Мели бавно ослепява, помогнете да спрем тъмнината!

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Когато зърнахме Мели за първи път, неподвижно сгушена на асфалта на столична улица, веднага разбрахме, че нещо сериозно не е наред, тъй като здравите котенца не изглеждат така. Очичките на Мели бяха почти затворени, клепачите — слепени от загорели изтечения, а самата тя сякаш не осъзнаваше къде се намира. Наблизо нямаше грижовна мама-котка, нито щастливи братчета и сестричета.

Мели бе сама в целия свят.

Отне три дни, изпълнени с тревога ще я намерим ли отново и дали няма да бъде прегазена от кола, докато я уловим.

Въпреки, че е малко, болно бебенце-коте, инстинкитите на Мели се оказаха безотказни и едва не се превърнаха в причина да загине. Няколко дни упорито дебнехме, а Мели успяваше да се шмугне в дупка под тротоара всеки път, когато добрите ръце се протягаха и аха, да я хванат.

На третия ден котенцето се чувстваше толкова зле, че успяхме да го грабнем.

Meli

 

Meli
Ето колко миниатюрна е Мели

Незабавно закарахме Мели в Централна ветеринарна клиника, където бе поставена диагноза херпес-вирусна инфекция, висока температура, сериозно обезводняване и недохранване.

Заболяване, заради което много невръстни котета губят очите си, херпес-вирусната инфекция бе и причината последни две спасени от нас животинчета, Съли и Мартин, да са напълно слепи днес.

Meli

Очичките на Мели вече са почистени и е предписано лечение. Тя се намира в инфекциозното отделение на клиниката, където трябва да остане поне още седмица докато вирусът спре да излъчва, и тя може да бъде изписана.

Мели бе сама и на път да ослепее, но съдбата внезапно реши да бъде благосклонна. Продължете добрината — осиновете или подслонете котенце Мели временно.

Търсим временен дом за Мели в София, за да можем да продължим грижата за нея и да намерим осиновители. Оставете коментар или пишете на adoptions@myletsadopt.com ако можете да я подслоните, временно или постоянно.


 

Дарете за лечението на Мели:Paypal Donate

Споделете историята на Мели, коментирайте и следете новини на нашата Фейсбук страница Let´s Adopt Global. След като спасим очичките й тя ще има нужда от прекрасен дом — пишете ни на adoptions@myletsadopt.com ако можете да го предложите!

* Let’s Adopt! Global is a USA-based 501c3 charity. All funds will go towards the animal’s care. Any remaining funds will go to support our other rescues and mission.

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email