Brindi’yi Kurtarmak İçin 13 Gün

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

[fergcorp_cdt]

Birinci Gün.

Kanada 14 Temmuz 1976’da idam cezasını kaldırdı.
Kanada’da son idam 11 Aralık 1962 tarihinde Toronto Don Jail hapishanesinde gerçekleşti.

Kanada, her açıdan dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bir tanesi. The Economist dergisi Vancouver’ı, Vienna ve Melbourne’ün de önünde dünyanın en yaşanılabilir kenti olarak gösteriyor. Toronto listede dördüncü sırada.

Kanada, her alandan en ileri kesimdeki insanların göç etmek istediği yer. Kişisel özgürlüklere saygı duyulan, toplumun bireylerine değer verdiği bir çeşit sığınak.

Bir model toplum örneği.

Brindi’nin öyküsünü son derece anlaşılmaz kılan da işte bu. Bu sebepten tüm dünyada hayvan hakları için savaşan insanların gözleri şu anda Kanada’nın ve özellikle Halifax şehrinin üzerinde.

Brindi evlat edinilmiş bir kırma. Zeki, yumuşak başlı, sevgi dolu, üstelik eğitimden geçmiş bir köpek.

24 Temmuz günü Brindi yakalandı ve ötenazi listesine konuldu.

Küçük bir kazanın içeriği, o kazaya dahil olan insanlar tarafından tamamen çarpıtılınca, Brindi ve ailesi kendilerini korkunç bir kabusun içinde buldular. Amerika’dan yeni Kanada’ya göç etmiş bulunan Brindi’nin sahibi Fran, bir hayvan sahibinin hayal edebileceği en kötü senaryonun ortasına düştü: Sevgili köpeği, çocuğu Brindi, Halifax şehri tarafından ölüm listesine alınmıştı.

Fran hiçbir suçtan hüküm giymedi; Brindi bir uzman tarafından kontrol edildi ve eğitilmeye son derece elverişli bulundu. Ölüm kararını bozmak için binlerce dolar harcandı. Ama şehir, kanunu göz ardı etti ve Brindi’yi alıkoymaya devam etti. Halifax şehri, Brindi’nin gerçek bir tehlike teşkil edip etmediğinden emin olmak için adil bir duruşma düzenlemek yerine, son anda yeni bir ölüm emri çıkartabilmek için Brindi’nin sahibine üç adet yönetmelik ihlalinden dava açtı.

23 Şubat’ta Brindi’nin sahibi her üç ithamdan suçlu bulundu.
Duruşması 9 Mart’ta görülecek. Hakimin köpeğin öldürülmesi yönünde karar vereceğinden korkuluyor.

Brindi’yi kurtarmak için 13 günümüz var.

Tarih adli hatalarla doludur.

Brindi’nin davası da bunlardan bir tanesi. Bu dava hiçbir zaman köpekle ilgili olmadı.
En başından beri bu vakanın o binlerce kez tanık olduğumuz şahsi kan davalarından birine dönüştüğü açıktı. İçinde, Brindi ve Fran’in sadece birer piyon olduğu, “otoritelerin” gerçekten adaleti aramaktansa itibar kaybetmemek için çırpındıkları bir oyun.

Brindi’yi kurtarmak için 13 günümüz var.

Bugün kamuoyunu haberdar etmek ve tüm dünyayı harekete geçirmek için hem uluslarası hem lokal bir kampanya başlatıyoruz.

Okuyucularımızın her birinin bir anlığına durup düşünmesini istiyoruz.

Brindi’nin sahip olduğu tek şey hayatı. O hayatın elinden alınmasına izin veremeyiz. SİZİN çocuğunuz bu duruma düşürülseydi neler hissederdiniz? Aylar boyu bir hücrede yalnız, ötenazi iğnesini beklemek. Fran’in yerinde olsaydınız her sabah uyandığınızda Kanada hakkında ne düşünürdünüz?

Bugün artık internet ve sosyal medya yeni bir dünya düzenini ve yeni bir adalet talep etme şeklini mümkün kılıyor. Bir çok kişinin değersiz addedeceği bir yaşam için milyonlarca insan mücadele etmeye hazır: bir köpeğin hayatı için.

Oysa Brindi sadece bir köpek değil. Brindi üzüntü, korku, endişe, özlem gibi duygular hisseden bir canlı. Eğer birlik olmaz ve harekete geçmezsek öldürülecek bir canlı.

Bugünden itibaren, Brindi sadece bir köpek değil. Brindi en köklü değerlerimiz olan Adalet ve Yaşam Hakkını temsil eden bir sembol.

Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi 15 Ekim 1978’de Unesco karargâhında resmen ilan edildi.

7. madde şöyle diyor:

Bir hayvanın lüzumsuz yere ölümüne yol açacak her davranış, ve bu davranışa sebebiyet verecek her türlü karar yaşama hakkını çiğneyici bir suç oluşturur.

Kanada hükümetine ve Halifax şehrine, masum bir hayvanı birkaç muğlak yönetmelik ihlalini baz alarak öldürtmeye çalışacak kadar alçalmanın bir hükümete yakışmadığını SİZİN söylemenizi istiyoruz. Kanada hükümeti ve özellikle Halifax şehrine apaçık bir mesaj göndermek için elimizden geleni yapacağız; onlara bu ötenazinin büyük bir yanlış, bir adli hata olduğunu göstermeliyiz.

Brindi’yi kurtarmak için 13 günümüz var ve SİZİN yardımınıza ihtiyaç duyuyoruz.

Harekete geçin. Size kopyalayıp yapıştırmanız için bir mektup modeli vermeyeceğiz.
KENDİ fikirlerinizi ifade etmenizi istiyoruz.

Halifax Belediye Başkanı Sayın Peter J. Kelly, 902-490-4010 numaralı telefondan ve kellyp@halifax.ca e-mail adresinden bağlantıya geçin, Bu konuyla ilgili derin hislerinizi kendisine bildirin.

Hayvanlar için…
Brindi için…

Viktor Larkhill

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

37 comments on “Brindi’yi Kurtarmak İçin 13 GünAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Lütfen merhamet,Brindi ölmesin ne olur, Brindi’i öldürmeyin, kıymayın ona
    Brindi ölürse dünya size kalmayacak, onun ölümün sebep olanlar ve
    öldürenler dilerim en kısa zamanda tüm aileleriyle birlikte yok olurlar.

  2. gul demiray says:

    please dont kill brindy!!! no one has the right to take someone elses life. why is this little dog guilty?? please give another chance and let her live this beautiful life….

  3. dilek tezer says:

    lütfen kıymayın bu masuma elinize ne geçecek insanın insana verdiği zararlar yetmiyo birde masum canlara kıymayamı başladınız siz verirseniz yemek yiyen sevgiden başka hiçbir isteği olmayan bu dünyaya bizlere arkadaşlık yapmaktan başka hiç bir isteği olmayan masuma kıymayın lütfennn

  4. please save brindy’s life.please dont kill brindy.it is unjust.brindy must live.we are begging u,kepp brindy alive.it is just a dog.it cant do something.

  5. sema demiralay says:

    bu dünyadan gittikçe soğuyorum..hep mi kötüler kazanacak… ağızı olup, dili olmayan şu çaresizin şu 3 günlük dünyada hiç mi yaşamaya hakkı yok. Nedir bunlar, nedir bu can alma sevdası???? Hiç mi hiç anlam veremiyorum. İnsan olduğuma utanıyorum.

  6. şerife ulutaş says:

    bi canlının yaşam hakkını nasıl elinden alabilirler:(( Onlarında yaşamaya hakkı var..Lütfennnnnn yapmayınnnnn:(((((((((((((((((((

  7. şerife ulutaş says:

    I love you brindiiiiiii:(((((((((((

  8. mete özgün says:

    koskoca bir ülkenin artık insanları geçip hayvanlara düşman olmasını anlayamıyorum.konuşamayan ve bizlere muhtaç olan masum hayvanlardan bu ülkenin,yöneticilerinin,kanunun ne istediğini hiç hiç anlamıyorum!yazıda da geçtiği gibi Brindi sadece bir köpek değil. Brindi en köklü değerlerimiz olan Adalet ve Yaşam Hakkını temsil eden bir sembol.ve biz insan olarak herşeyden önce duyguları olan bir canlı olarak brindinin göz göre göre katledilmesine göz yumamayız!Brindiye dokunmayın,canlıları katletmeyin !Brindi ölmesin!…

  9. umut GÖKALP says:

    Brindi öldürülemez! Masum bir canlıya kıymak cahilliktir,caniliktir! brindiye ve ailesine bu acıyı çektirenleri kınıyorum!

  10. cemre fidanlık says:

    Please do not mince his life. Let the living Brindi.

  11. Ben belki bazilariniza yumusak gelecek bir email gonderdim Mayor’a. Buradaki amacim iletisimi tesis edebilmekti, bilmiyorum bir faydasi olur mu… Konu basligi olarak da dogrudan silmesinler basligi gorup diye dusunerek “Istanbullu bir mimarin ricasi” yazdim. Asagiya yapisitiryorum emaili. Nasil oldurmeyi akillarindan gecirebiliyor insanlar, hakimler nasil bu yonde kara verebiliyor. Biz bu kadar yasatmaya calisirken… aklim almiyor, ayni turuz hepimiz, nasil bu kadar farkli olabiliyoruz….

    Dear Mayor,

    I have heard that City of Halifax is about to execute (kill) an innocent, helpless dog called Brindi. I am from Turkish Republic, unfortunately bad news crossed the Atlantic and even came to us. I always thought Canada is a far better place than most of the countries when it comes to human rights and animal rights, but I must say this image of Canada is now changing for me. To kill an animal, a living creature should never be a solution for existing problems, there must be other solutions on this world, it souldn’t be that easy to kill. If a state, a city is doing this, how can we tell to our children that killing is a bad action to do? It is for sure not a good example for our children, how can we tell this to them, then how can we think that they can still have respect for their countries, cities, how can they proudly say “I am from Halifax, Canada”. Maybe this is something very small if we compare it with big issues of our world, but if we want to make here a better place we should be good examples for our children. Please do not kill any animals, do not kill Brindi, don’t take her life from her, this is the only thing she has. Please show your empathy with animal lovers from all around the world, we only want justice for Brindi and her family, it shouldn’t be that hard to save life.

    Thank you for reading, I believe you can stop this murder.
    Kind regards.

  12. hicri yilmaz says:

    PLEASE DONT KILL BRINDY…

  13. dursun tezcan says:

    öncelikle bende hayvanseverim ama yukarıda küçük bir kaza diye ne olduğunu belirtmediğiniz kısım ne?bu köpek ne yapmış?bütün Halifax manyaklaştıda tek bir köpeğin üzerine mi gidiyor?tabi ki bu tür hayvan hakları ihlalini hükümetler yapıyor ama yazınızda lütfen açıklayıcı olun biz şimdi Halifax Belediye Başkanı Sayın Peter J. Kelly’e mail atıcaz veya faks çekicez ama bu adam bize bu köpek ne yaptı biliyor musunuz derse ne diyebilirim?bilmiyorum Viktor mail at dedi atıyorum mu demem gerekiyor?
    Biran onu kendi köpeğim yerine koydum ve içim acıdı,üzüldüm gerçekten ama merakımı yenemiyorum ne yapmış bu köpek?
    Ayrıca Yüksel Durukalp bu sevgi dolu insani yazınızdan dolayı sizi tebrik ederim.Özellikle son cümleniz beni benden aldı.İyi dilekleriniz umarım birgün size geri dönmez.
    Saygılarımla
    Dursun Tezcan

  14. Gizem Telci says:

    Brindi’yi ölüm cezasına çarptırmalarının nedenini çok merak ettim doğrusu… Yine birilerinin masumlar üzerinde oynadığı bir güç gösterisi mi yoksa? Ne istersin ki senden çok daha zayıf, güçsüz, zavallı bir hayvandan? Lütfen merhamet edilsin, lütfen daha fazla vahşet acı olmasın! Hayvanların önce yaşam alanlarını aldırlar ellerinden, şimdi de yaşam hakları alınmasın…

  15. onlar bizlerin en iyi dostları..ne olursa olsun bizler gibi nefes alan birer canlı..kendilerini koruyamayan ifade edemeyen sadece sevgi bekleyen canlılar..lütfen biraz merhamet vicdan, kıymayın bu masuma..brindi yaşamalı

  16. Banu Elmas says:

    i’m thinking till i heard this news what can i write them… my words is not enought to tell something about this subject… i want to tell them “please don’t kill brindi” but is not enought to explain my feelings… but maybe i can beggin to them for don’t kill brindi… realy from my heart and all my sincerty i’m beggining to you, don’t kill brindi… too many billions please!

  17. Brindi bir çocuk olsaydı yine aynı kararı verebilir miydiniz? Bilmelisiniz ki, O’nun çocuklardan tek farkı sadece fiziksel görüntüsü…

  18. dilek bilge says:

    inanamiyorum, bir canli nasil goz gore gore oldurulebilir?zavalli, suc kelimesinin anlamini bile bilmezken biz herseyi cok bilen insanlar yasama hakkinin ne oldugunu onlar kadar bile kavrayamiyoruz. iste buyuk insanlik bu kadar kucuk ve adi.

  19. emelaksan says:

    mail attım umarım işe yarar

  20. sevda karakuş kayışdağ says:

    onu öldürmek canınına kasdetmek size ne kazandıracak ama çok şeyler kaybettirecek..meselamı çok güzel bir örnek olacaksınız çocuklarımızın iyi yetişmesinde bile rol oynayacaksınız..bence sizlerde bunu yapmak istemiyorsunuz aslında sadece sizler bu dünyada ki duyarlı insanların nabzını ölçüp biz güzel insanlar ne kadarız ve nekadar duyarlıyız diyorsunuz hatta bizlerde idam edilmeye kalkılırsak bizleri kurtaracak insani kişilerin sayılarını öğrenmek istiyorsunuz ama unutmayın ki brindinin ölümü sizin cehennemdeki aynanız olacak ..koskocaman ülkede brindiye yer mi bulamadınız ben adresimi veriyorum brindi benim olsun ben ona son nefesine kadar bakmaya hazırım

    numaram 0536 522 26 99

  21. I was shocked after I read what you’ve written.
    I wouldnt have thought that in a country that seems so liberal and developted, so inhumane things could take place. This has changed my mind about canada and I am very dissapointed.
    It’s wrong that an animal this lovely and innocent is being accused to this degree.

  22. Can OKATAN says:

    Please don’t do it.. God is the God of his heart’s content..

  23. kiymayin yaziktir oda bir can tasiyor kendinizi onun yerine koyun. Onu oldurunce hersey duzelecekmi? O sadece biraz sevgiye ihtiyaci olan bir canli. icinizde bir damla vicdaniniz varsa aciyin ona. Onun yerinde kendi cocugunuz yada cok sevdiginiz biri olsaydi goz gore gore olume gitmesini istermiydiniz? Agzi var dili yok yapmayin lutfen
    Istemiyorsaniz inanin burada ona seve seve bakacak bircok arkadas ve biz variz. Vicdaniniz nerede????

  24. pelin akbulut says:

    yaşam hakkı kutsaldır…..öylede kalmalı tüm canlılar için…maden herkes kafasına göre suçlu diye ölümüne karar veriyor.bence bunu yapanlarda suçlu ozman onlarda ölümü hak ediyor..

  25. Bence örnek bir yazı koymak daha doğru bir davranış olur.Çünkü kendi fikirlerini belirtecek kadar ingilizce ya da fransızca bilmeyen insanlar da vardır eminim mail atmak isteyen.

  26. cengizizgi says:

    batı kafası bu işte.
    bizdne olanlar ve ötekiler.
    hele ötekilerin köpegi
    hiç acımazlar. buna yunan demokrasisi denir. insanları üçe ayırılar.vatandaşlar köleler ve barbarlar.

  27. allah aşkına ya,böyle vicdansızlık olamaz .yapmayın kıymayın ona

  28. Bu nasıl yapılabilir. Hiç birşeyden haberi olmayan masum bir köpek.. Bakışlarına bakın. Nasıl kıyılabilir o canlıya.. İdam cezasıda ne demek. Bunu yapanların hiç mi vicdanı yok, acıyın o hayvancağıza.. Ne hale geldi böyle dünya ! Hiç bi merhametiniz yok sizin, kalpten vicdandan bi haber misiniz ? Yazık.. Çok yazık.. Onu öldürmeyin !

  29. bi insan bu kadar adi olamaz.konuşmaktan aciz ve ne yapacağını bilemeyen,sonunu bekleyen bir köpeğin cezası bu olamaz.Ki bi hayvana nasıl ceza verebilirsinizki?Sadece gözleriyle size bakıyor anlamaya çalışıyor diye nasıl ceza verebilirsiniz?

  30. Brindi’ye ölümü layık görürseniz Allahın gazabı üzerinizden asla ve asla eksik olmayacaktır. Savunma hakkı bile olmayan dilsiz bir canlıdan ne istiyorsunuz:( Lütfen ona kıymayın yoksa başınıza büyük felaketler gelir sebebini siz düşün artık. Brindi’ye şanş tanıyın lütfen yalvarıyorum size inanıyorum ki Brindi sayenizde yeniden doğacak:)

  31. Kerem ÇALLIOĞLU says:

    Let Brindi Live…….and free your soul HALIFAX….

  32. Dear Mayor,

    I have heard that City of Halifax is about to execute (kill) an innocent, helpless dog called Brindi. I am from Turkish Republic, unfortunately bad news crossed the Atlantic and even came to us. I always thought Canada is a far better place than most of the countries when it comes to human rights and animal rights, but I must say this image of Canada is now changing for me. To kill an animal, a living creature should never be a solution for existing problems, there must be other solutions on this world, it souldn’t be that easy to kill. If a state, a city is doing this, how can we tell to our children that killing is a bad action to do? It is for sure not a good example for our children, how can we tell this to them, then how can we think that they can still have respect for their countries, cities, how can they proudly say “I am from Halifax, Canada”. Maybe this is something very small if we compare it with big issues of our world, but if we want to make here a better place we should be good examples for our children. Please do not kill any animals, do not kill Brindi, don’t take her life from her, this is the only thing she has. Please show your empathy with animal lovers from all around the world, we only want justice for Brindi and her family, it shouldn’t be that hard to save life.

    1. Viktor Larkhill says:

      Sema… we are currently conducting a campaign on Brindi’s behalf.
      Pls visit our canadian blog : canada.myletsadopt.com

      Glad to have you with us

  33. Selfinaz Yürekdeler says:

    Please dont kill BRINDY…
    Lütfen Brindy’i öldürmeyin…

    E-posta attım, umarım işe yarar. Esen kalın.

  34. selda atabay says:

    bir masuma zarar wermek siz zawalılara mahsus bir özelliktir.. ben bu yazıyı yazmak için geç kalmş olabilirim.. umarim yöle olmamıştr. 🙁 amaaaaa her zaammmann ” masum, derdini nlatamayan, size zarar weremeyen bir zawallıya zarar weren herkes bu yaptığınn bin katına maruz kalsıınn ” die de dua ederim we bu da her zaman gerçekleşiirr. gene dualarım sizinle olacak sayın katilleerr.. umarım anlatabilmişim dirr :(( I LOVE BRİNDİ

  35. selda atabay says:

    ben bi de bilgi istiyorum BRİNDİ ile ilgili.. sonuç ne oldduuuu ::(((((((((