Sahip Çıkalım! Yetenekli Kadın’ı arıyor

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Deniz Erguner
Deniz Erguner
Erkek arkadaşlar, üzgünüm ama bu mesajdan pek hoşlanmayacaksınız… 🙂 ..ya da hoşlanacaksınız. Eğer ufkunuz genişse bu mesajı siz de seveceksiniz.
İstatistiksel olarak Sahip Çıkalım bir kadınlar topluluğu. Bu durum, yalnızca bu gruba ait ayırt edici bir özellik değil, etrafınıza bir bakacak olursanız, tüm sosyal medyayı kadınların yönettigini görürsünüz. Sayılarla belirtecek olursak, Facebook kullanıcılarının büyük çogunluğu kadınlar, aynı şey Twitter ve diğer sosyal medya siteleri için de geçerli.
Durum neden böyle? Çeşitli sebepler sıralayabiliriz:
a) Kadınlar, sosyal olarak erkeklerden çok daha fazla farkındalığa sahipler. Erkekler, haydi bununla yüzleşelim, istisnalar haricinde, kendilerinden başkalarının ihtiyaçlarına karşı tamamen umursamazlar. (bu günahı ben de zaman zaman işliyorum.)
b) Sosyal Medya, paylaşım ile ilgili bir şey. Kadınlar, erkeklerden çok daha paylaşımcı. Mesela…iyi bir restoran, güzel bir mekan, en iyi dişçi! Erkekler böyle şeyleri en fazla iki yakın arkadaşla paylaşma eğilimindeyken, işin tam tersine, kadınlar haberleri ortalama 25 yakın arkadaşla paylaşıyorlar…2’ye 25…orana bakın.
İşte bunlar, Sahip Çıkalım!’ın kadınlarla büyümesinin sebepleri. Onlar sosyal açıdan çok daha farkında ve cömertler. Daha fazla katılımcılar ve sosyal medya tamamen bilinirlilik ve farkındalıkla yürüyor.
İşte bu yüzden, bugün bir duyuru yapacagım. Sahip Çıkalım! tüm bu şahane ve yetenekli kadınlardan oluşacak bir yetenek havuzu oluşturmak istiyor, kendilerine sıradışı bir şey yaratabilmeleri için bir şans tanınmasını bekleyen sıradışı kadınlardan bahsediyorum.
Amaç, kadınların dünyasının, onların bakış açıları ve zihinlerinin mahsülü bir sürü proje yaratmak.
Bir düşünün…hayatta hiç bir şeyin imkansız olmadığına inanan gönüllü insanlardan oluşan bir takımın parçasısınız. Başınızda, sırf  tabuları yıkmaktan korktuğu için yapabileceklerinizi yapmanızı engelleyen bir patron yok. Limitiniz sadece, burada teknolojiyi ne kadar üst seviye kullanabildigimizle sınırlı. Boğucu iş yaşamına ve aynı orandaki saçmasapan politikalarına baktıgımda, bu gerçekten harika bir anlaşma gibi geliyor bana. Anlaşmamız budur ve önerimiz de şu : Sahip Çıkalım! yaratıcılıkta sizi TAMAMEN özgür bırakıyor.
www.myletsadopt.com adresindeki websitemizi sıfırdan tasarlamaya başlayacağız. Değişiklikler, blog’umuzda da yer alacak, ama şimdilik websitemize yoğunlaşacağız.

Yani, bugün, bir kadın web tasarımcısı arıyoruz, alışılmadık şeyler yaratmaya bağımlı, sıradışı, yaratıcı bir insana ihtiyacımız var. Ben ve tasarımcımız Deniz Ergüner ile el ele verip çalışacak olan bu kişi, Sahip Çıkalım!’ın fark yaratacak tasarımı ve estetik görüntüsünden sorumlu olacak.

Lütfen bana v.larkhill@googlemail.com adresinden yazın ve neler yapabildiginizi anlatın. Ve bir de sıradışı bir şey yaratmaya ne kadar adanmış oldugunuzu.
Viktor
Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

2 comments on “Sahip Çıkalım! Yetenekli Kadın’ı arıyorAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Bu fikri çok sevdim!!!!

  2. Melike Şirin ŞEKER says:

    kendim webtasarımı hakkında bilgi sahibi olmasam da sayfamda paylaştım bu yazıyı da. umarım size yardımcı olabilecek bi arkadaşım vardır