Kara, Kaybedilmiş bir savaş…

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Birkaç gün once Sahip Çıkalım kayıtsız kalamayacağımız bir yardım çağrısı aldı.

Son günlerde elimizde o kadar çok vaka var ki, bazılarına yetişemiyoruz. Neden mi? Çünkü biz birkaç gönüllü tarafından yürütülen bir grubuz ve yetişemediğimiz kadar çok işimiz var. Daha fazla gönüllüye, boş söz söyleyip durmak yerine olağanüstü şeyleri başarabilecek kişilere çok ihtiyacımız var.

Dün öyle bir yardım çağrısı geldi ki es geçemedik.

Dişi bir köpek yavrusu, ismi Kara. Köpek yavrusu istismar edilmiş ve korkunç derecede şiddete uğramıştı. Akciğerleri parçalanmış, çenesi kırılmıştı. Yavru acı içerisinde ağlıyordu. Hayatta kalamayacağını anlamak zor değildi.

Bu köpek yavrusu Erzurum’daydı, ülkenin uzakdoğusunda.

Erzurum’da olduğunu duyduğum anda aklıma hemen Jonah geldi. Jonah geçen sene Van’da kaza geçirmiş ve “hayvansever”lerin koordinasyon eksikliği ve internet iftiracılarının işe karışması nedeniyle hiç ekipmanı olmayan ve içindeki veterinerlerin köpekleri koyun ve inekler kadar tanımadığı bir hayvan hastanesinde acı içerisinde can vermişti.

Bu seferkinin farklı olacağı konusunda kendimize söz verdik.

Erzurum’daki insanlardan köpeği uçakla bize göndermelerini istedik ki buradaki hastanede tedavi ettirebilelim. Bu mümkün olmadı. Ne kadar çabaladıysak, ne kadar seçenek sunduysak da bir türlü yapılamadı. Köpek yavrusunu almak zorunda olduğumuzu biliyorduk.

Sorun şu ki Erzurum uzak. Çok uzak. Tam olarak 1.057 kilometre.

Daha sonra neler yaptığımızı ve Kara’nın Ankara’ya getirilmesini nasıl organize ettiğimizi uzun uzun anlatmayacağız. Bu, Sahip Çıkalım’ın bilgi birikimiyle oldu ve bizi özel yapıyor; şu kadarını söylemek gerekir ki hayvan hakları topluluklarındaki HİÇ KİMSE bizim bu kopek yavrusunu güvenli bir yere getirmek için yaptıklarımızı yapmazdı.

Hiç kimse.

Biz ise Erzurum’dan dün gece 2 köpek yavrusu kurtarduk, Kara ve Limon.

Kara Ankara’daki en iyi hayvan hastanelerinden birine gitti. Durumu ciddi şekilde kritikti. Akciğerlerinde çok fazla enfeksiyon vardı ve iç kanaması durdurulmaya çalışılıyordu.

Birkaç dakika once, 21:00’de öldü. Kazanamayacağı bir savaştı.

Limon’un sağlığı ve durumu iyi. Bulunduğu yerde kalsaydı hayatta kalamayacağını biliyorduk. Çok akıllı bir çocuk, akıllı olduğu kadar şanslı da çünkü ne olursa olsun bizim bakımımız ve korumamız altında olduğu için iyi olacak.

Limon şanslıydı, çok çok şanslı.

Eğer bu özel köpeği sahiplenmek isterseniz lütfen bizimle iletişime geçin. O kendisi için mükemmel aileyi arıyor ve biliyoruz ki mükemmel aile aramızdan biri.

Saygılarımla,

Viktor Larkhill

v.larkhill@googlemail.com

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

2 comments on “Kara, Kaybedilmiş bir savaş…Add yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Limon a ilk bakışta bayıldım.Kalamış ta tek başıma oturuyorum(homeoffice) beyaz kurt samoyet 16 yıl benimle yaşadı,4 yıl oldu kaybettiğim başka köpekleri sevmedim yolda görsem bile sanki ona ihanetmiş gibii
    Ama limon nedense bir başka bakıyor,kısmet se beraber yaşarız uzunve sağlıkllı yıllar

  2. Kara huzur içinde uyu, sana bu zulümü yapanlar cezasını çekecekler.