Днес ВИЕ СТЕ ТОВА ЧУДО

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Намерили сте наранено животинче. Ами сега?

Получавам такива имейли ежедневно. Винаги се появяват в пощата ми рано сутрин.

В тях пише: “Вчера вечерта като се прибирах намерих наранено куче. Заведох го на ветеринар, но не мога да се грижа за него, защото (попълнете произволна причина тук). Какво да правя сега? Можете ли да вземете кучето?”

Такива имейли ме натъжават невероятно по редица причини.

1. Боли ме за кучето. Животът на улицата е труден и става още по-сложен ако пиян шофьор те блъсне и отмине без да се обърне. Той не би направил така ако удареше човек. Или би направил същото. Но тук говорим за животни. И той отминава.

2. Съчувствам на човека, който ми пише. Човекът е сторил добро. Сега не знае какво да прави. Има нужда от подкрепа.

3. В повечето случаи не мога да направя нищо за тях двамата различно от това да дам съвет, който човекът всъщност не иска. Това, което авторът на писмото иска, е аз да поема нещата и напълно да го освободя от отговорност.

Повечето пъти хората ми искат пари, за да платят разходите по животното, кучето не е тяхно в края на краищата, защо трябва те да плащат? В други случаи искат да взема животното и да го настаня във временен дом, защото иначе те ЩЕ ТРЯБВА да го оставят в общински приют, където то със сигурност ще умре.

Думата ‘приют’ не означава това в нашата част от света. С две или три изключения в тези страни няма нито един ‘приют’, който да осигури помощ на наранено животно и впоследствие да му намери дом.

Колкото и да обичаме страните си, трябва да приемем, че имаме да извървим още много път, че системите ни не са перфектни, че общините не са заинтересовани да се грижат за хората, камо ли за животните, и че, накратко, точно в този момент, вие сте ВСИЧКО, което това наранено животно има.

Ние всички трябва да приемем също така и факта, че средностатистическият обичащ животните човек няма щедростта на духа временно да отвори дома си за нуждаещо се животно. Тъжна реалност е фактът, че така нареченият обичащ животните човек тук всъщност не обича животните, той обича НЕГОВОТО СИ животно. Останалото са просто празни приказки, които много ме дразнят.

Съдбата ви е направила спасител. ВАША е отговорността да заведето пострадалото животно на ветеринар и да платите за лечението. ВАША е отговорността да се грижите за него в дома си и да му намерите добър дом. ВАША е отговорността да му намерите временен дом или да го оставите на грижите на клиника и да платите сметката.

Let’s Adopt! може и ще ви съдейства, ще ви води през този процес, но ние не можем да свършим работата вместо вас.

Погледнете на нещата така. Днес ви е даден уникален шанс. Шансът да спасите живот, да станете герой. Шансът да знаете, че вашите действия ще променят един живот завинаги.

Можете да изберете да действате и да сторите правилното, или да облекчите съвестта си като оставите животното в най-близкия приют – концентрационен лагер, където то ще умре от болести и глад в очакване на чудо.

Днес ВИЕ СТЕ ТОВА ЧУДО.

Виктор Ларкхил

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email