Да застреляш коте в главата, един малък живот и една голяма промяна.

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

.

Днес ще ви разкажем за геройството.

Двамата герои на нашия разказ срещнали котенце. Всеки се отнесъл с него посвоему.

Първият стрелял по едномесечното бебе Пери с въздушна пушка. Пери не загинал. Боляло го обаче много, и той се лутал и тичал, опитвайки да избяга от болката. Изгубил мама и братчетата си. Накрая се изморил, спрял се, сгушен на кълбо и зачакал края.

Такъв — в шок, неконтактен, мъничък, мръсен, целият в рани, със загорели от гурелчета очи и носле — го намерил вторият герой от нашия разказ. Човекът изоставил плановете си и спешно отнесъл Пери в Централна ветеринарна клиника.

Пери

Пери бил в толкова критично състояние, че лекарите дори не дали прогноза за оцеляването му. С остро вирусно заболяване, огнестрелни рани; заседнала в челюстта и причинила абсцес сачма, той имал нужда от чудо, за да преживее следващите 24 часа.

Котаче оцеляло, напук на всички стрелящи герои.

Пери

Пери претърпял сложна операция за изваждане на сачмата, и спечелил борбата за живота си. Прекарал седмици в клиниката в критично състояние, на системи, а вторият човек от нашия разказ се погрижил да получи всичко необходимо.

Пери

Пери се намира в Централна ветеринарна клиника

Двумесечно бебе, пухкав и красив като картинка, той иска да тича, да играе, да живее и никак не може да разбере защо е затворен по цял ден. Спасителят му е стигнал до мястото за предаване на щафетата и сега на ред сме ние и вие. Можем ли да измъкнем мацо от клетката?

Пери търси приемен или постоянен дом. Пишете ни на adoptions@myletsadopt.com или изпратете съобщение до страницата ни Let’s Adopt! Global.


Приятели, когато стартирахме тази дейност в България през 2010 г. получавахме молби за помощ предимно от хора, които търсеха някой да поеме цялата отговорност по спасяване на животинче. Години по-късно продължаваме да получаваме молби за помощ, но установяваме, че все повече спасители започват борбата и сами. Благодарим ви, че помагате дори когато наоколо няма никой, на когото да се облегнете. Благодарим, че търсите решения, че мислите, че молите роднини, приятели, колеги за съдействие, благодарим ви, че действате — както можете.

Благодарим ви, че сте промяната.

Колкото повече отговорност поеме първият човек, намерил животинче в беда, толкова по-вероятно е доброволческа организация като нашата да може да се включи с помощ. А ако не смогнем — то вие вече сте спасили живот.


* Новини за мацо ще публикуваме на нашата Фейсбук страница. Посетете, харесайте и се присъединете към нас.

** Координатор на случая е Мария.

Let’s Adopt! Global is a 501c3 charity, which operates globally.

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email