Fatih Camii Bahçesinde Suç ve İnkar – The Crimes of the Fatih Mosque: Denial

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Kittens of the Fatih Mosque
Kittens of the Fatih Mosque

Fatih Camii Bahçesinde Suç ve İnkar

Türkiye’deki hayvanları korumayı kendimize amaç edindiğimizden bu yana pek çok belediyeyle ve yaptıklarıyla uğraşmak zorunda kaldık.

Sarıyer, Beykoz, Eyüp, Karşıyaka, Bolu, Çorlu, Erzurum, Bilecik, Erzincan, Antalya, Van, Didim… liste uzayıp gidiyor. Bir o kadar uzun bir liste de sokak kedi ve köpeklerinin öldürülme emrini veren Belediye Başkanını içeriyor. Onlardan burada bahsetmek istemiyoruz yoksa bu mesaj çizgi romanlardaki kötü karakterlerin listesine dönecek.

Sağdan sola tüm partilerden seçilmiş liderlerin yaptıkları karşısında büyük çaresizlik hissettik. Kimi genç, kimi yaşlı, kimi diğerlerinden daha popülerdi, ancak iki ortak noktaları vardı hepsinin:
1. Hepsi başlangıçta suçunu inkar etti,
2. Sonunda hepsi suçlu çıktı.

Kittens of Fatih
Kittens of Fatih

Bugün Fatih Belediyesi de bekleneni yaptı. Toparlanıp dün gecenin trajik olaylarını ört bas etmeye çalıştılar. Kimle konuştuğunuza bağlı olarak farklı farklı yanıtlar aldınız. Bazı Fatih Belediyesi görevlileri telefonlarını yüzümüze kapadılar, başkaları bizi mahkemeye vermekle tehdit etti. Diğerleri, mesela Temizlik İşleri Müdürü Veteriner Hekim Aydın Bey bize uzun uzun hayvanları ne kadar sevdiğini, ve kedilere (köpeklere o kadar değil) nasıl tolerasyon gösterdiklerini, asla böyle birşey yapamayacaklarını anlattı.

Aydın bey son derece içtendi.

Ama sorun şu; buna benzer o kadar çok olay yaşadık ki böyle inkarlara prim vermemiz çok zor. Eğer beni biraz itecek olursanız bu kişinin durumdan haberi olmadığı olasılığını kabul edebilirim, ancak bunun olasılığı nedir?

Bir yıldan fazla bir zaman önce Beykoz’un eski belediye başkanı Muharrem Ergül Beykoz Barınağı’ndaki binlerce köpeğin öldürülmesini ve toplu mezarlara gömülmesini ulusal televizyonda defalarca reddetti. Tv programlarına, radyolara çıktı… Bu arada biz Beykoz’da köpek mezarları ve cesetleri bulmayı sürdürdük. Sayın Ergül’ün inkarları devam etti; ta ki Sahip Çıkalım! Belediye ile Beykoz köpeklerinin ortadan kayboluşu arasında bir bağlantı kurmamızı sağlayacak kişi veya kişilere 6000 $ ödül vereceğini açıklayıncaya kadar. Bekleneceği gibi bunları bulduk birkaç gün sonra.

Itlaf Ekibi
Itlaf Ekibi
Itlaf Ekibi
Itlaf Ekibi

Belediyenin “İtlaf Ekibi”ne verdiği ölüm emrini bulmuştuk. Artık inkar edecek birşey kalmamıştı.

Muharrem Ergül sonraki seçimlerde partisi tarafından aday gösterilmedi.

Fatih Belediyesi şu anda inkar safhasında. Bir süre sonra, basının da baskıyı arttırmasıyla Belediye’deki bazı görevliler çelişkili ifadeler kullanmaya başlayacaklar. Bir ihtimal de  Belediye görevlilerinden birisinin konuşmaya başlaması. Genellikle görülen bir durumdur bu.

Bu defa para vermiyoruz. Mübarek Ramazan ayındayız ve bu konuyla ilgili herhangi birşey bilen varsa kutsal saydığı herşey adına, Allah aşkına ortaya çıksın diyoruz.

Biz bebek kedi katili bir millet değiliz, biz ruhunu parayla satan bir millet değiliz. Biz dürüstlüğe ve sevgiye inanan bir milletiz.

Bunu ispat edelim.

Viktor Larkhill – Asli Han Gedik

İletişim: v.larkhill@googlemail.com

——-

Kittens of the Fatih Mosque
Kittens of the Fatih Mosque

Crimes and Denial at the Fatih Mosque Garden

Since we made our life mission to fight on behalf of the animals in Turkey we have had to deal with the handy work of a big number of municipalities in Turkey.
Sarıyer, Beykoz, Eyüp, Karşıyaka, Bolu, Çorlu, Erzurum, Bilecik, Erzincan, Antalya, Van, Didim… the list goes on. Equally long is the list of Mayors who have ordered the elimination of stray dogs and cats. We wont be mentioning them here, if we did this post would end looking like a list of villains from a comic book series.
We have had to witness and despair at the work of elected leaders belonging to all political parties, from the left to the right. Some of them were older, some younger, some were more popular than others… but all of them had two things in common:

1. They all denied their crimes (initially)
2. They were all proven guilty.

Kittens of Fatih
Kittens of Fatih

Today the Fatih Municipality did what we expected them to do… they went on to a mad scramble to cover up the tragic events of last night. Depending of who you spoke at the Municipality you got a different answer. Some officers from Fatih Municipality hanged up the phone on us, others threatened to sue us, others, like Aydin bey, the veterinarian in charge of the health department went on a long speech to explain us how much he loved animals, and how they tolerated cats (not dogs, of course), and how they would never do something like that.

Aydin Bey sounded very sincere.

The problem is, I have been involved in cases identical to this one for far too long to give any credit to such denials. If you push me I could accept the possibility of that particular person being unaware of the order, but what are the chances of that?

Over a year ago Muharrem Ergul, the now ex-Mayor of Beykoz denied repetitively, in front of national TV, having had anything to do with the killing and disposal of the thousands of dogs that were living at the Beykoz shelter. He went on TV programs, Radio Broadcasts… in the meantime we kept on finding dog graves and dead bodies all around the Beykoz area. Mr. Ergul’s denials went on until Let’s Adopt! offered a USD 6.000 Reward to the person who provided conclusive evidence of the link between the Municipality and the disappearance of the Beykoz dogs… as expected, a few days later we found this:

Itlaf Ekibi
Itlaf Ekibi
Itlaf Ekibi
Itlaf Ekibi

We found  the killing orders signed by the Municipality for the Killing Team. There was no point for further denial.

Muharrem Ergul was not presented for re-election by his party.

We are now at denial stage in Fatih. We now predict that as the media pressure intensifies some people at the Municipality will start sending contradictory messages. Chances are one of the Municipal workers will end up speaking up. They always do.

We will not be offering money this time around. As we are in the Holy Month of Ramadan we ask those who may know anything to come forward in the name of all they hold sacred, that is, for the love of God.

We are not a nation of kitten killers, we are not a nation who sells its soul for money. We are a nation who believe in honesty and love.

Let’s prove that...

Viktor Larkhill – Asli Han Gedik

Contact: v.larkhill@googlemail.com

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

0 comments on “Fatih Camii Bahçesinde Suç ve İnkar – The Crimes of the Fatih Mosque: DenialAdd yours →

  1. miray hazar says:

    lanet olsun fatih belediyesine…

  2. miray hazar says:

    bunu yapanlar ve evlatları da dilerim aynı ölümle can verir…haysiyetsizler…müsümanlığa insanlığa sığarmı bu vahşet…bir de iftar yemeği veriyorlar…soysuzlar…

  3. One thing we have on our side is time.. we can wait , the truth always wins : )

  4. This is an issue of great concern to me. I’m a journalist. I’d be grateful if you could send me an e-mail telling me the most effective way I can help. If you could give me specific tasks or assignments, I can and will devote ten minutes to it today, two hours to it by next Wednesday, and a full day to it next month. I know this isn’t much, but it is a guaranteed commitment of my time and energy, not just a vague expression of support.

  5. YAZIKLAR OLSUN..ALLAH BELANIZI VERİR UMARIM..SİZNDE ÇOCUKLARINIZ BU ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLSEYDİ,AMA SİZDE İNSANLIK NERDE İNŞALLAH CEHENNEMDE CAYIR CAYIR YANARSINIZ..SAHTE MÜSLÜMANLAR

  6. Rezalet.. Neden farklı çözümler üretilebilecekken bu tür zalimce bir uygulama gerçekleştirilmiş anlaması imkansız. Eğer pisiler sorun yaratıyorsa sorunlu insanlara çözüm bulunabilirdi.
    Çözüm üretmeyi düşünemeyecek kadar zavallılar imza atmış bu rezalete. Bir gece kapınız çalınsa ve sizin bebeklerinize bu yapılsa neler hissederdiniz? Onların da yaşama hakları var. Bu dünya hepimizin .

  7. allah belanızı verir umarım en kısa zamanda…. :(((

  8. bizimde kedilerimiz vardı. kardeşim doğunca bırakmak zorunda kaldık . anneannem fatih camiinin bahçesini tavsiye etti. bıraktım ama içim rahat etmedi. oradaki temizlik görevlilerine,belediyenin toplayıp toplamayacağını sordum ve bana sinirle inşallah hepsi geberir dedi. bende ona ^inşallah sende^ dedim ve buraya bırakmaktan vazgeçirdim annemleri. şuanda bahçemizde bakıyoruz.iyiki oraya bırakmamışım.ayrıca o hayvanlara çok üzüldüm biz ailece hayvanseveriz.böyle bir durum hepimizin yüreğini dağladı.insanlık bitmiş artık.birşeyler yapmak istiyorum ama elimden birşey gelmiyor 🙁 ….. allah belalarını versin ..

  9. Lizzy Ray says:

    So there you have it then. Once again Let’s Adopt unveils another atrocity – another injustice carried out by the very people you’re supposed to trust to look after your city and its animals. Removal or no removal of the cats – why this inhumane treatment? What good could possible come out of it? So many questions – and always Lets Adopt digging for answers. It doesn’t look the digging will end anytime soon! We just need more shovels. So spread the message and have your friends and family join Let’s Adopt today!

  10. ayşe arzık says:

    Yapılanlar bu ilkellik ve vahşete,yazacak söz bulamıyorum artık…Zaten şimdi, bu işin peşine düşüp,bu itlafın çöp yok eder gibi umarsızca yapılmasının,hesabının hukuki yollardan sorulması vakti…Ve de en önemlisi,Fatih Belediyesinin bu marifetinin,basına taşınması…Bu işten haberi olmıyan bir sürü insan var.Bunu yaptıranlar,vicdan azabı çekerek pişmanlık duymıyacaklar ama , basında çıkmaktan rahatsız ve huzursuz olacaklardır…

  11. Tek kelime ile yapanların yaptıranların Allah belalarını versin

  12. dilek özdil says:

    yazıklar olsun ağzı dili söylemeyen bu şirin varlıklardan ne istiyolar.lanet olsun insanlıklarına

  13. Mutlaka duyurulmalı ve cezalandırılmalılar bunu yapanlar.. vicdan zaten yokki azabını çeksinler ama olabilecek diğer benzer olayları önlemek adına.. sessiz kalırsam suça ortak olmuş sayarım kendimi..