasıl uyucaksın???

  62. Umarım, bir dahaki tekâmülünüzde kendi pisliği içinde boğulmaya terkedilen, sağı solu kürekle sopayla dürtüklenen, bırak ikinci sınıf olmayı sınıfı bile tanınmayan, yeri gelmiş açlıktan çaresizce arkadaşlarını yiyen, yeri gelmiş üzerinde binlerce keneyle yavrularını emzirirken sidikle yıkanmış bir beton parçasının köşesinde can veren, susuzluktan yerdeki idrarları içmeye çalışan ve tüm bu işkenceye rağmen sabır ve sevgi dolu bir tavrı her daim herkese göstermesi beklenen, göstermeyince de döve döve öldürülen bir sokak hayvanı olarak dünyaya gelmezsiniz.

    Dilerim yaradan sizi bağışlar.

  63. Mr Mayor,
    Shame on your terrible reaction on the night you were asked for help. Does your religion not teach you to be kind to animals ? You live in a very beautiful country, its people are generous and gentle.
    The great Ghandi said “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.”
    Please make amends and help the wonderful people who worked hard in dreadful conditions to rescue the animals in your city, whilst you slept

  64. Yaşananların üzerine muhteşem tavrını da ekleyince bu adamın aldığı oyları veren en unutkan halk bile aynı hataya tekrar düşmeyecektir.

  65. insan ve hayvan sevgisizliği konusu bir tarafa, canlılara yönelik görev ve sorumluluk bilincinden bütünüyle yoksun olan mevlüt uysal ve ekibi, barınak sorumsuzları ve büyükşehir belediyesi yöneticilerini bir an önce istifa ve rehabilitasyona çağırıyorum. çok ama çok eksiksiniz.

  66. Onur Ogut says:

    İnsan olmanın gerektirdiği, düşünebilme yetimizin ulaştığı noktaları, ve bu noktaların Dünya’mızda nasıl olur da bu denli farklı olabileceğini belgeleriyle bizlere gösteren videoları izledikten sonra, yine karanlık geleceğimiz için hüzünlendim. Bir tarafta sıcacık yataklarından kalkıp, kilometrelerce yok gidip, çamurun, balçığın içinde bir can daha kurtarmak için çırpınan insanlar. Diğer tarafta tam tersi orada olması gereken ama yatağında mışıl mışıl uyuyan insanlar. Bu Dünya bizim anlayamayacağımız kadar kötü, sizin de anlayamayacağınız kadar iyi aslında sevgili yetkililer. İyi uykular. Tatlı rüyalar..

  67. İstanbulda yaşamıyorum ama yakından ilgilenyrm bu olaylara.. Şu fotoğrafı gördükten sonra insnalığınızdan utanın.. O küçücük masum hayvanların ne suçu var.. keşke elimden daha başka şeyler gelsede.. keşke.. sizin gelebiliyorken niye yardım etmiyorunuz??? Kesnlikle katılıyorum özgeye.. Lütfen böyle insanları seçmeyin.

  68. heval elci says:

    değil istanbul da türkiye’de bile yaşamıyorum ve elimden gelen hiçbir şey yok o zavalılar için; ama onlara yardım edebilecek insanlar varken hele birde bunlardan biri bir başkanken ve hiçbir şey yapmıyorken ben insanlığımdan utanıyorum…önce onu, o koltukta oturtanları sonra onu kınıyorum ve başkanın biran önce insanlığını, orDa oturmaktaki amacını hatırlaması dileğiyle:
    YAŞAM HAKKINA SAYGI….

  69. sizden utaniyorum , sizsin müslümanliginizdan utaniyorum . sizin insanliginizdan utaniyorum ,,
    senin okudugun okulda ssana bunu mu ögrettiler. yaziklar olsun sana, sen nasil o mahsum hayvanlari ölmüme terk ediysen bende sizi cehennemin en dibine terk ediyoruorum .

    unutmayinki 1999 deprmin,de izleri hayvanlar kurtamisti .. namkörsünüz!!!!!!!!!!!!!!! .. allah sizlere ne yapsa azdir … bu ramazanda islediyiniz günahi nasil ödeyceksiniz … katillllllllllilsin sennn

    tam 100 tane havyanin hesapini sen vereceksin …

    yuhhhh sana adam diye geziyorsun birde!!!!

  70. selma özbay says:

    nedense bütün bu yazılanlarıkoltuğunuza rahat rahat oturmuş tebessümle okuyormuşsunuz gibi bir his var içimde nedir ki sizin için bir hayvan.yazık size ve sizi başımıza getirenlere

  71. Basaksehir Belediye Baskanina;

    Bu yaptigin insanlik disi bir davranis. Senin gibi insanlarla ayni dunyayi paylastigim icin kahroluyorum. Umarim sen de bir gun bir kafesin icersinde bogularak can verirsin de son nefesinde de olsa ne demek istedigimizi anlayabilirsin.

  72. Hülya Işıl says:

    Sayın Uysal,
    Dünyada var olmanın ve yaşama hakkının sadece insanlara ve üstünlüğün sadece siz seçilmiş küçük bir zümreye ait olduğunu düşünenlerdensiniz.
    Ne yazık ki sizin doğru ve örnek olduğunuzu düşünen bir çoğunluğa da liderlik etmektesiniz.
    Sahip olduğunuz gücü kullanma hakkının iki dudağınız ve bölünemez uykunuz aralığında olduğunu düşünerek,nice canlar telef olurken rahatsız edilmeme isteğiniz çok doğldır.
    Ancak..DÜNYA ADALETİ olmasa da..İLAHİ ADALET

  73. Hülya Erge says:

    Sayın Başkan,

    Ne yazıkki size yazacak hiç bir şey bulamıyorum
    neden derseniz sizin yazacaklarımı anlayacağınızı hiç zannetmiyorum. Ben sizlere ve sizin gibilere oy vermedim vermemde ama verenler bu hayvanların bedelini sizlerle birlikte zamanı gelince ödeyecekler çok yakında az kaldı…

  74. ERTAN UNAL says:

    özür dile………… torunların uyuz olmasın……

  75. Eda Kahveci says:

    İnanılmaz birşey bu ya. O kadar olaylar yaşıyor bu ülke ama hiç mi ders çıkarmıyor.. Hep olaylar gerçekleştikten sonra duygusallığa bağlayıp üzülmekle yetiniyoruz ama artık birşeylerin yapılması gerekiyor.
    Nasıl acmazsınız bu hayvanlara? Koşulsuz gözlerinize gülerek bakıp kuyruklarını bir hevesle sallayan bu hayvanlar. İnsanlık bu kadar mı? Bu kadar mı karşılıksız bir sevgiye karşı yapacak ufacık bir şeyiniz yok.. Bizim insanlık öğrenmemiz değil hayvanlardan birz olsun vijdan öğrenmemiz gerekiyor. Biraz onların yaşadığı haksızlıkların 4te 1 ini yaşasanız kimbilir ne olurdunuz..

  76. yaziklar olsun ,,,,,,,,,

    söylecek cok söz var,,,!!! ama deymesin …

    o ölmüs hayvanlarin hesabini nasil vereceksin o yüce allaha , bu ramazanda…

  77. Tulu Derbi says:

    gercekten diyecek bir sey bulamiyorum, yaradilani yaradandan oturu sevmediginiz son derece asikar; yoksa size yardim icin uzanan eli bu sekilde geri cevirmezdiniz… umarim bir nebze de olsa vicdaniniz vardir ve yapmis oldugunuzun ne mene bir sey oldugunun farkina varir, bunu duzeltebilmek icin bir caba harcarsiniz….
    saygilarimla…

  78. maeshelle west-davies says:

    Dear Mayor Uysal,

    I am sorry to hear of your beautiful city’s flooding. In respect to the situation at the animal shelter, I was deeply saddened to see this tragic loss of life, especially when it could have been prevented with a minimum of effort on the part of your city government. Please put emergency plans into effect so that it is never repeated.

    Meanwhile I hope you are able to help the volunteers, who saved these animals, continue to care for and re-home these helpless victims by aiding them financially. They are truly your city’s heroes and deserve to be treated as such. What amazing citizens you represent.

    The world is concerned and watching eagerly to hear how this progresses.

    Sincerely,
    Maeshelle West-Davies

  79. biz evimizde 4 kediyle beraber yasiyoruz. ve biliyor musun ben senin gibi kotu, gercekten kotu insanlari gordukce insanlardan uzaklasiyorum, guvenim azaliyor, insanlari ayirmaya basliyorum. ama biliyor musun ey cahil, kotu kedi, kotu kopek, kotu bocek diye bisey yok. sen ve senin gibiler kotusunuz! hem de cok KOTUSUNUZ!! camur kivaminda bi kotuluk icinde debeleniyorsun gafil insan!! insanoglu dogasi geregi kotudur zaten. ama senin gibi gafiller bunun farkinda olmadigi icin asil kotu sen ve senin gibilerdir! seni ve senin gibileri sevmiyorum!! hic sevmiyorum!! salt kotulugu sevmiyorum!

  80. Buket Gencer says:

    Can kurtarmanın saati yoktur.
    Bir yerlerde can verilirken, yatakta rahat uyuyabilmek, hiç bir sorumluluk hissetmemek nasıl bir akıl ve ruh yapısıdır, anlamıyorum, anlar hale gelmek de istemiyorum. Kendisine değil, konumuna saygıdan ”beyefendi” diyeceğim, bu beyefendinin bizlerin tepkisiyle kendisine geleceğini, pişmanlık duyacağını, ve bundan sonrası için gerekeni yapacağını, böyle bir vicdana sahip olduğunu zannetmiyorum. O yüzden de istifa etmesini beklemek yararsız. Ama göreveden alınmasını beklemek, hakkımız..

  81. Ben bu adama söyleyecek tek bir kelime bu-la-mı-yo-rum!..Bahçeşehirli olarak utanıyorum böyle bir yaratığın yönettiği semtte yaşadığım için.Gerçi herkes gibi kendisi de biliyor ,onu Bahçeşehir halkı şeçmedi,bir tek oy çıkmadı ona Bahçeşehirden.. Belkide intikam alıyor…Cehennemde yan!..Başka şansın olduğunu zannetmiyorum zaten.

  82. müslümanız diye geçinir orda burda ahkam kesersiniz bir de değilmi?yazıklar olsun size.o zavallı hayvancıklar sizin insanlığınızdan utanır ama siz kendinizden hala utanmıyorsunuz.yazıklar olsun sizede ,size oy verenlerede.
    arayıp yardım isteyenlere terbiyesiz dediniz.aynanın karşısına geçip bir bakın bakalım orda ne göreceksiniz.kim daha terbiyesiz.Şu mübarek Ramazan günü sizi Allaha havale ediyorum.bunun sorumluları(sorumsuzları) hangi yüzle çıkıp nasıl hesap vereceksiniz çok merak ediyorum.

  83. Pınar Gölge says:

    Sizlerden…icraatlarınızdan…vurdumduymazlıklarınızdan…utanıyoruz !! O her fırsatta dilinize düşürdüğünüz kutsal varlık”büyük rabbim”…der ki ; güçsüze yardım et…merhamet et…

    Siz gözlerinizi kapattınız bu minicik yardım bekleyen meleklere…Dilerim iki dünyada da merhamet görmeyin !!

  84. Hülya Işıl says:

    Sayın Uysal,
    Dünyada yaşam hakkının sadece kendilerine ait olduğunu düşünen küçük bir zümrenin,inandığı ve doğru kabul ettiği bir gücün liderliğini yapıyorsunuz.
    Ait olduğunuz görevinizde bu gücü iki dudağınız ve bölünmez uykunuzun arasında kullanmanız çok doğaldır.
    Ancak DÜNYA ADALETİ olmasa da İLAHİ ADALET gereği her dakikanızın ve dudaklarınızdan dökülen her kelime sonucu yok olan canların hesabını da bu Dünyada vereceksiniz.
    Size bunun tersini öğrettiler sanırım.
    Yastığa her başınızı koyduğunuzda , göğsünüzü delercesine giden canların attığı çığlıkları duyacaksınız .
    Ama vicdanınız ses vermiyorsa sanmayın ki sizi unuttular.
    Sessiz çığlıklardır onlar…gün gelirki sadece kulaklarınızda onların sesi yankılanacak.
    Gözleriniz var ama görmeyecek,kulaklarınız var ama duymayacak,ağzınız var ama konuşamayacaksınız…taki hesap saatinin çanı çalana kadar.
    O zamana kadar bol bol uyuyun ve uyutun…iyi uykular…!

  85. Onlar için alt tarafı hayvan,ne olucak bi kaç tanesi ölse diye düşünüyolar onların da can taşıdığını bir an bile akıllarına getirmiyolar ya da onların kendilerini kurtarıcaklarını ! düşünüyolar hayvanları düşünmeyen insanlara da aynı muameleyi yapar yazıklar olsun ne denebilir ki 🙁

  86. Belediyeciliği yol yapmaktan ibaret zanneden görüldüğü gibi onuda beceremeyen başkan gecenin ikisinde birkaçtane canı kurtarmak için aranmayı saygısızlık olarak değerlendiriyo. Normaldir, çünkü bir yerlere gelmek için kullandıkalrı dinden haberleri yok. Ölüme terk etmek, işkence etmek, can yakmak kolay hesap vermek zordur. Hesabını veremiyeceğiniz bir sürü canın kanına girdiniz.

  87. yasemin atak says:

    Sayın Başkan ,
    Yazılabilecek tek bir şey geliyor aklıma tabi anlarsanız ;
    YAZIKLAR OLSUN SİZE…

  88. Ramona Artz says:

    Sehr geehrter Herr Bürgermeister,

    im Namen meiner 62.000 Mitglieder von 2 Tierschutzgruppen des sozialen Netzwerkes WKW in Deutschland, teile ich Ihnen mit, wie verachtenswert Ihr tun und Ihr Handeln gegenüber den Tieren während der Umweltkatastrophe ist.

    Sie wollen Mitglied in der EU werden? Ja bitte mit welchem Recht? Gesetzeslose Staaten haben keinen Anspruch auf eine Mitgliedschaft in der EU und den damit verbundenen Geldern.

    Bestehende Gesetze werden nicht eingehalten, hier wäre es erstmal angebracht, das Sie ihre eigenen Gesetze lernen.

    Und es empfiehlt sich doch dringend einmal, gerade mit Ramadan im Hintergrund, noch einmal das Heilige Buch Ihres Landes, die Worte Mohammeds zu lesen. Denn selbst ihre eigene Religion scheint Ihnen nicht bekannt zu sein.

    Sind Tiere Mohammed stets wichtig gewesen und finden sich im Koran hierzu doch sehr sehr viele Aussagen dazu.

    Sind wir in den EU Mitgliedsstaaten eh schon nicht verwöhnt von Ihren Verhaltensweisen gegenüber Tieren, haben Sie aber nun während der Flutkatastrophe endgültig letztes Niveau an den Tag gelegt!!! Wie können Sie den Tieren hier jegliche Hilfe verweigern, während weltweit versucht wird, diesen zu helfen???

    EU??? Nun Herr Bürgermeister, die Mitgliedschaft muss sich die Türkei doch erstmal verdienen!!!!! Erst dann gibts unser gutes Geld.

    Fangen Sie an zu verdienen, fangen Sie schnell an.

    Denn Ihre Handlungen und Worte gehen weltweit durch alle sozialen Netzwerkforen!!!!

    Etwas, was sich Leute wie Sie wohl nicht bewusst sind!!!

    Ramona Artz

  89. Gulcin Tan says:

    Bir ülkenin medeni olup olmadığını anlamak istiyorsanız, hayvanlara nasıl muamele edildiğine bakın- Gandhi
    Bu kadar acimasiz ve vicdansiz olunmaz. En kisa surede ISTIFA etmelisiniz sayin baskan.

  90. Haberi duyduğumuda gerçekten irkildimm bu ne biçim bir yönetimdir inanamıyorum. Bu kadar hayvan ölmüş hala hiçbirşey yapılmıyor, yapılmadığı gibi yapanlara da karşı çıkılıyo. Bu gerçekten insanlık deil. Siz insan değilsiniz yaratıksınız. Oturduğunuz mevkilerinizde köhne düşüncelerinizle daha bir sürü hayvanı da öldürürsünüz. Çünkü hayvana bakmak sizin için günahtır ondan doğal afet olmuş ohh işinize geldi işte kendi kendilerine öleceklerine bi çırpıda bi sürüsü gitti ne güzell. Yatacak yeriniz yok Katillerrr….

  91. lütfen ölmüş hayvanların fotoğraflarını koymayın sayfaya. olayın vehameti ortada… çaresizliklerini, yaşadıkları şoku ve acıyı tekrar ve tekrar hissediyorum.

  92. Eser Selen says:

    Başkan olabilmek ve seçilmek kolaydır. Çünkü insan kolay kandırılabilen bir yaratıktır. Ama nihayetinde sadece bir yaratıktır, aynı öldürdügünüz 130 tanesi gibi can taşır. Korkaktır insan olan, güvence arar, iç güdülerine yenik düşer çoğu zaman. Seçkinliğinizi sürdürebilmeniz için bu insanlara güvence vermeniz gerekir. 130 can alan bir başkan ne kadar güvence verebilir ki? Doğal bir afet ile karşılaşınca gemiden ilk atlayan bir başkana kim ne kadar güvenebilir ki? Anlıyorum kolay gelmişsiniz yerinize, kolay da gideceğe benzersiniz. Hiç özlenmeyeceksiniz, kimse arkanızdan “ne hayırlı başkanmış demeyecek” aksine lanet okunacak size. Her gittiğiniz yerde olacaktır elbet hayvanın da can taşıdığını bilen, hayvanları kendi ile eş gören bir insan evladı. Sizin insanlığınızdan utanıyorum, eğer siz insanlara temsilci olarak hayatınızı kazanıp, yiyip-içip sonra da devirip uyurken canımla bir tuttuğum hayvancıklar acı ve korku içerisinde ölüyorlarsa, ben değilim insan. Umarım başkanlığın anlamına vakıf olursnunuz, yaşadığınız sürece boynunuza dolanmış masum canları bir şekilde telafi edersiniz. Çünkü bu yük size çok ağır gelecek, gelsin de.

    Bu insanlık dışı hatanızı telafi etmek için varınız-yoğunuzla uğraşmadan yüzünüzün bir gün bile gülmemesini diliyorum Allah’tan.

  93. ZAVALLI BAŞKANIM BAŞKA BİR YAKIŞTIRMA BULAMIYORUM. GELDİĞİNİZ KARİYER BULUNDUĞUNUZ NOKTA DAHA ASİL ,YÜREKLİ VE ÖRNEK DAVRANIŞLARI OLUP HALKTA BEĞENİ VE SAYGI UYANDIRACAK NİTELİKTEKİ İNSANLARIN YERİ OLMALI.. OYSAKİ GÖRÜNEN TABLO İÇLER ACISI SİZİN GİBİLERİN ORALARDA OLMASI. YAZIK … ÖNCE İNSAN OLMAYI BİLMEK GEREK HAZMETMİŞ OLMAK GEREK GERÇEK BİR MÜSLÜMAN OLMAK GEREK ÇOK YAZIK ..BULUNDUĞUNUZ MEVKİYE YAKIŞMIYORSUNUZ KENDİNİZDEN GÜÇSÜZ ACİZ CANLILARA ELİNİZİ UZATAMIYCAK KADAR ZAYIF BİR BAŞKAN OLMAK SİZE VE BİZE NE KAZANDIRACAK. ÖYLEYSE SİZ SEMBOLİK ZAVALLI BİR BAŞKANSINIZ . DENCEK ÇOK FAZLA BİŞEY YOK. HALBUKİ BÜTÜN YÜREKLERDE TAHT KURABİLECEK KADAR DOĞAYA ,CANLIYA SAYGI DUYAN VİCDANLI BİR BAŞKAN OLMAYI TERCİH ETMELİYDİNİZ . HAK EDEN, TAKTİR EDİLEN. SAYGIYLA ANILAN ASİL BİR BAŞKAN. … ZAVALLI BAŞKAN BULUNDUĞUNUZ YERİ HAK ETMİYOSUNUZ. VE BİRÇOĞUMUZUN GÖZÜNDE ZAVALLISINIZ.

  94. Mr. Mayor
    How can you even call yourself a Mayor? Do you not have any regard for anybody? You sure don’t for the animals. A man like yourself has no business in any politics!
    I’m from the United States and my people would have never let this happen.Our rescue people here would have risked their lives to save these animals and you asked how could they call you in the middle of the night…What an ASS you are! A self rightious S.O.B.
    Thank God you have people there that care as you sure showed you didn’t. I wonder how you would have felt if you had to be rescued and no one would come to your aid. God put these animals on this earth and he will Judge your wrong doing when the time comes. You should hide your head in SHAME!! You sure need to change your ways!,, of even Mohammed will forsake you.

  95. Yapacağınız en onurluca şey istifa etmek olacaktır. Zaten insanlığa hiçbir faydanız dokunmadığı düşünüldüğünde bu bir kayıp değil, kazanç olacaktır. O koltuğu boşuna işgal etmeyiniz, belki bir ihtimal yerinize fayda sağlayacak birileri gelir.

  96. daha görevinin ne oldugunu bilmeyen bir görevli, seni oraya ne icin otturtular beyefendi, kendine gel ve isini yap, yapmayacaksanda defol git. senin gibi asil görevinin ne oldugunu bilmeyen insanlardan biktik artik. Rezil, tüm ülkeye rezil oldun, insanlarin yüzüne nasil bakacaksin merak ediyorum. sen sayin, baskan gibi sifatlari haketmiyorsun. Allahimdan sonunun, senin yapmadigin görevin yüzünden pisi pisine ölen canlar gibi olmasini diliyorum. Uyu bence birdaha hic uyanmamak üzere uyuuuuuuu

  97. semra sirel says:

    Sayın Başkan, size soruyorum,ogece uyandırıldığınız için kızdığınız,üzerlerini kilitleyip,ölüme terkettiğiniz,ağzı-dili olmayan,hakkını arama şansı olmayan ve sizin korumanız altında olan ve yaşamını yitiren o canlıları kim yarattı?Bir avuç gönüllü tarafından sabaha kadar çamurların içinden geçerek,tek tek metrelerce yoldan kurtarılmasalardı,hepsi ölecek olan o hayvancıkların vebalini nerde ödeyecektiniz?Kim kime bir canlıyı ölüme terketme hakkını verir?Bu ne Din,ne ahlak,nede insanlık onuruna sığabilecek birşey değildir.Yaptığınız şeyi siz beğeniyormusunuz?Bir afet olmuş,görev ve sorumluluğu olan herkes gece de olsa görevini yapmak zorundadır.

  98. Böyle bir kişinin hemen istifa etmesi lazım.
    İnsanlığın yüzkarası.

  99. HEMEN İSTİFA ETMELİ!!!!

  100. Medeni ülkelerde belediye başkanlarından vizyon, uzmanlık, yenilikçilik vs. beklenir. Biz ise sadece ‘insanlik’ bekler durumdayız. Sizi dinlerken anladım ki bu bile çok bu ülkede yaşayan herkese, her şeye. Sözleriniz insanlığımdan utandırdı. Söyleyecek bir şey bırakmamışsınız. Biraz onurunuz varsa, size karşı bu haklı tepkinin nedenini anlamaya çalışıp (ki hiç umudum yok) derhal istifa edin. Tüm canlıları kendinizden mahrum edin.

  101. Sahiplendiginiz görevin sorumluluklarını nasıl olupta üstlenmediğinize ve sanki bu trajedi sizin idarenizde bir yerde değil de uzakta, sapa bir ülkede geçiyormuş gibi kayıtsız kalabildiğinize şaşırıyorum. Bir belediye başkanının görevlerini üstlenemeyecekseniz, bırakın uykusuna daha az düşkün biri çalışsın.

  102. ya adama bak ya, ortaligi sel almis götürüyor, bu kicini devirmis yatiyor ve birde yardim isteyenlere saygisiz diyor, asil saygisiz SENSIN, insanlara, hayvanlara, makamina SAYGISIZ… Allahindan bul…

  103. Lale Ergüner says:

    Mevlut Uysal Bey,

    Sizin tutumunuz ve davranışınızdan ben utanç duyuyorum. Eminim sorsak dini bütün bir Müslümansınızdır. Ancak Müslümanlığın bazı temel şartlarını unutmuş gibisiniz. Acaba o gözünüzü kırpmadan ölüme terkettiğiniz canları da sizi yaratan Allah’ın yarattığını, onları bizlere oyuncak olsun diye vermediğini, onları bize emanet ettiğini unuttunuz mu? Allah’ın yarattığı canlara saygı göstermek zorunda olduğumuzu da hatırlamıyorsunuzdur herhalde. Allah karşıma kul hakkıyla gelmeyin derken kulları arasına tüm canlıları katar. Herhalde diğer canlıların da Allah’ın, onları yaratanın kulları olduğunu inkar etmeye kalkışmayacaksınız.
    Ama öte yandan, size de hak vermek lazım… Muhakkak selden etkilenen insanlara yardım etmeye çalışırken, çamurların arasında koşuşurken (!) çok yorulmuştunuz, o nedenle uykudaydınız, öyle mi? Yoksa hayvanlarla ilgilenmediğiniz gibi o zavallı, her şeyini kaybetmiş insanlarla da mı ilgilenmediniz? Öyle ya, o insancıklarla işiniz, onlar sizi seçip başkan koltuğuna oturttukları anda bitmişti, değil mi? Hayvanlarınsa zaten oy hakları yok!
    Sizden özür dilemenizi, ya da istifa etmenizi istemiyorum. Nasılsa ben, ya da benim gibi düşünenler ne derse desin siz bildiğinizi okuyacaksınız. Ama unutmayın ki tüm evrenin sahibi bir gün O’na ait olan ve sizin telef olmalarına göz yumduğunuz canların hesabını soracaktır.
    Son bir söz. Sizin sergilediğiniz bu tür davranışlar şiddetli bir aşağılık kompleksinin, özgüven yoksunluğunun sonucudur. Yani siz de biliyorsunuz o mevkiye layık olmadığınızı, kuru gürültüyle yetersizliklerinizi örtbas etmeye çalışıyorsunuz.
    Sizi Allah’a havale ediyorum…

  104. bahçeşehir barınağı ve yetkililerini kınıyorum…o canlıların insanlardan hiçbir farkı yok bunu anlamak içinde sadece vicdanlı olmak ve insan olmak yeterli sanıyorum..onlarda tıpkı insanlar gibi acıyı,ölümü,açlığı,susuzluğu yaşıyorlar ve hissediyorlar..tek sorunları kendilerine yapılanları dile getiremeyişleri..barınaklarda sağlıksız koşullarda yarı aç yarı tok,pislikle hastalıklarla mücadele ettikleri yetmiyormuş gibi birde onları bu şekilde ölüme terk edip yardım etmemek,edilen yardımlarıda kabul etmemek insanlıkmı..nasıl bir vicdandır anlamak çokzor..dünyaya gelen her canlının yaşama hakkı var aynı siz belediye başkanı ve barınak çalışanları gibi..sokaklarda yaşamalarından rahatsız olursunuz,barınakllara alır süründürürsünüz,bide bu şekilde ölüme terk edersiniz..tek merak ettğim şu; dünya sizinmi???sadece sizlermi yaşayabilrsiniz..bu masum canlılar her nekadar konuşamıyor ve yapılan herşeye boyun eğmek zorunda olsalarda,şuda bir gerçekki konuşabilen,düşünebilen ve onların ölümlerine ,yapılan haksızlara,öldürülmelerine göz yummayan haklarını savunan insanlar var,vicdanı olan insanlar…eğer vicdanlı olmak zorsa ki artık onu aramak ne kadar dogru??en azından görevlerinizin bilincinde olun lütfen bizler sizleri koltuklarınızda oturup,rahat rahat yaşayın diye oraya getirmiyoruz..siz yaşarken diğer canlılar da sürünsün yada işkenceye maruz kalsınlar,ölürse ölsünler diye düşünme hakkına ve bu şekilde uygulamalarda bulunma hakkına sahip değilsiniz malesef…

  105. BEN VATANDAŞIMM!!!!! ORDA OTURMANI BENİ TEMSİL ETMENİ İSTEMİYORUM .

  106. bence utanç verici suskun kalmalarının sebebi suçlu olmalarındandır…..insan sevmeyenler nasıl hayvan sevsinler…dilerim hayatının sonu bir yudum su olsun …..nefes alan her canlı değerlerlidir …. utansınlar….lütfen arkadaşlar gönlümüz çöplüğe dönmesin

  107. sadece sunu dıyecem.böyle hayvanlar ölecegıne bu kişiler ölsün o zaman dunya daha temız ve güzel olur…allahımdan tek istegım.aynı acıları cocuklarını kaybettıklerı zaman aynı acıları bu kişilere allah versın.dunyada hayvanlara acı cektıren kişilere aynı acılara aynılarını onlara yaşatsın……kalpsiz insanlar.

  108. sevin okyay says:

    Ünvanınızı hak etmiyorsunuz, adınızla da hitap etmiyorum. Belki bunu da şöhrete eklenen bir tuğla sayıyorsunuzdur. Sizi seçen ve bir daha asla seçmeyeceğini umduğum (Muharrem Ergül örneğini hatırlayın) insanları hasbelkader dönem sonuna kadar yönetecek, bu arada ortaya çıkan sorunlara çare bulması gereken kişisiniz. Büyükşehirin, bu facianın faturasını halka çıkartan başkanından da betersiniz, çünkü yapabileceğinizi de yapmaktan kaçınıyorsunuz. İnsani haslet taşıdığınıza inansam, insani duygularınıza hitap etmek isterdim. İnanmıyorum ama. Yaptıklarınızı, daha doğrusu yapmadıklarınıza inanmakta zorluk çekiyorum. Biz Tayvan’daki ve Batı Afrika’daki hayvanlara ucundan da olsa yetişmeye çalışırken, siz sorumlu olduğunuz bölgedeki zavallı hayvanları gözden çıkarmışsınız. Dilerim seçmenleriniz de sizi gözden çıkarsın.

  109. Yeşim Can says:

    9 Eylül 2009 İstanbul yağmurunda meydana gelen felaketten sonra, ne kadar insan(!), ne kadar(!) müslüman olduğunuzu açık ve seçik ortaya koydunuz.

    seçim kampanyasında ‘hafızalardan silinmeyecek hizmetler için’ sloganını boşuna seçmemişsiniz. bunu da hep beraber görmüş olduk.

    rahat uyuyabiliyor musunuz?

  110. bu da işte turkiye dedirten olaylardan biri.keşke ” yaaa turkıye işte dedirticek şeyler yapmasak” keske avrupada oldugu gibi kopeklere saygı olsa 1 kopek ıcın 10 kurtarıcı olsa ama işte maalesef burası turkıye ve bu adamda kadir topbaş herkimse artık neye yarıyosa öyle biri..

  111. Yetkin dahilinde olan bi işi yapmama lüksün olduğunu düşünmüyorum. Çıkarınız olsa hemen koşardınız. Kendinizden başka kimseyi sevdiğinizi düşünmüyorum. İnsanın az içi sızlar o hayvanları görünce. Bakalım ne gibi bir açıklama yapacaksınız başkan?

  112. Gamze Ilgaz says:

    İnsan hayatını hiçe sayanlardan evcil hayvanların hayatlarını düşünmesini elbette ki bekleyemeyiz. Ama hiç mi vicdan yok bu insanlarda? İnsanlar kendi başlarının çaresine bakabilecek durumdayken, bu zavallılar kilitli kapıların arkasında, yapayalnız, çırpınarak can verdiler. Bu da mı Allah’ın yaptığı bir şey yani. Hani insanlar günah işliyorda Allah cezalandırıyor diyorlar ya, bu canlılar ne günah işledi? Zaten zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Gönüllüler olmasa zaten barınaklara bakan devlet görevlileri yok.
    Sayın Uysal sizi bu konuda birşeyler yapmaya davet ediyorum. Ne yapacağınız gayet iyi biliyorsunuz. Gece sizi aradıklarında,ben araç gönderemem, beni bunun için mi uykumdan ettiniz diyecek kadar mı insanlığınızdan geçtiniz? Eğer öyleyse zaten orada durmayın bence, uykunuzun bölünmeyeceği başka bir iş bulun. Çünkü bulundunuz görev uykusuz geceler geçirmenize sebep olabilecek bir görevdir, bence!
    Saygılarımla

  113. o küçücük, o masum, o ihtiyaçlı hayvancıkları topluyorsunuz barınaklara….daha iyi yaşasınlar, karınları tok, sevgileri bol olsun diye… sonra o küçücük kafeslerde o kocaman sevgi dolu kalplerini kilit altına alıyorsunuz… veremediğiniz yiyecek ve sevgiyi de üzerine ekliyorsunuz… en üstüne de en ihtiyaç duydukları anlarda o ufacık uzatılmış yardım elini de rahatlığınızdan ötürü geri çekiyorsunuz…. gerek insan gerek hayvan hepimizin bu dünyada yeri var; yaşayacak, sığınacak… ama sizler kendi rahatlığınızdan, kendi saygı değerlerinizden ötürü onların özgürlüklerini, hayatlarını onlardan alıyorsunuz…hem de sizin vermediğiniz o canları! o küçücük köpecikler, kedicikler feci şekilde can çekişerek ölürken yardım etmeye çalışanlara da köstek olduğunuz için sizi kınıyorum! orada sizin canınızdan, kanınızdan biri olsa acaba aynı duyarsızlığı gösterebilir miydiniz? aynı çabasızlığı gösterir miydiniz? Bu dünyada hepimiz hak ettiğimiz gibi yaşamalıyız! ister insan, ister doğa, ister hayvan olalım… çünkü hepimiz birbirimize muhtacız!!! Aynı dili konuşmuyor olsak da hepimiz aynı duyguları besliyoruz.. Biraz şefkate, biraz ilgiye biraz sevgiye ihtiyacımız var… Şimdi hepberaber haksız yere can çekişerek son nefesini veren canlılar için birlik olup ses vermeliyiz… Sizi bu yardımseverliğiniz(!) için şiddetle kınıyorum…

  114. Sadece insanlar değil tüm canlılara eşit yaşam hakkı verilmiştir ve insanlara sorumluluklar verilmiştir. Hele ki bir yerin başkanı olup sorumluluk almayı göze alıp görev aldığın sürede sorumluluğun altındaki tüm canlıları korumak, yaşam koşullarını iyileştirmek, onlara yardımcı olmayı beceremiyorsan görevinin ne anlamı kalıyor? İstifa etseniz bile yeterli değil. O insanların, hayvanların ve diğerlerinin yanında oldunuz mu? Yaptıklarınız boş lafların ötesine geçebildi mi? Şu ana kadar ne yaptınız? Şuçu halkta, yardımcı olmak isteyenlerde değil önce kendinizde arayı? Zararı siz karşılayın buna yol açan kim? Belediye ve her zaman olduğu gibiyanlış yapılan işler buna yol açtı. Sevgisizlik, iktidar, para, güç, hırs, özünü unutup insan olamamak,kendini tanımak için çaba göstermemek ve değiştirmemek…
    tüm bu gerileten ve karanlığa götüren duygular düşünceler ve zayıflıklar denizinde gittikçe yok oluyorsunuz. Farkındamısınız? Hiç sanmıyorum.
    Dünya değişiyor artık sizler gibileri istemiyor. umarım ki bu değişimde siz de değişirsiniz.

  115. Heather Park says:

    Mr Mayor

    “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.”
    Ghandi.

    Mohammed will forsake you, shame on you Mr Mayor!!

  116. Allah hepinizi ıslah etsin,ıslah olmayanları da yoketsin…Giden gitti,uykun bölündü kusura bakma(!) O gece uykun telefonla bölündü ama bundan sonra her gece o hayvanların çığlıklarıyla bölünecek…

  117. ayşe arzık says:

    İnanılmaz bir umursamazlık,ihmalkarlık ve kötülük…
    Çünki onlar hayvan…çünki onlar kimsesiz ve çünki onlar sahipsiz.O zaman sorumlu olmalarına gerek yok.Kimsesizlerin hesabını kim sorar ki ?
    Barınak görevlilerine,işten el çektirilmeli çünki onlar göz göre göre, o anda kilitli oldukları için aciz durumda olan hayvanları öldürdüler.
    Belediye başkanının umursamaz ve münasibet”siz” tutumu çok terbiyesizce.Çünki, o başkanlığa, ” hizmet ” etmek için seçilmiş.Acil durumda,canla,başla gönülle çalışan kişilerin, yardım çağrılarını,ciddiye almadığı gibi birde onları terbiyesizlikle suçlayıp, hakaret ediyor.Görevini,yapmayıp, o saatte ancak uyunacağını düşünerek, 100 den fazla hayvanın, ölümüne sebeb oluyor.Ve hala,aradan günler geçmesine rağmen, tenezzül edip de bir açıklama yapmıyor bile!!
    Yazıklar olsun bu kadar vurdum duymazlığa!
    Ama şunu anlıyacak ki, o zavallı masum hayvanlar, onun sandığı gibi kimsesiz değiller…Onların bir kismını kurtaran ve kurtaramadıklarının da hesabını soracak olan kalabalık bir grup var…
    ”suçlular” dan hesap sormayı sonuna kadar,götürecekler….

  118. Heather Park says:

    Mr Mayor

    “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.”
    Ghandi

    Mohammed will forsake you, shame on you for your actions

  119. Bahar Karakuş says:

    Bu ülkede insanlara da hayvanlara da doğaya da değer verilmiyor. İnsanlar tepkisiz ve kaderci. Haksız olan çok bağırdığı zaman haklı konumuna getiriliyor sanki, insanlar korkak. Halk bilinçsiz, eğitimsiz. Başımızdaki yöneticiler, bizler için ve bizim sayemizde o makamlarda oturduklarını unutup haksızlıklar, adaletsizlikler, saygısızlıklar yaptıkları gibi yapılan yanlışlara sadece seyirci kalıyorlar. Türkiye’deki barınakların durumu malum. Bunların durumunu düzeltmek ve bu doğrultuda hayvanların daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak için canla başla mücadele etmek yerine, onca masum canlıya eziyet ediliyor, onlar sanki değersiz ve aşağılık mahluklarmış gibi davranılıyor. Şimdi, şu anda, bu barınaklarda kalan hayvanlar, zaten iğrenç durumdaki yaşam koşulları daha da iğrençleşerek ve berbatlaşarak yaşam savaşı veriyorlar. Bu hem insanlığa sığmaz, hem dinen günahtır, hem de etik değildir. Biz böyle yöneticiler görmek istemiyoruz. Ve ne yazık ki, Mevlüt Uysal ve bunun gibi yöneticiler ve bu yöneticileri seçen bilinçsiz halkla aynı ülkede yaşamaktan utanıyorum. Yazıklar olsun. Yatacak yeriniz yok öbür dünyada.

  120. Bir insan utanmıyorsa,yüzü kızarmıyorsa,merhamet duygusuda yoksa ne denirki?

  121. Sayin Bahcesehir Belediye Baskani,

    Beldenize ait Hayvan Barinagi’ndaki trajediye duyarsiz kalarak, hem görevinizi ihmal etmis oldunuz,hem de insanlik adina sinifta kaldiniz.
    Secmenleriniz size bunu unutturmayacaktir.
    Ancak, dinine bagli bir sahis oldugunuz icin, eminim ezbere bildiginiz satirlari tekrar hatirlatma zamani gelmis…
    Hz. Peygamber “Merhamet edene Allah da merhamet eder. Siz yerdekine merhamet edin ki, gökteki de size merhamet etsin”
    Ebu Davut, Edeb; 61

  122. Nilüfer Karlıova says:

    Mevlüt Uysal bey,
    Kuran-i Kerim de yazdığı için namaz kılıyor, oruç tutuyor, kadınlar başlarını örtüyor değil mi? Bunları yapınca sevap oluyor, yapmayınca günah değil mi? Peki rabbimin yarattığı bu canlıları korumak neden bu kadar zor geliyor bize. Onlarla ilgili ayetlerde var. Biz müslümanların bir çoğu hristiyanları beğenmeyiz ama Türkiye’de yaşayan yabancılar sokak hayvanlarına pire-kene ilaçları döküp, parazit hapı yutturuyorlar…Vicdanınız gerçekten rahat mı?

  123. Bu vicdansızlıkla çocuklarınıza ne öğretmeyi ya da nasıl bir özgeçmiş bırakmayı düşünüyorsunuz? Tamam anladık, siz ve sizin gibiler “gemisini kurtaran kaptan, bana dokunmayan yılan bin yaşasın, bal tutan parmağını yalar” ve benzeri sözleri düstur edinmiş olabilirsiniz fakat sizin gibilerin azınlık olduğunu hatırlatmak isterim.Biliyoruz ki aklınızdan aynen şunlar geçiyor “Ulan iki it için ne tantana kopardılar be, ne istifası lan!”…Tabiki onca insanın dolaylı yoldan katili olan, pek yüce yöneticiler dahi istifa etmek yerine suçu ölenlere atmakta hiç bir utanma emaresi göstermemişlerdir…Bu durumda sizden de böyle bir şey beklemiyoruz…Ama en azından görevlerini yerine getirmek yerine bir taraflarını kaşıya kaşıya beleşe maaş alan görevli sıfatlı adamlara bir ceza uygutlatsanız nasıl olur? Belki bundan sonra olabilecek kötü durumlar için bir nebze de olsa önlem alınır…

  124. Mr Mayor
    Your response to the phonecall asking for your help, was shocking, absolutely unspeakable!!!!
    In one thing I am sure.
    You will never know how it feels like to be loved unconditionally and what the purest and deepest, most honest loyalty is. You missed a chance to get into your arms a dog you have saved, and raise him.
    You had a chance to save many lifes and what did you done. Whole world saw!!! Shame on you!!!!

  125. “Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi ancak sizin gibi topluluklardır.”
    Al-An`am 6:38

  126. Türkiye de vatandaş olmak zor..Hele birde yeri yurdu olmayan sesi çıkmayan OY HAKKI OLMAYAN bir hayvansanız vay halinize..göstermelik barınaklar(ölüm kampları çoğu),göstermelik küpeler…Bu telefon konuşmasıdna başkanın dediklerine hiç şaşırmadım aksini beklemezdim.Görevine hakim değil,çözüm yeteneği yok,Şehri sel götürürken hava durumundan bile haberi yok en kısa zamanda istifasını vermeli verdirilmeli..

  127. Gözü kör, kulağı sağır, ruhu egoyla dolu olana söyleyecek etkili bir cümle yazsam nafile..
    Görenler bir utanç sahnesiyle karşılaştı, duyanlar ise yardıma koştu, uyku halinde gezmeyi tercih edenler de kendinden bekleneni yaptı..

  128. defne karayazgan says:

    Bıktım artık senin gibi cahillere güzellikle laf anlatmaya çabalamaktan ,size ulaşmak imkansız. Senin içinde ne insan sevgisi ne hayvan sevgisi ne bitki sevgisi barınamaz. Kuraksın sen. Bitmiş, ölmüşsün!!!. Rezilliğin diz boyu daha ne demeye koltuğuna yapışıyorsun. Ülkenin dört bir yanında senin gibiler duyarsızlar etrafta kol geziyor. Bıktım artık bu cahaletten.Kanunlardan, sorumluluklarından bile haberin yok. Sen ve senin gibilerle alakalı hümanist yaklaşamam. O kafeslerde keşke sizler olaydınız. Arkanızdan pek de ağlayanınız çıkmazdı bana sorarsanız. İSTİFA ET!!!Geç bile kaldın ne yüzle hala duruyorsun!!!!!

  129. defne karayazgan says:

    beddualarımız seninle müslüman kardeşim!

  130. İyi uykular Sayın Başkan,o gece uykusundan uyandırılan tek insan sizdiniz,özür dileriz.

    Çünkü o gece orada balçık,soğuk,çamur içinde olan insanların uyumaya hiç vakitleri olmadı.

    Üstelik bırakın sizin gibi Bahçeşehir’in tüm sorumluğunu üzerine alıp daha 3-5 ay önce seçimlerde vaadlerde bulunmayı; sorsanız hayatlarında daha önce Bahçeşehir’e gitmemişlerdir bile belki de.

    Ama insani vicdanlarıyla kendilerini sorumlu hissettiler.Evlerinden kalkıp kendi imkanları ile uzak uzak semtlerden Bahçeşehir Barınağı’na gittiler.Zaman geceyarısıydı ordaydılar,Onların vücutları çamura bulandı,üşüdüler,yoruldular,ellerini yüzlerini sürdüler balçığa..

    Hani şu sizin sorumlu olduğunuz Bahçeşehir Belediyesi içinde yer alan canlılar için..

    Sizden sorumlu olduğunuz barınakta balçığa bulanmış köpekleri kurtarmak için vinç istendi.Onlar adına özür dilerim.Bunun için birkaç telefon görüşmesi yapmanın ne kadar zor olduğunu hesap edemediler sanırım…

    Onlar çamura bulandıkça bize sabah oldu o gün.

    Size iyi uykular Sayın Başkan.Karanlıkta başka ne yapılırki…

  131. Hep aynı şey değişen bir şey yok olmayacakta ,doğruyu yapanların azınlıkta kötülerin mantar gibi çogaldığı şu ortamda bu ve bunların şak şakçılarının çaresizliğin içinde boğulmalarını dilemek minik canları geri getirmiycek ama yaptıklarının yanlarına kar kalması helede saçma mazeretlerle kendilerini haklı çıkarmalarını içime sindiremiyorum.

    1. Keske dunya da boyle insanlar olmasa seklinde bi dilek dilemek disinda elimden hic bir sey gelmiyor. Kadir Topbas ve yandaslari dunyada hic bir varligi sevmiyorlar. Bir sey hissetmiyorlar,kendileri disinda kimseyi umursamiyorlar. Birakin uykularini bolmeyi,sellerí bu tip insanlar normal kosullarda da binlerce hayvani ve insani olume terk etmek icin ellerinden geleni yapiyorlar,yaptilar,yapicaklar. Cok inancli biri olmasam da bi kere sahit oldugum bir seyi paylasmak istiyorum: Bir adam apartmaninin bahcesinde yeni dogum yapmis bir anne kopegin 5 yavrusuna hasta ruhlu oldugu icin takmis, apartman sakinleri anneye ve yavrulara ellerinden geleni yapmislar besliyorlarmis, ama bi gece bu adam yastik kilifi icinde tum yavru kopecikleri bogmus. 2 hafta sonra da uykusunda bogularak olmus. Dilerim ki ilahi adelet diye bir sey gercekten vardir, ve dunya da tum bu tarz felaketlere sebep olan insanlar hak ettikleri sekilde oderler yaptiklarini.. Ve dilerim bizim gibi hayvan ve insan seven varliklar kendimizin ve onlarin hakkini arama,susmama ve begenmedigimiz sistemleri degistirme yetisine sahip olabilecek kadar bir ve butun olabiliriz bi gun..

    2. ayşen konuray says:

      Hepsinin yüzü ve içi aynı..

      Aynı ifadesiz suratlar, aynı sevgisiz bakışlar… Bunların zulüm anlaşıyı bizimkilerden çok farklı… En kutsal kabul ettikleri kitapta bile onlarca ayet varken hayvan sevgisi üstüne, bunlar ancak işlerine geldikleri kadarını görürler… Onların hayvan sevgisi anlaşıyı kurban bayramında kuzuları “en acısız” nasıl kesip yiyebilecekleri üzerinedir…

      Sahur vaktiydi, kalksaydın ya… sen gecenin ikisinde sıcak ve kuru yatağında uyuyorken, senin halkın ve hayvanların can çekişerek öldü…

      Umarım o çok korktuğun cehenneme gider ve orada her gün boğularak tekrar tekrar can verirsin…

  132. “Vinç yollamam!” ne demek?
    Bir talimatına, bir telefonuna bakar. Yetki sende makam sende. Bu ne küstahlık, kibir. Seçim zamanı dizlerinizin üzerinde yalvarıyordunuz oy için. Nasıl bir haysiyetsizlik, vicdansızlık ve CEHALET?
    “Bu saatte aranır mı?” ne demek.
    Vatandaşın O saatte çamurların içinde BELEDİYE’nin ilk gün yapması gereken şeyi yapıyor, senden yardım (işini yapmanı) istiyorlar. Tek bir telofana bakar başkan (?). Ama hayır! Herşey “O” koltuğa oturana kadar, sonrası astığım astık biçtiğim biçtik, ne yasalar ne yükümlülükler ne vicdan ne de sorumluluk.
    Siz orada oturun ve kişisel egolarınızı tatmin edin diye, yasaları hiçe sayıp kendi kişisel görüşünüzle kafanıza buyruk hareket edin diye VERGİ vermiyoruz biz. HESAP vereceksiniz yaptığınız bu hatalardan, yok ettiğiniz bu canlardan ve göstermiş olduğunuz bu kibir ve cehalet sınırlarındaki SAYGISIZLIĞINIZDAN.
    Eğer biraz şahsiyet sahibi bir insan olsanız HEMEN İSTİFA EDERSİNİZ.
    Ama………
    Koltuk çok rahat,
    Para çok güzel,
    Uyku… ondan tatlısı yok.

  133. The indifference that you show towards your fellow Turkish animals is a disgrace. “Lets Adopt” deserve a medal for the work that they are doing for their fellow Turkish animals. Thank you “Lets Adopt” for your compassion and mercy for your fellow “beings”.

    For those who stood by and watched these animals suffer and die – SHAME ON YOU. In the words which are written in the Holy Koran:

    “All creatures are like a family (Ayal) of God: and He loves the most those who are the most beneficent to His family.”

    “He who takes pity {even} on a sparrow and spares its life, Allah will be merciful on him on the Day of Judgment.”

    “Allah will not give mercy to anyone, except those who give mercy to other creatures.”

    You did not show any mercy to those animals. You did not care about those animals, animals who have no one but those who really care, people like “Lets Adopt” who are struggling with what funds they have to help the animals of Turkey.

    Mayor, I suggest that you support Lets Adopt and provide all the resorces that they need to make the animals of Turkey feel part of you, that they are respected and their lives are valued. LOVE ALL CREATION.

    1. Dear Major, I´m writing from Germany. You want to be a member of the EU? YOU , not respecting any animal las, ignoring them???? As long you ignore all the pain of the animals in your country you have no rights to be a member of the EU.
      You ignore your own rights in your own country, they count nothing. You ignore all the pain and all the crys of all animals. Even during the biggest pain they ever had: during the flood. Its unbelievable that you as a major, ignore, that your reaction goes through all the social networks worlwide!!!!!
      If you want to be a EU member: EARN IT!!!!

      Start to respect your own laws, start to respect every live, start to respect animals like mohammed in your religion told you to do.
      Don´t pray anything, you even ignore Mohammeds words.
      It´s Ramadan and you give a fuck of any live. It´s no reason that you party in a week. You even didn´t earn this. Even we in Germany, we know Mohammeds words. It seems better than you.

      Shame on you!!!!!

    2. Ayşen Ertür says:

      …uyuyan kediyi rahatsız ETMEMEK İÇİN… olmalıydı. düzeltir özür dilerim.

  134. NUR AYKURT says:

    İSTANBUL SULAR ALTINDA.İNSAN VE HAYVANLAR CAN VERİYOR.BAŞKAN MEVLUT UYSAL DERİN UYKUDA! DAHASI YARDIM İSTENMESİNİ SAYGISIZLIK ADDEDİYOR.BRAVO VALLAHİ! BİR İLKE İMZA ATMAK BUDUR İŞTE..EMİN ELLERDEYİZ!BİZ SİZİ MİLLİ MİLLİ FELAKET OLURKEN UYUYUN DİYE SEÇMEDİK.BÖYLE ZAMANLARDA EN UYANIK OLMASI GEREKEN BAŞKANDAN İŞÇİSİNE BELEDİYELERDİR.SİZ ORAYA DEĞİL KEPÇE YOLLAMAMAK, KENDİNİZ GİTMELİYDİNİZ.SN.BAŞBAKANIN BUNU SİZE İSTİFANIZI İSTEMEKLE HATIRLATACAĞINDAN EMİNİM.NUR AYKURT

    1. beykozkillers says:

      Thanks Sheila… something tells me that this particular mayor wont be helping us any time soon.. :-p
      Glad to have you on board…
      Viktor

  135. sevda turgut says:

    Sayın Bahcesehir Belediye Baskani,

    Bir halk idaresi olan belediye teskilati, o cevre halki tarafindan secilen Belediye Meclisi ve yine o cevre halki tarafindan secilen bir Belediye Baskani tarafindan yonetilir.

    Halkın temsilcisi durumunda olan Belediye Başkanı, belediye teşkilâtında çalışanların ve belediyenin bölümlerinin başıdır; belediye işlerinin yerinde yönetilmesini sağlar.

    Belediye isleri ilgili oldugu il, ilce/beldenin ve o bolgelerde yasayanlarin su, temizlik, aydinlatma, altyapi, gibi ihtiyaclarinin karsilanmasi,cesitli denetlemeler gibi islerin yanisira varsa hayvan rehabilitasyon merkezleri ve barinaklarin insani ve cagdas kosullara uygun olarak duzenlenmesinden, yonetilmesinden sorumludur..

    Butun isletmelerde/ yonetimlerde oldugu gibi belediye teskilatinda da kriz veya dogal afet,(deprem,sel,toprak kaymalari vs) savas gibi olaganustu durumlar icin tum bunlardan herhangi birisi gerceklestiginde devreye sokulmak uzere cesitli planlamalar, tatbikatlar yapilmalidir, yapilmaktadir..Bu secilmis Belediye Meclisi ve Belediye Baskaninin olmazsa olmaz gorevlerinden birisidir..

    Gorev ve sorumluluk alaniniza giren Bahcesehir Beldesi’ndeki Hayvan Barinagi’nda yukarida sozettigim olaganustu hallerden sel icin herhangi bir plan olusturmadiginiz, tatbikat yaptirmadiginiz ve bu anlamda gorevinizi ihmal ettiginiz acikca gorulmustur..

    Sorunsuz calismasi icin halk tarafindan secilerek basina yonetici olarak getirildiginiz Bahcesehir Belediye Teskilati, Hayvan Barinaklarindaki kriz durumlari icin plan olusturmadigi, tatbikatlar yapmadigi, personeli egitilmedigi icin, yani ihmaliniz nedeniyle teskilatiniza ve size emanet edilmis hayvanlar yasamlarini kaybetmistir..

    Yine teskilatinizin ve sizin ihmaliniz nedeniyle sel sonrasinda barinakta sag kalan ve yasam mucadelesi veren hayvanlarin kotu, olumsuz kosullardan kurtarilmasi icin herhangi bir calisma yapilmamis, bu ihmal ve yetersizliginiz acikca gorulmustur..
    Yoneticisi oldugunuz teskilatin bu gorevini, bir anlamda size destek vermek uzere,ama oncelikle her canlinin yasam hakkina saygi duyduklari icin Istanbul’un cesitli bolgelerinden gelen hayvansever Istanbullu’lar ustlenmistir..

    Barinaktaki hayvanlarin nakledilmesi icin o anda yurunemez, bataklik haline gelmis ve hayvan nakli calismasini olumsuz etkileyen, nakil suresini uzatan kotu kosullarin giderilmesi icin, sizden makina parkurunuzdaki mevcut araclardan birisini sahaya yonlendirmenizi istediklerinde verdiginiz tepki secilmis olan bir yoneticiye yakismamistir..

    Sonuc olarak;
    Teskilatiniz ve siz hayvan barinaklarindaki acil durum yonetiminde sinifta kaldigi icin,

    Yetersizliginizi gorup size destek vermek uzere sahada toplanan, sizden sadece ekipman isteyen Istanbullu hayvanseverlere bu yardimi yapmayip, olusabilecek yeni bir sel felaketinde oradaki hayvanlarin yanisira insanlarin da hayatlarini riske attiginiz icin,

    Yapmadiginiz bu yardimi bir yoneticiye yakismayacak kabalikta ifade ettiginiz icin,

    Barinmalari ve beslenmeleri, hayatlarini surdurmeleri icin size teslim edilmis olan hayvanlarin umarsizca hayatlarini kaybetmelerine neden oldugunuz icin sizi istifaya davet ediyorum..

  136. Ne söylense boş gerçekten. Bu mevlüt bey görevinden uzaklaşmalı/uzaklaştırılmalı.
    Duygusuz, ahmak ve aymaz yöneticiler bu toplumun kaderi değil. Ve öyle olmadığını inanıyorum ki zamanla kendileri de görecek.

    Bence mevlüt bey gibiler için kişisel olarak temenni edilebilecek tek şey var: Bir gün kendilerini-istemeden de olsa-değişmiş bulsunlar ve yaptıkları şeyin acısını bir ömür boyu yüreklerinde taşımak zorunda kalsınlar. Bunu içtenlikle temenni ediyorum.

  137. sevda turgut says:

    Ekleme;

    Isine olan saygisi nedeniyle gecenin oldukca ileri saatinde, yataginda uyumayip, son derece kotu kosullar altindaki sel bolgesine gelen, roportaj yapmak uzere sizi telefonla arayan haberciyi, gorevine duydugu sorumluluk icin tebrik etmek yerine, kaba bir uslupla azarladiginiz icin bir kez daha istifaya davet ediyorum..

  138. İnsana değer vermezler, hayvana değer vermezler, kanla alınan toprakları babalarının çiftlikleri gibi satarlar. Merhamet dini olan İslamın söylemini kullanır demogoji yaparlar. Sonrada cüret edip sel felaketindeki can kayıpları insanların suçudur derler… Belki de haklılar insanlar hakettikleri şekilde yönetilirlermiş…
    Akıl almıyor şimdi uyudu diye kızdığımızda seçilen sizleri yüzlerini nasıl görmedi nasıl bir uykudaydı bu halk?
    Acaba vicdan hesaplaşması yapabiliyor musunuz hala? Can almak ne kadar kolay ve ne zor can için mücadele etmek. Be hey uykudaki madem uykun tatlı bıraksaydın ya uyanık olan canlara yardım etsin. Kulaklardan gider mi hayvanların sesi gözlerden görüntüsü zaten aşırı taşlaşan şehirlerde bizler değil miyiz onların yaşam alanlarını işgal eden doğal düzenlerini bozan, barınak kurmuşsun sanıyoruz ki anladık toplu mezarlıklar olduğunu bir kez daha … Bu işi çok iyi yapanlarda var şaşılası ki bu adamlar da sizinle aynı partiden, biraz da insan ve yaşama bakışında gizli sanırım sevgi ve merhamet …
    Giden gelmez ama en azından bundan sonrasına ders olmalı bu olanlar. Her ölüm erken ölümdür hele de bebekler

  139. Aida Marina says:

    Mr. Mayor,

    You are the “animal” that deserves to left alone, helpless and voiceless, not these lovely, loving creatures that ask nothing more than some food, some praise, and a chance to love someone.

    You, on the other hand, are exactly the opposite – you are contemptable, you care for nothing except for your own stomach and comfort, and you have not demonstrated one single iota why you should be in public office – other than to steal and grow fat from it!

    You DARE to consider it a sign of disrespect to be telephoned, questioned, and an insult to be asked for help! Then, what the Hell are you good for other than to stuff your fat face with food, your pockets with money, and not even to raise a finger to help those that help others?

    YOU are the insult, you are stain on Turkey that should be wiped completely, utterly and quickly out of existence. You are a waste of space, a waste of skin and should be sent back to the Hell that you crawled out of! You have no use on this planet and can only bring misery, pain and hopelessness to those you are suppose to represent and help.

    I hope your trip back to Hell is a quick one and soon!

    Aida

  140. allah belanı versin belediye başkanı… allah belanı versin!

  141. sayın başkan,
    eğer hala biraz utanma duygunuz ve vicdanınız varsa, basın toplantısı düzenler, kaybedilen canlara saygılarınızı sunup istifa edersiniz. ben bahçeşehir’de yaşayan bir insan olarak asla sizi başkanımız olarak görmek istemiyorum. inançlarımızı bir kenara bırakıp bakalım. bize yöneticiden önce “İNSAN” lazım.

  142. Birsel Uzma says:

    Sayın Başkan,
    Birçok insanın hayvanlarla insanların canını eşit tutmadığını biliyorum. Her şeyin insan için olduğuna inananlardan olabilirsiniz. Ben kendi adıma bu dünyanın hepimize ait olduğunu ve şehirdeki sahipsiz hayvanların da bu şehrin süsü olduğunu düşünüyorum. Sizin için farklı olabilir ama tüm bu olup bitenlere yalnızca “görev ve sorumluluk” açısından bile baksanız, bence ve benim gibi hisseden birçok insanın bakış açısıyla yanlış bir noktadasınız.
    Bizimle aynı hassasiyetlere sahip olmasanız, hatta anlamsız bulsanız bile, göreviniz gereği bizi de temsil etmek zorundasınız.
    Sizi bizim gibilerin sesini de dinlemeye davet ediyorum.

  143. Erica Weis says:

    Dear Mayor Uysal,

    The callous disregard you showed for the people that called for assistance at the Bahcesehir Municipal Shelter was appalling. Clearly your administration had not adequately planned or prepared for evacuation of the shelter. The condition of these animals and their deaths are entirely due to the incompetence of you and your management, something you should be ashamed of and a blot on the reputation of Turkey.

    You are an elected official and it is your duty to respond to the needs of the public at any hour of the day. The attitude you displayed is unbecoming to a public official and an apology is in order. In addition, emergency plans to avoid tragedies such as this must be developed immediately. Assistance to Let’s Adopt and all the other groups that are doing the duty of your government must be given immediately. They are doing your job. You owe them your support.

    Please act at once to repair the image of Turkey in the eyes of the world, because the world is watching.

    Erica Weis
    Ankara, Turkey

  144. Dear Mr. Uysal,
    I am shocked by your lack of responsibility. When such a catastrophe occurs, don’t you think your place is next to the people, next to any creature that is in need of help? Do you think that, in the middle of this flood, the right place to be for a mayor is in his bed sleeping? You and your staff should have been out there, saving humans, saving animals, saving houses. Instead you are sleeping in your warm bed, being bothered to be “disturbed”. I am very happy it was recorded on TV and everyone can see that your are not a responsible person at all. The one who doesn’t know a word called “terbiye” is you. Shame on you.

  145. Sayın Uysal,

    Umarım bu yüreklerinden acı ve bir nebze ümitle size birşeyler anlatmaya çalışan bizlere kulak verirsiniz,vermelisiniz,
    unutmayın ki sizleri rezil de vezir de edecek olanlar yine bizleriz,
    Hakaret dolu sözler yazıp hatta yüreğimizdeki acının sıkıntısından sizleri tüm Türkiye’ye hatta tüm dünyaya rezil edebilmek aslında çok zor olmasa gerek,
    ama hepimizin amacı emin olabilirsiniz ki bu saatten sonra bir çare bulup en azından kalan minik dostlarımıza en iyi şartlarda bir barınak imkanı sağlayabilmek…
    Anlayamadığım bir noktada umursamazlıklarınızın sonuçlarını hiç mi düşünmüyorsunuz?çocuk yaşlarınızda yüreğinizi ısıtan hiç mi kediniz ,köpeğiniz,uçuç böceğiniz olmadı sizin…?
    neden bu kadar duyarsızsınız,sizce bu kadar eğitimli,mantıklı,hassas insanlar eğlence olsun diye mi tepki gösteriyorlar cahilce davranışlarınıza…
    Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet etmiş olduğu Türkiye Cumhuriyetinin gençleri olarak bu gidişata bir dur demeye ve tüm çevremi,dostlarımı kullanarak Türkiye’yi bu konuda haberdar etmeye söz veriyorum…

    Sayın Uysal,
    Umarım yatağınızda rahat uyuyabilmenizi sağlayacak bu değerli yorumları okuyup almış olduğunuz kararların pek sağlıklı olmadığında hemfikir kalabiliriz,

    Lütfen bizlere daha fazla acı çektirmeyin…

    Bu yorumları çok fazla kulak arkası da etmeyin,

    çünkü unutmayın ki bizim acımız gerçek,zavallı hayvan dostlarımızın acı ve çaresizlik içerisinde boğulduklarını bilmek bizim oturduğumuz yerde titreyip,hakim olamadığımız gözyaşlarımızla ıslanmamıza sebep oluyor…

    Zannediyorsanız ki “Bunlar hayvan 2 gün sonra unutulur” deriz,

    hiç heveslenmeyin derim Unutmayız ve unutturmayız…

    İşte bundan emin olabilirsiniz…

  146. Melek Ozgur says:

    İnançlı biri olarak hayvanlara eziyet edilmesine asla tahammülüm yoktur. Hz Muhammed ” Yaratilanlara merhameti olmayanlar Allah’ın merhametinden mahrum olacaktır” buyıurur.Ayrıca çok iyi bilinen bir islami hikayede hayatı boyunca ibadetlerini yerine getirmemiş bir adamın çölde susuz kalmış bir köpeğe çarığına su doldurup içirdiği için cennetlik olduğu anlatılır. Sayın kalpsiz ve uykucu başkanımız bunları gayet iyi bilirler… O hayvanlar çırpına çırpına can verirken yataklarında nasıl içiniz rahat etti ! Yazıklar olsun ! Sayın başkanın partisini harekete geçmeye davet ediyorum !!

  147. Binnaz Pike says:

    Sayın Başkan,
    Uykunuz halka hizmet etmekten daha önemliyse lütfen o koltuğu boşaltın ve mışıl muşıl uyuyun. Kaldı ki sözleriniz ve yaptıklarınız sizin çoktandır derin bir uykuda olduğunuzu kanıtlıyor. Hayvanlar kin tutmaz belki ama halk kendisine yapılanları hatırlar. O gece siz uyurken, hayatını tehlikeye atarak çamura batan insanlar ve onları destekleyen binlercesinden artık size oy yok.
    Bir ara uyanıp etrafa bakarsanız bunu görürsünüz.

  148. Başak Eroltu says:

    Sayın Uysal;

    Başlık olarak sayın kelimesini kullanıp kullanmamayı çok düşündüm,çünkü saygı kazanılan hakedilen bir sıfattır.Fakat aldığım terbiyeden ve kendime olan saygımdan dolayı böyle başlamayı uygun gördüm.
    Sizin gibi insanlarla bizim gibi insanlar arasında çok fark var biliyorum bundan dolayı birbirimizi algılamamız kolay olmuyor,sizde haklısınız tabii.Siz koskoca belediye başkanısınız bizse haddini bilmez terbiyesizleriz.Fakat unutmayın ki o terbiyesizler olmasaydı sizde olmazdınız ve umarım artık olmazsınız,eski gerçek başkanları feyiz alın biraz ve halka yapmış olduğunuz davranıştan dolayı özür dileyin ve istifa edin.Benim sizden talebim bu.Gerçi dileyeceğiniz özrün bir önemi yok o kadar can heba olduktan sonra fakat görevinizi bırakın ki bu işi layığıyla yapan biri oturabilsin o koltuğa.

    Saygılarımla

  149. ceyda varışlı köksal says:

    bıraz onurunuz varsa ıstıfa edın ….

  150. insanın gerçekten allahtan hiç korkmaması ve allahsız olması gerekiyor, hem onun adını kullanıp bir mevkiiye gelmek hem de onun yarattıgı canlara bu kadar ilgisiz ve tahamülsüz olmak için.

    bu belediye baskanı gibi insanlar, bu zihniyetle bırak belediyeyi kendi evini bile yönetemezler.

  151. ARZUZEYTİNCİ says:

    SENİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM BU DÜNYADA YAPTIĞINIZ İBADETLER YETECEKMİ BAKALIM GÜNAHLARINIZ İÇİN BAŞKANDa demiyorum sana

  152. Belediye Başkanı,
    Dinen olsun, ya da başka boyutlarda olsun hayat o kadar ilginc ki; bi gun gelir o uykuyu uyumayacaktım dedirtir insana. Çarşamba gecesi biz Başakşehir Belediyesini aradık yardım etmek icin. Yalan soylemeye o kadar alısmıssınız ki orda sel yok dedi beledıye calısanı. Bırak yardım etmeyi insanların yardımını da engellemis oldunuz. Bravo sizi Belediyece kutluyorum.Kutlamakla kalmayacagım bu rezaleti tanıdıgım herkese anlatacagım.

  153. DİLEK SABUNCU says:

    YAZIKLAR OLSUN İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALAMAMIŞ İNSANCIKLAR, İŞİNİN HAKKINI VEREREK ÇALIŞACAK KİŞİLERE YER AÇINIZ İSTİFANIZI VEREREK UYUMAYA DEVAM EDİNİZ…

  154. SEvgili yorumcular bu adi herife söyledikleriniz çok kibar kalıyor o puşt lağım çukurunda gebersin hayvan herif dinsiz imansız berbat şey birgün oda çamurlar arasında sürüm sürüm sürünsün adi herifpardon bu herife hayvan dedim bu hayvanlara hakaret oldu bu yaratık sdemek daha doğru olur.

  155. Ezgi Yemenicioğlu Negir says:

    Bir belediye başkanı halkının taleplerini duymak istemiyor, yardım elini uzatmıyor, üstüne üstlük kendisinden yardım talep edilmesini terbiyesizlik olarak nitelendiriyorsa o koltuğu işgal etmesine gerek yoktur. Bırakın bu işi hakkıyla yapacak insanlar devralsın. İnsanlar da hayvanlar da göz göre göre ölüyor…..umursuyor musunuz??????
    Başkan bey: bu yaptığınız hangi ahlaka sığıyor açıklayın???? Sahurda iştahla yemek yerken rahatsız ettik kusura bakmayın…..bu kadar beddua alıyorken o lokmalar boğazınızdan nasıl geçiyor merak ediyorum….afiyet olsun…..

  156. nihal tiraki says:

    topu devirip yatmaya gelmişiniz belediye koltuğuna belli. binlerce insanın tepkisini almak hoş olmasa gerek. in o koltuktan. seni başa getiren insanlar indirmeyide bilir. biz görevimizi gece gündüz yapıyoruz. gece hasta gelse mesai olmamasına rağmen hastalara mesela saygısız terbiyesiz demiyoruz. sizin ki mesainiz yok gece gündüz çalışmak zorundasınız. sen yat halk çalışsın başa getirenler seni yat diye getirmedi. gün olacak uyumayacaksın. o kadar insan uyumazken sen nasıl uyursun…

  157. istifa et…. hiç bir şeye faydası olmayan birini istemiyoruz……….

  158. zeynep kurt says:

    Ne demeli ki? Insan mı….değil, lider mi….değil, saygı değer mi…hayır, iki yüzlümü..evet, ruhsuzmu…tabi ki, cahil mi…kesinlikle!

    “Insan” dediğimiz bu canavarların bir zaman da bebek olduğunu var saysak anlaşılıyor ki, ne insanlık öğrenmişler ne de sevgi görmüşler, ve maalesef ülkemiz git gide vahşileşiyor. Çocuklar canavarlaşıyor, canın ve hayatın hiç bir kıymeti kalmadı.
    Özellikle bu “insan” diye geçinen canavarlara başkan deniyor. Bunlar bizleri yönetmek ve korumak için gelmişler…yazık
    Allah’a bu kadar tapan ve onun adına bir parti bile kuran “liderlerimiz” o allahın yarattığı bir hayvanı bir hiçten sayıyorlar ise, ben onlara ne “lider” derim ne “başkan” derim ne de “insan” derim.

    Ama emin olun ki, Allahınız tarafından nekadar af isteseniz de ne kadar oruç tutsanız da ne kadar namaz kılsanız da bunlar AFEDİLMEYECEK! Hepsi teker teker, her aldığınız can birer birer size geri dönecektir, ne kadar yavarsanız da bu çektirdiğiniz acıların kaç katını siz çekeceksiniz!!!

    (RA)

  159. umut arabacı says:

    Sayın başkan,

    Bir afet oluyor, bir vatandaştan öte bir haberci sizi arıyor ve durumu size bildiriyor, kameraların önünde nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Sadece cahil olsanız eğitimle belki sorun çözülebilir fakat siz pişkinliğinizle durumun ne kadar da vahim olduğunu gözler önüne serdiniz. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA SOYUNMUŞ BİR KİŞİ VATANDAŞ YARDIM İSTERKEN NASIL UYUMAYI DÜŞÜNEBİLİR. VATANDAŞIN ALIN TERİYLE KAZANDIĞI PARASINI YEMEYİ BIRAKIN VE İSTİFA EDİN.

    1. Pelin özgöçen says:

      Sicak yataginizda vicdaniniz rahatsiz olmadan yardimlari reddederken ,şu anda yada ozur dileyebilirseniz o zaman sizi tek rahatsiz eden ve caninizi sıkan sadece bu olayin yarattigi spekülasyonun itibariniza yaptigi etki olabilir.onun disinda sorumsuzlugunuzun yol actigi 130 canin vicdani ağirliği sizin gibi bir insan için ,icinde hic barindirmadigi duygulara esittir.anlayamazsiniz…sevemezsiniz ,yardim edemezsiniz…kendinize bile.
      Sizle ilgili beklentilerim, özür dilemenizden öte bir yere,benim de öfkeme yenik dustugum yerde duvara carptu130 kez yardim istersiniz ama eliniz çamurun icinden çıgliginiza duyarsiz kalan bos ellere uzanir

  160. What happened in Istanbul has nothing to do with the hole in the ozone layer. Neither does it have anything to do with the fact that the rainfall was one of the greatest ones within the last 80 years. The reason why homes were flooded and people and animals were killed endangering the population of the metropolis with disease and chemical poisoning is pure GREED. Now that it has happened no one wants to bear the brunt of responsibility. You have caused this and made money on this. Oh well peoples lives do not mean a thing. Why would animals matter?

  161. Emir Kuzeyli says:

    Ağzı var dili yok bu hayvanların. Elleri yok. Suyla dolan kafeslerinin kapılarını açıp kaçacak yerleri yok. Bağırsalar çağırsalar duyacak, yardıma koşacak kimseleri yok.
    Barınakta çalışıp evine ekmek götüren işçiler de mi unuttu bu masumları ? Yoksa o yağmurda onlar için birşey yapmaya değmez diye mi düşündüler ?
    Orası o masumlar için bir barınakmı yoksa bir toplama kampımı?
    Bırakın sokaklarda caddelerde kendi başlarının çaresine baksınlar ozaman.
    Kaldırım mühendisliği sevdanızdan azıcık kafanızı kaldırında sevaba girin hiç olmazsa.
    Mesai saatleri dışında o masumlarla kalacak bir nöbetçi bırakamaz mısınız? Bir nöbetçi, bir nakliye aracı. Çok mu zor?

    Yazık gerçekten çok yazık. Bu duyarsız davranışlar yüzünden ben insanlığımdan utanıyorum.
    Sizde bu olanlardan dolayı hiç utanç duyuyor musunuz ?

  162. Melek Ozgur says:

    Kibrinde boğulan başkan şimdi de eleştiri ve kınamalarda boğulmaya mahkum olmuştur !

  163. Saniye Koka says:

    Sayın Mevlut Uysal,

    Gerçekten çevrem ve ben çok utanıyoruz ve üzgünüz size oy verdiğimiz için….
    Bizim oylarımızla oraya gelmiş biri olarak bize karşı olan görevlerinizi yerine getirmediniz, herşeyi bırakın insanın ekmek yediği yere kuruma saygısı olması lazım siz belediye başkanlığından aldığınız maaşla ailenize bakıyorsunuz peki siz bu maaşı hakkediyormusunuz ????

    Görevinizi ihmal ederek, görev kapsamınıza ve sorumluluğunuza giren Bahçeşehir barınağı ile ilgili belediye olarak hiçbirşey yapmıyarak sel sonrası tehlikeli bir bölgeye insanların gitmesine sebep verdiniz,eğer siz belediye olarak görevinizi yapmış olsaydınız o insanların orda olması gerekmezdi,şu bir gerçekki o insanlar siz görevinizi yapmadığınız için ordaydılar..

    Şunu da aydınlatmakta fayda var ,sizden aslında yardım istenmedi ,size gece yarısı gündüz mesaisinde ihmal ettiğiniz göreviniz hatırlatıldı ve istendi ama bizler sizin kadar kaba olmadığımız için size bunu yardım talebi altında istedik ama siz bizi saygısızlıkla suçladınız…
    Sayın Uysal farkında değilseniz ben size hatırlatayım ,sizin böyle bir talebi red etme lüksünüz maalesef yok biz size bunun için para ödüyoruz ,sizin maaşınızı devlet bizden kesilen vergilerle ödüyor dolayısıyla bize hizmet etmek için maaş alıyorsunuz ve bu olayda görevinizi yapmıyarak oraya giden herkesin ve benimde hayatımı tehlikeye attınız ve şu saatte kadarda hiçbir yapıcı harekette bulunmadınız…
    Şimdi size soruyorum o gece o insanlar orda debelenirken oranın görevli personeli ve vet.hekimi nerdeydi yani bu işi yapmak için maaş ödediğiniz ekipi neden görevlendirmediniz ve bu işi gün ışığında mesai saatleri içinde nedenhalletmediniz, Sayın Uysal madem yönetmeyi beceremiyorsunuz, bırakın yönetebilecekler yapsın ,o makamı biz size verdik ve şimdi sizi orda istemiyoruz ,onurlu insanlar istenmediği yerde durmazlar , birazda olsa onurunuzun kaldığını düşünerek sizi istifa’ya davet ediyoruz…

    Saygılarımla

    Saniye koka
    S

  164. umut arabacı says:

    Bir belediye başkanı afet durumunda uykusundan uyandırıldıgı için sinirleniyor!! inanılır gibi değil!
    Dikkat ederseniz vinç gönderemem de demiyor, göndermiyorum diyor ki, muhabir arkadaşımız bundan utanıp ‘gönderemiyorsunuz’ anladım diye düzeltiyor. pes!

    Başakşehir Belediye başkanı, ben maaşımı ödeyen vatandaşa böyle saygısızca bir yanıt vermezdim. Görevinizi layığıyla yapamadığınıza inanıyorum. Birdahaki seçimlerde başkanlık vasıflarına sahip bir kişi başkan olana dek, görevinize talibim. Layığıyla yapamayacağım bir işten istifa etmesini de bilirim! (tabii ki koltuğunuzda gözüm yok! ama işler bu şekilde yürüyemez ne yazık ki!)

  165. Sizin dinle, merhametle hiçbir alakanız yok! Allah ın yaratttığı canlıları koruyup, esirgemelisiniz EN-AM SURESİ 38 AYET e bir daha göz atın en az sizin kadar, çoluk çocuğunuz kadar onlarında yaşamaya hakkı var!
    Yazıklar olsun böyle zihniyeti taşıyan belediyecilere!!!!!
    Aslında siz ve sizin kafanızdakilere acıyorum, allahın bu güzel duygularından mahrum kaldığınız için!

  166. Martı Güllü says:

    Yaşadığımız şu sel felaketinde kaybettiğimiz onca insanın, göz göre göre ölüme gönderilen onca hayvanın yanında tek bir tesellim var.
    Çoğumuzun zaten bildiği ama bir kez daha şahit olduğu, tecrübe ettiği gibi:
    Ezikler, çürükler, iyiler, kötüler yine kendilerini gösterdiler…

    Dünyanın hiç bir yerinde, işi topluma hizmet etmek olan bir belediye başkanı, bırakın hayvanları insanların hayatı tehlikedeyken, yardım isteyenlere, sırf tatlı uykusundan uyandırıldığı için “ne rahatsız ediyorsun” diyemez.Dese de, hala o koltukta oturamaz.Bu olayın sorumluları görevden alınmalı, belediye başkanı istifa etmeli, hatta yargılanmalıdır.Burada çok ciddi bir şekilde görev ihmali var.

    Bir ülke düşünün ki; tam 35 yıl önce yaşanan sel felaketinde çekilen fotoğrafların aynısını, kare kare neredeyse her sene yaşasın.Tam tamına 35 yıl, elde var 0!..İşler gökdelen dikmekle, avm kondurmakla, formula yarışı düzenlemekle bitmiyor…Medeniyet insanın insana, hayvana, ağaça, toprağa, suya, kurda, kuşa verdiği değer, gösterdiği özenle ölçülür…Ve insanlık neye, ne kadar önem verdiğinle değil, ne kadarına yettiğinle ölçülür.Merhamet ise herkes içindir…

    Bir ülke düşünin ki; “Demokrasi amaç değil araçtır” diyenler başbakan olsun.Ve “Geçinemiyorum!” diyen kendi vatandaşına, başbakan “ananı da al git” diye cevap versin.
    Bu durumda Mevlüt Uysal ‘ın ne demesini beklersiniz?!

    Bir ülke düşünin ki; kafasına Versace eşarp dolayıp, Tanrı’ nın nefes verdiği, bir zamanlar canlı olan hayvanın lüx simgesi kürkünü sırtına geçirsin.Ve kendini müslüman sansın.
    Başında örtüyle üniversiteye giremediği için “7.4 lük deprem yetmedimi size” diyerek pankart açsın.Ve kendini müslüman sansın.
    İnsanlığın ölçüsü din değildir!

    Bir ülke düşünin ki; taaa Cumhuriyet tarihinden beri kullanılan bakımsız rayların üstünde, raylar kadar eski bakımsız trenler insan taşırken, bu trenlerin teknik alt yapısı düzenlenmeksizin hızı yülseltilsin, halka “bakın size hızlı tren yaptık” diye sunulsun ve amacı sadece trenle bir yerden, bir yere gitmek olan 39 kişi ölsün!

    En acısıda:
    Bir torba kömüre tav olup, selde ölen halkımın, bir torba iftarlığa tav olup, tren kazasında anasını, babasını, çocuğunu kaybeden halkımın yine, yeni, yeniden, tekrar ve tekrar ve tekrar aynı kişilere oy vermesidir.
    Bu durumda başbakan ne yapsın?!

    Değişim uzun bir süreçtir.Acılıdır, sancılıdır…Çok şey feda etmek zorunda kalırız…Ama bunlar bile yetmez, etkiye, tepki gerekir..Yıkıcı değil, yapıcı olmak gerekir..
    Bir ülke düşünin ki;
    Ülke Cumhuriyet tarihinden beri hiç olmadığı kadar acımasızca talan edilsin, yağmalansın, satılsın, kirletilsin ama tepkisini doğru yerlere koymayan halk, insan olarak doğmamış olmaktan başka hiç bir suçu olmayan kedi, köpekle uğraşıp, ortaçağ görüntüleri sahnelesin..
    İnsan hakları çiğnensin, çocuklar ölsün, bebekler tecavüze uğrasın, hayatının baharında gencecik kadınlar öldürülsün ama “bana dokunmayan yılan, bin yaşasın misali” o yılana dur demediği sürece, bir gün sıranın ona geleceği, sıra ona geldiğinde çevresinde kendi ses vermediği için “dur” diyecek kimse kalmadı için yitip gideceğini düşünemeden bütün olan biten karşısında sadece “cık,cık” lamakla yetinsin.

    Peki bu durumda insanı, hayvanı, doğayı, ülkesini seven, evreni bir bütün olarak düşünüp, gerektiğinde kendi hayatını hiçe sayarak insanoğlunun en büyük görevi olan tüm canlıları koruma andını içen bir avuç gönüllü insan ne yapsın?!

    Mevlüt Uysal ve diğerleri..Ben size medeniyeti anlatsam, bilmezsiniz…Ve “yaradılanı sev, yaradandan ötürü” , “yerdekine merhamet et ki, gökteki de sana merhamet etsin” desem anlamazsınız..

    Peki bu durumda çaresizlik içinde, elinden başka bir şey gelmediği için, anlamayacağınızı bile bile bu yazıyı yazan ben ne yapayım?

    Martı GÜLLÜ /İZMİR
    14 Eylül 2009

  167. Bu yaptığın insanlık dışı!! Hiç mi vicdan yok? Bir an önce istifa et.. Zaten Bahçeşehir Belediye Başkanlığına da yakışmıyorsun, yararlı birşey yaptığını daha henüz göremedik. Amaçların/hedeflerin neler çok merak ediyoruz..

  168. sevda karakuş kayışdağ says:

    ALLAH SONSUZA KADAR SİZİ UYANDIRMASIN O UYKUDAN ZATEN 130 CANIN BEDDUASI VE RUHU ÜZERİNİZDE OLACAK MERAK ETMEYİN

  169. şule hekimoğlu says:

    AZ VE ÖZ YAZACAĞIM
    BU BELEDİYE BAŞKANI VE EKİBİ , DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR …CİDDİ BİR SORUMSUZLUK VE VİCDAN YOKSUNLUĞU OLAN BU DAVRANIŞ BİÇİMİNİ TÜM HALKIMIZIN KINAYACAĞINI UMUYOR VE BİLİYORUM…SEVGİLERİMLE

  170. Birde utanmadan İstanbul’un 2010 da Kültür Şehri seçilmesinden bahsediliyor!!

  171. İçerisinde sevgi barındırmayanın kimseye faydası olamaz!! Ne insana, ne hayvana ne de başka bir canlıya. Neden yardım etsin ki!!!!!
    – Daha yağmur başlamadı bu ne telaş, ne kurtarması, ne vinci? (yumurta kapıya dayanmadı, yağmur başlasa bile yine kılı kıpırdamayacaktı ya neyse)
    – Barınaktaki hayvanlar seçimlerde ona oy mu verecekler?
    – Çıkarları için yalaklık mı yapacaklar?
    Tabi ki hayır özellikle barınakta yaşam mücadelesi veren hayvanların istedikleri çook başka ve bunu içinde sevgi bulunmayan ve benzeri zihniyette olan insanların anlaması mümkün değil. O insancıklar başka alemde yaşıyorlar ve bu ve benzeri olaylarda fena çuvallıyorlar.
    YAZIK, ÇOK YAZIK. Karşılıksız sevginin ne anlama geldiğini bilemeden, yaşayamadan bu dünyadan göçecekler. Bu duyguyu yaşayamamak ne büyük bir kayıp.
    Bence tepkiler yeterince yükselince (GÖSTERMELİK) benim de evimde hayvan var vb. durumlarda medya önüne çıkacaktır. Bizlerde KLASİKLEŞMİŞ bir politikacı izlemiş olacağız.

  172. Başakşehir Belediye başkanı, insanları inandırdığınız vaadlerle, topladığınız oylarla oturduğunuz o koltukta o masum canları ilgilendiren ne bir vaad, ne bir oy ,ne de koltuk yok. Öyle olduğu için mi bu canlar ölümü hak ediyor? Yardım elinin uzatılmasından imtina ediliyor ? Onların can taşıdığından ve en az siz kadar yaşam hakkı olduğundan bi haber misiniz ? Başkanlık yapıyor olmakta öyle başarılıymışsınız da muhabire habercilik ayrıca da insanlık öğretiyorsunuz ”bu saatte insan aranır mı Ayıp” diyerek. Başkanlıktan önce insanlığın gerektirdikleri konusunda gerekli donanıma sahip olduğunuza inandırın bizleri.
    Tüm o masum canların günahları boynunuzadır biliniz. Yine de rahat uykunuza devam edebilecekseniz dilerim ki en kısa zamanda Allah korkusunu tadın. Bir dahaki felaketlerde önlem aldırma gereği duyarsınız. Ölüm korkusunu 130 can saatlerce çekmiş olsa da sizin için aynı şeyi dileyemiyorum.

  173. Sayın Başakşehir Belediye Başkanı: Bu olaydan sonra ve o gece dahil nasıl rahat uyabildiğinize hayret ediyorum. En ufak kötülükten dolayı uykum kaçıyor, şimdi o uyku nereye gittiğini biliyorum! Ama o telefon araması ile güzel uykunuz bozuldu gibi görünüyor… Uyumaya devam!

  174. İnsan canına kasteden doktor, hayat kurtarmaya ne kadar gönülden kendini adayabilir?
    Ya da çocukları hor gören bir öğretmenden ne kadar hayır gelir insanlığa?
    Sizin de belediyeciliğinizden bu ülkenin alabileceği o kadar işte…
    Böylesine ilkel, pişkin, ve insanlık dışı vurdumduymazlığınızla binlerce insan tarafından -haklı olarak- çok kötü bir insan olarak anılmak nasıl bir duygudur acaba? 29 yaşında bir vatandaş olarak sizi ömrümün sonuna dek bu felakette sebep olduğunuz can kayıplarıyla, can çekişerek ölümüne yol açtığınız hayvanlarla ve insanlık dışı tavrınızla hatırlayacağım. BU VAKİTTEN SONRA YAPABİLECEĞİNİZ TEK ONURLU HAREKET İSTİFA ETMENİZDİR!!! ONUR HALA SİZİN İÇİN BİR ŞEY İFADE EDİYORSA TABİİ.

  175. BAŞKAN EFENDİ,
    BÜTÜN BUNLAR O YAVUZ SULTAN SELİM İN KABAHATİ… ARABİSTAN A GİTTİ KUTSAL EMANATLERİ VE HALİFELİĞİ GETİRDİ, DOLAYISIYLA O ARAP İSLAMINI GETİRMİŞ VE BURADAKİ “MEVLANA- HACI BEKTAŞ VELİ VEYUNUS EMRE ÜÇGENİNDE OLUŞAN “”TÜRK İSLAMINI”” SİLMİŞ OLDU….BU NEDENLE YOBAZLIKLAR ALDI YÜRÜDÜ…
    SÖYLE BAŞKAN EFENDİ KÖPEK “MEKRUHTUR” DEĞİL Mİ?
    KÖPEK GİREN EVE MELAİKE GİRMEZ DEĞİL Mİ.? HANGİNİZ ŞİMDİYE KADAR EVİNİZDE MELAİKE GÖRDÜNÜZ?
    EĞER HZ. MUHAMMEDİN PELERİNİNE KEDİ DEĞİL, KÖPEK OTURUP UYUSAYDI YİNE KESERDİ O PELERİNİ, HAYVANI UYANDIRMAMAK İÇİN BRE YOBAZ…
    BAK BU SENE BİZ AİLECE “FİTREMİZİ” MAMA VE İLAÇ OLARAK HAYVANLARA VERİYORUZ…
    SEN DEVAM ET, ÖTEKİ TARAFTA GÖRÜŞÜRÜZ
    BAŞKANIM BENİM….

  176. ece gürcan says:

    Mevlut uysal siz nasıl vicdansız bir insan ve müslümansınız.130 tane can feci bir şekilde ölürken siz sıcak yatağınızdan kalkmaya bile zahmet etmeyip bide yardım için sizi arayanları azarlamak kibrini nerden buluyorsunuz.siz o makama hizmet için geldiniz ama hizmet etmediğiniz gibi bide bence katil oldunuz evet elinizde bütün o masum hayvanların kanı var.Ben bir vatandaş olarak hemen istifanızı istiyorum tabii birazcık yüzünüz kaldıysa topluma.Son sözümse makamlar sizi pohpohlayan insanlar hepsi geçiçi o makama geldiğiniz gibi ineceksiniz ve toplum sizi hayvan katili olarak anacak ve yaptığınız bu kötülüğün hesabını öbür tarafta mutlaka ve mutlaka allaha vereceksiniz bunu bilin ve hadi şimdide bu kadar aldığınız ah ve beddualarla rahat rahat uyuyun sıcak yatağınızda!

  177. utanmaz adamlar. görevden alınmayı bırakın, daha da beterlerini yapmak lazım bunlar gibilere geldiler başımıza gitmiyorlar allahın cezaları

  178. Orada olen zavallıların sucu neydi???vicdanınız rahat uyuyabiliyormusunuz hala???rahatsız etmiyoruzdur umarım!!Asıl o kilitli kafeslere sizin gibileri kapatmak lazım hayvan diye?!!

  179. nasip sema enuzun says:

    sayın falan diyemeyeceğim kusuruma bakmayın sayın diye hitap etmem için o saygınlığa yakısır bir kişi olmanız gerekli belediye baskanı demek bir çok yetki demek ama siz o felaket anında kılınızı bile kıpırdatmayıp birde kendi çabalarıyla birşeyler yapmaya çalısan insanlara bu saatte neden rahatsız ediyorsun diyebilecek bir kişiliğe sahipsiniz çok yazık sadece bir talimat vermeniz yeterli olacakti oysaki bunu bile yapmadınız yazıklar olsun size allahın huzuruna nasıl cıkacaksınız bukadar mebal varken üstünüzde sizi allaha havale ediyorum

  180. nasip sema enuzun says:

    SAYIN DİYEMEYECEĞİM KUSURA BAKMAYIN SAYIN DİYE SAYGIN KİŞİLERE HİTAP EDİLİR CÜNKÜ BELEDİYE BAŞKANI DEMEK BİRSÜRÜ YETKİ DEMEK SİZ BÖYLE BİR FELAKETTE KILINIZI BİLE KIPIRDATMADINIZ KENDİ ÇABALARIYLA ALLAHIN EMANETİ DİLSİZ SÖZSÜZ SUSKUN HAYVANCIKLARA YARDIM EDENLERİN DE CAĞRISINA RAHATSIZ OLDUĞUNUZU DİLE GETİRDİNİZ ALLAHIN HUZURUNA NASIL ÇIKACAKSINIZ ACİLEN İSTİFANIZI TALEP EDİYORUM

  181. Ayhan Özen says:

    paramızı zorla bizden çalıyolar ve hiç de iyi birşey yapmıyolar. anlamıyorum neden kötü olmayı bile bile seçiyo bu kişiler…

  182. Sevgi tektir.Hayvanları, canlıları, yaşamı sevmeyen duyarsız kalan birileri neyi sevebilir, ya da varsayalım ki bencilce çocuğunu, torununu seviyor…iyi ama nasıl sevebilir, mesela küçük cocuğuna veya torununa nasıl açıklar bu yaptığını?

    1. Ayhan Özen says:

      köylü? istanbullu? istanbuldakiler harika oldukları için binlerce acı cekebilen ve sevebilen canlı saçma sapan eğlence için parçalanarak can çekişerek öldürülüyo. ve içlerinde öylesine büyük bi yaşama isteği varken… istanbulda, başka yerlerde. öldürülüyolar sonuçta. o MÜTHİŞ İNSANLIK hani düşünebilen falan, diğer hayvanlardan çok çok üstün olan insanlık… o öldürüyo, sadece acı çeksin diye. acı çektiğini görerek tatmin olmak için. heralde boğazlar başka bi ilden geçseydi oralı olmasını istiycektin. nasıl olsa nüfuz cüzdanında tunceli yazdığı için yoldaki bi çevirmede bile 4567890 saat bekleyen sen değilsin. istanbullu birisi seni sömürsün istiyosun demek. ama tanrımız recep ne diyecek bakalım bu işe.

    2. Aylin Hanim,

      Lutfen kisisel nefretlerinizi kendinize saklayin. Bu platformun amaci tamamen farkli ve eminim hicbirimiz bu tur yorumlarla konudan carptirilmak istemiyoruz.

  183. Barınakta perişan halde kalan köpekleri kurtarmak için 1 km balçık içinde ve kucaklarımızda köpeklerle yürüdük. Bu sırada aradığımız “başkan” bu saatte utanmıyor musunuz beni rahatsız etmeye dedi. Böylesine umursamazlık ve insanlık dışı hareketinden dolayı kendisini kınıyorum ve umarım Başakşehir halkı bir dahaki seçimlerde kendisine gereken dersi verecektir!

  184. Sayin Uysal,
    tebrik ediyorum sizi dunya umursamazlik ve yilin cevre kirlilik odulune 1.sirada aday olarak gosteriyorum.Buyuk bir olasilikla 1.geleceginize eminim.Tabi duyarsizliktada mansiyonu hakkediyorsunuz.

  185. dilerim ki siz ve sevdiklerini; aynı ölüm ile can verirsiniz…bundan sonra katillere oy yok…!!!vicdansızlara oy yok…!!’!din maskesi adı altında müslümancılık oynamayın !!!ALLAH tan korkun…

  186. İrem Bozkurt says:

    Mevlut Uysal ve ekibinin derhal istifa etmesi ,daha
    da doğrusu görevden azlettirilmeleri gerekir…
    Halka hizmet amacıyla ve (maalesef !) halkın oylarıyla o mevkiye oturanlara lütfen tepkimizle derslerini verelim…

  187. Mevlut Uysal,

    Sen oncelikle kendini sevmedigin icin baska hic bir canliya ( insan yada hayvan) sevgi yada saygi gosteremezsin. Bence uyudugun yuzyillik uykudan uyan ve etrafna bak oncelikle bu hayata neden geldin diye… Eger aklin varsa da belki bir gun herseyin oncelikle sevgi ve saygidan basladigini ogrenirsin. Senin icin dua edecegim uyan diye..

  188. Ivan bundan da kendıne pay cıkardın da tebrıkler topladıgın bağışları ne zaman teslim etmeyi düşünüyorsun???yada ulus 29 da mı yıyeceksın gene guzel kardesım haber ver hesaba paran yetmezse destek olurum sana…benım cektıgım resımlerı kullanıyorsun farkındamısın daha gecenlerde grubuna uye olanlara benı sılmezlerse kendı lıstende tutmayacagını soylemıs sonra sıldıklerını eşşek gibi gerı eklemıstın :)) barı gelıp benımle o gece çamurun bataklığın ıcınde canlarımızı kurtarsaydın bır tane bıle olsa kucagında tasıyorken gorseydım senı klavye de sanal alemde hayvansever olmadıgını yurt dısına sahıplendırıyorum ayagına gonderdıklerını kozmetık ve deney ıcın satmadıgına bır nebze de olsa benı ve senın ıc yuzunu bılenlere ıspatlasaydın…
    ama bataklık senı sarmaz orda zorda canlar olsa dahı uzaktan ızlerdın sen sana ınanlara acıyorum

  189. Ülkemizin uyuyan değil çalışan insanlara ihtiyacı var!

  190. seni gidi badem bıyıklı din taciri seni..
    şimdi senin anladığın dilden bir hikaye geliyor..

    gün olur ölüm bulur her fanyi bulduğu gibi..ve sen ey fani Mevlüt Uysal, inancına göre hesap günü sana da sıra gelir..dizilir bir bir geçtiğin ya da geçemediğin imtihanların önüne..sıra buna da gelir mevlüt uysal.. sıra elbet buna da gelir.. o ölen ve dahi kurtarılmayı bekleyipte kibirinle boğduğun merhametini vicdansızca esirgediğin dilsiz ve MAZLUM, GÜNAHSIZ hayvanlara seni sorar yaradan, “RAZI MISINIZ BU KULUMDAN?”
    ve bir çeşit imtihanın baş aktörleri bu mazlum hayvanlar cevaplar ” HAYIR!!”

    Razımısınız bu kulumdan?
    Hayır!!

    Razımısınız bu kulumdan?
    Hayır!!

    Razımısınız bu kulumdan?
    Hayır!!

    Ne diyeceksin ne diyeceksin?!! O mazlumlar sana ne yaptılarda onlara merhamet etmedin!!

    Allah bu FANİ imtihan dünyasında ve sonrasında MERHAMET etmeyenlere Merhamet etmeyecektir!!!!

    Hikayenin sonu kaçınılmaz ve pek hazin..O badem bıyıklarının altında bitiveren kibrin seni ebediyen boğsun sayın Mevlüt Uysal…

  191. sayın UYSAL özetle ALLAH bin türlü belanı versin…utanmazlar…

  192. how in gods name could a person who is in charge of part of a city and who gets money to do his job allow this kind of thing to happen ,is he just too stupid for this job ,he let lots of animals die a terrible death , I was talking to a friend the other day she told me about some children who pulled the wings off of birds for fun,when will we teach our people to love animals. sir, you as a person should never have any job that requires you to make a decision ,yes we do need animal rights ,like other E U countries , when will you give more money to help them, İ could go on for ever but thank god we have some good people in this country….

  193. Ivan denen sahsa dersini verdim.hayranlarinida uyardim.ancak bu sahis hala ortalarda dolasiyorsa bilmedigimiz seyler olabilir.
    yukaridaki yorumlari yapanlara tek cevaplik sorum sudur:hayvan severlik sadece kedi-kopek pesinde kosmaktanmi geciyor.
    defalarca yazdim.Ankara Golbasinda salyangoz fabrikasi,Canakkale Geliboluda,Lapsekide ve Tekirdag Sarkoyde istakoz fabrikalari.
    ya Egedeki cincilalar.muzik esligindemi derileri canli canli yuzuluyor?tek satirlik cevap alamamisimdir bu yazilarima.
    Ama nedense bazilari surekli gozetlemede,islerine gelmeyen barinaklarin aciklarini eksiklerini yakalamak ve aninda yurtdisina lanse etmek iste son barinak orneginde oldugu gibi diger yaptiklarini yazmiyorum.
    Cunki ”SOKAK HAYVANLARI USTUNDEN YAPILAN ISLER COK PARA GETİREN ISLERDIR”
    diyor STERN DERGISI.
    Ivan denen sahis gercekten hayvan sever mi?yada kedi-kopek sever mi?
    Bu sahisa soruyorum:Hangi ulkede bir belediye baskanina yukaridaki ifadeler gibi elestiride bulunabilirsiniz?matadorun kiliclari ile kanlar icinde can cekisen BOGAYI, 20 bin ispanyolun
    OLE OLE OLE diye ayakta alkisladigi ulkedemi? ispanyadami?
    ustelik bu vahset, bir spor dali eglence turu olarak yasal bir bicimde yapilmakta.
    peki KAZ BOYNU YOLMA NEREDE VAR?
    Peki KAZ CIGERI CIKARMA NEREDE VAR?
    50 MILYON KEDI-KOPEK YASAL OLARAK DENEYDE NERDE KULLANACAK?
    TABII DIGER ALANLARI BILMIYORUZ.
    Peki YUNUS KATLIAMI NI HATIRLAYINIZ.DENIZI KANA BOYAYAN O KATLIAMI.HEMDE YASAL.
    Ya NORVEC deki KURK KATLIAMI?
    Peki KANADA YA NE DIYECEKSINIZ?hani basak sehir belediye baskanina yazdiginiz o cesaret dolu elestirilerinizi oralarda yaziniz.
    Peki FOK KATLIAMINA PARA YATIRAN O UNLU TURK IS ADAMINI NEDEN PROTESTO ETMEDINIZ.
    Tek satirlik bir yaziniz varmi bu konuda.Hani protestolariniz.
    Bay Ivan sen ve hayranlarina soyluyorum:Sen bilmeyebilirsin ama neredyse her ileden edindigin her yastan taraftarlarin sunu iyi bilirler ve senide bilgilendirsinler.
    Bu ulkede insanlar hibe dagitilan 20 liralik yardim icin birbirlerini ezdiler.
    Bu ulkede yasli insanlar 150 lira yardim icin kuyruklarda can verdiler.
    Bu ulkede insanlar bataniye ve erzak kuyruklarinda yardimi kapabilmek icin birbirini yumruklamaktadirlar.
    Bunlar bizim gercegimizdir.
    Cunki biz somuren bir ulke degiliz.Yani bizim somurgelerimiz yoktur.Kendi yagimizla kavrulmak zorundayiz.yagimizda hekese yetmiyor.helede hayvanlar hic yetismiyor.
    Hal boyle diye kusura bakmayin bu eksigimizi size avans olarak kullandirmayacagiz.
    Bir ingiliz gelir COCUK YUVAMIZI GIZLI KAMERA ILE CEKER VE SANTAJ YAPAR.DIGERI GELIR BU ULKEDE KOPEK KISIRLASTIRMASI SOYLE OLACAK SURAYA BIRAKILACAK AHKAMINI KESER.
    Hayirdir?
    Ispanya da kopekler gazoadalarinda can veriyor.O kopekleri bizim ulkemize niye sahiplendirmiyorsunuz?bari bizde bir sureliginede olsa ya sokkada yada barinakta yasama sansi var.
    Bayim sen soylermisin hangi avrupa ulkesinde ve amerikada kopekler bol cimenli bol konakli barinaklarda yasatilmakta?
    siz neyin ahkamini kesiyorsunuz?bari benim ulkemde iyi kotu hayvanlarin hayatini surdurecegi hayli barinak var.
    sizin bizi sikayet ettiginiz o dunyalarda buda yok.

    O nedenle kedi-kopek gibi hayvanlarimiz icin yapilacak iki iyilik vardir.
    1-Bu hayvanlarin ticaretini yasaklamak.yani pet-shop satisi ve uretim cifliklerinin vede evdeki dogumlarin onune gecmek.
    2-Sokaga attiginiz izmarite ceza kesiyorlar ama sokaga attiginiz kedi-kopege ceza kesmedikleri gibi neredeyse tesvik verecekler.iste bunu elestirin,onune gecmek icin imza kampanyalari duzenleyin.
    kopeklere kesinlikle cip taktirin.nerede olurlarsa olsunlar ister evde ister barinakta ister sokkada ama hepsi cip li olsun.varmisiniz bu konuda imza kampanyasina.
    ne tuturdunuz belediyelerde belediyeler ler.
    belediyelere vatandasi selden koruyamadi.
    gercekci olun.ve gercek olani yapin.hangi belediyenin kopege karsi kusu vardiye siperde bekleyip bunlari kullanmaya kalkmayin.cunki cozum degildir.ama bu yaptiginiz biryerlere hizmet ediyor olablilir degilmi?yaniliyormuyum?
    Bay Ivan adaletli olalim.Bizlerin vergisi ile ayaktda duran belediyeler.birileri satip para kazanacak,alan oynadiktan sonra sokaga atacak,bizlerin hicbir sucu kabahati olmadigi halde,hepimizin ortak parasindan belediyeler firmalara yok kisirlastirma yok kuduza karsi asilama adi altinda trilyonluk ihaleler acacak yada kendisi harcayacak.buna kimin hakki var?bu adil bir durum mu?kim o hayvandan para kazaniyorsa,kim onu aliyorsa sonucundaki maddi kulfetde onlara ait olmali degilmi?
    Benim insanim alti kopuk ayakabi ile dolasacak ve bu belediyelere cop vergisi atik su parasi vb vb bilmem ne vergileri verecek,belediyelerde bu paralardan harcayacak.yok oyle sey.
    SOKAGA HAYVAN TERK EDILMEYECEK.TIPKI COCUGUNU TERK EDEMEDIGI GIBI.BASKA COZUM YOLU YOKTUR BUNUN.Benim ulkem IMF ile pazarliga oturuyorsa,herseyin hesabini yapmak zorundadir.
    Aksi takdirde gerisi masaldir.
    Eger hayvani seviyorsaniz bunlari yapin.

  194. o koltuklar(belediyeler vs.) yan gelip yatma yeri değildir.insanlara verilen değer(hoş onlar içinde pek olmuyor ama) hayvancıklar içinde gösterilsin.Bu dünya bir tek biz insanlara ait değil…

  195. Şule Turgut Balcı says:

    Yeter artık!!!
    Seçilir seçilmez, oraya hizmet için vatandaşlar tarafından getirildiğini unutan Mevlüt Uysal ve muadillerini daha fazla yönetici olarak görmek istemiyoruz…
    Dünyanın sadece kendilerine ait olduğunu zanneden, kendisinden farklı insanlara ve diğer canlılara tahammül edemeyen ve kendinde istemediklerini katletme hakkını gören bu sevgisiz, duyarsız insan müsvettelerinin oturdukları yerden ahkam kesmeleri istemiyoruz…
    Daha fazla verdiğimiz vergiler ile bu canavarların maaşlarının ödenmesini istemiyoruz…
    Lütfen artık haketmediğiniz koltukları bi an önce terk edin!!!
    Bu dünyada yada diğer dünyada, bi gün adeletin tecelli edip, sizlerin ve sizin gibilerin cezalarını en ağır şekilde çekmenizi diliyorum!!!

  196. Başak Balkır says:

    Siz orada bölgenin sorunlarıyla ilgilenmek için varsınız. Bu sorunlar gece de olabilir gündüz de. Gece tek bir lafınızla 130 canlı kurtulabilecekken sizin arayanları saygısız olarak nitelendirip uyumaya devam etmeniz yüzünden kaç canlı hayatını kaybetti. Siz orada ne için varsınız? Yetersiz, bencil, kendi rahatından başka bir şeyi düşünmeyen kötü bir belediye başkanısınız. Sizi istemiyoruz. İstifa edin, bir dahaki seçimlerde zaten seçilemeyeceksiniz. Umarım sonunuz boğulmasına izin verdiğiniz o masumlarınki gibi olur.

  197. Kocaman Bedeninin İcinde Ufacikta Olsa İnsanlik Adina Hicbir Vasif Taşımadığını Gösterdin Bize.O Canlarin Her Daim Kabuslarinda ve Her Aninda Olmasi Dilegiye.