Скоти – 3 дни с кървяща рана в гърдите

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

 

.

Денят, в който всичко се променило, започнал както обикновено за бездомния Скоти. Сутрешна разходка, закуска с огризки край кофата за боклук, дрямка на слънце.

Тогава някой прострелял Скоти.
Или го намушкал с нож.
Или го ухапал дълбоко.

Скоти не бил изпитвал толкова силна болка. Той прекарал целия ден скрит. По-късно същата вечер той излязъл и легнал на улицата, свит на мъничко кълбо, с подвита надолу глава, изпитващ болка, сам.

Scotty

Scotty

Scotty

Добър човек, разпознал в Скоти кварталния котак, първи забелязал ужасната рана. За жалост подслон не можел да бъде осигурен веднага и Скоти чакал на улицата с кървящи гърди. След няколко дни се намерила помощ и Скоти бил закаран спешно в Централна ветеринарна клиника, София.

Scotty
Скоти моли за помощ
Scotty
Мацо е болезнено слаб

След спешния преглед лекарите установиха следното. На гърдите на Скоти има дълбока прободна рана, която може да е причинена от огнестрелно оръжие, нож или от изключително дълбоко ухапване. Ще бъде направен рентген на врата и гръдния кош, за да се установи мащаба на нараняването, и да се потърсят куршуми или сачми. Около раната се е образувал силно инфектиран джоб с отлепване на кожата от подкожната тъкан, който ще изисква поставяне на хирургически дренажи.

Скоти трябва да бъде седиран за почистване на раната и поставяне на дренажите, като същевременно ще бъде направена рентгенова снимка.

Скоти в момента се стабилизира в Централна ветеринарна клиника, на два антибиотика и венозни течности, и под 24-часово наблюдение.

Не знаем какво се е случило със Скоти. Но знаем, че няма да го пуснем да си отиде. Ако можете, помогнете на Скоти като дарите за медицинските му разходи.

 

 Дарете през PayPal: Paypal Donate

Или се абонирайте за месечни дарения:


Можете също така да заплатите част от сметката на мацо на място в Централна ветеринарна клиника, за Макс-Скоти номер 41388.

Ако успеем да спасим живота на Скоти, той ще има нужда да излезе спешно от тясната клетка в клиниката във временен или постоянен дом. Пишете ни на adoptions@myletsadopt.com ако можете да го осигурите. Споделете историята на Скоти, коментирайте и следете новини на страницата ни Let´s Adopt Global


* Let’s Adopt! Global is a 501c3 charity. All funds will go towards the animal’s care. Any remaining funds will go to support our other rescues and mission.

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email