Kayışdağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi'nde Acil Durum! – Emergency at Yeditepe University in Kayisdagi

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Yeditepe University
Yeditepe University

Kayışdağı’ndaki Yeditepe Üniversitesi’nde Acil Durum!

Merhaba…
Bu sabah bir gönüllümüzden Yeditepe Üniversitesindeki köpeklerin toplanarak Tuzla ormanına götürülüp bırakılmasına karar verildiğini öğrendik. Bu köpeklerden bazıları en fazla bir kaç haftalık. Az önce üniversite rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil ile yaptığım telefon görüşmesinde, ki kendisi mükemmel İngilizce konuşuyor, kendisinin bu durumdan hiçbir şekilde haberi olmadığını ve derhal ilgili kişilerle konuşarak durduracağını belirtti.
Let’s Adopt daha önce de bu gibi durumlarla karşılaştı. En sonuncusu olan Yıldız Teknik Üniversitesi şimdi uluslararası platformda kedilerin çuvallara doldurularak yollara atıldığı bir yer olarak biliniyor. Bu gibi olaylar sürekli oluyor ve bizi artık inanmama yoluna sevk ediyorlar.
Yine de Prof. Serpil’e bu konuda bir şans vereceğiz ve sözünü tutacağı konusunda güveniyoruz.
Lütfen Yeditepe Üniversitesi’nde çalışıyorsanız veya eğitim alıyorsanız bu konudan haberdar ve ihtiyatlı olunuz zira tecrübelerimiz bu konunun burada bitmeyeceğini söylüyor.

Selam ve saygılar

—–

Yeditepe University
Yeditepe University

Emergency at Yeditepe University in Kayisdagi.

Hi..

This morning we were informed by a volunteer that the Yeditepe University has decided to round up the dogs of the campus and dump them at the Tuzla forest.

Some of those dogs are barely weeks old.

A few minutes ago I got on the phone to the Rector of the University, Prof. Dr. Ahmet Serpil who, in perfect english, explained me that he is totally unaware of such plans and that he would immediately speak to his people to halt them.

Lets Adopt has experienced this kind of situation before.

Last time at Yildiz Technical University, now internationally recognized as a place where cats are put in bags and dumped on the road.. they happen constantly, so we are inclined not to believe it.

Still, we will give a vote of confidence to Mr. Serpil and trust that he will honor his word.

In any case, if you are working or studying at the Yeditepe University please be aware and vigilant as experience tells us this issue wont end up here.

Regards

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

10 comments on “Kayışdağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi'nde Acil Durum! – Emergency at Yeditepe University in KayisdagiAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. This is terrible! …and the worst part, is that I even feel like I must thanks them, because the animals were dump out and not poisoned…

  2. Lütfen,sizleri merhametli ve vicdanlı olmaya davet ediyorum, O köpecikler ormanlarda yaşayamaz,avlanma gibi özellikleri yok,Rabbim onları insanların yaşadıkları yerlerde yaşamlarını sürdüre bilecek özellikte yaratmış,
    Yeditepe ünv.saygıduyduğumuz,güvenle çocuklarımızı gönderdiğimiz ünversite….
    Lütfen merhamet ediniz…….
    Saygı ve sevgilerimle

  3. huriye atatüre says:

    Dear sir,

    My husband works at Yeditepe University as a lecturer. Notwithstanding that there is nothing happens somebody complain for the dogs . At the Yeditepe University, my husband said that all the students, all the academicians and the other workers live altogether with the dogs. Even one day he told me that in the basement classroom in winter one of the very famous dog came in the classroom and start to listen to the lecture, and interestingly he got out when the lecture end. The dogs at Yeditepe fed by the academicians everyday, period. Here is the situation of the dogs at our University. We hope there is a misundertanding or incorrect news. Do not worry about that.

  4. Selamlar,

    5 yıl yeditepe üniversitesi’nde okudum ve bu sene mezun oldum.
    özellikle köpekleri çok severim ve bu nedenle okuldaki sokak köpeklerinin hep oralarda olmalarından hep memnuniyet duydum. Hatta şöyle açıklayayım ; okulda servis giriş kapısına yakın ormana doğru büyük kafeslerde yanyana (malesef) 2 kangal, 2 rottweiler bulunur, bunlar zaman zaman dışarılarda bağlı bırakılır sürekli yemekleri vardır (kuru mama yada doğal yemek).Ancak okulun bunlarla ilgilenen görevlileri bu mamaları sadece okulda birileri tarafından sahipli olan o köpeklere değil tüm sokak köpeklerine verirler.onlar vermeselerde, özellikle sosyal tesisler önünde hep birileri onlara yiyecek birşey verir ve kimse karışmaz. Ve yeni doğanlar hariç büyük çoğunluğu belediye kontrollü olduğunu düşünmeme neden olan “belediye marka”larından kulaklarından bulunur. Hatta zaman zaman bu köpeklerin bir (yada bir kaç) öğrenciyi ısırdığını ve öğrencilerin bunu Bedrettin Dalan’dan burs olmak için tehdit konusu yaptığı tarzında “şehir efsanelerine” bile konu olan bu köpekler özenle korunmasalarda, yaşam haklarını engelleyici, yaşadıkları yerden uzaklaştırıcı herhangi bir harekette asla bulunulmamıştır okumaya başladığım 2004 senesinden itibaren.
    ANCAK, sayın Dalan ‘ın mevzu-u bahis olaylardan dolayı ABD den dönüş yapmaması, mütevelli heyeti başkanlığı görevine oradan devam edememesi nedeniyle yıl sonuna doğru yokluğuyla yerine gelenlerin birçok kararı öğrenci-eğitim görevlisi taraflarının 2sinide memnuniyetsizliğe sürüklemektedir.

    İşte bu nedenle, gidip birebir görmesemde diğer üniversiteler arasında belkide sokak köpeklerine kapısını en çok açık tutan ,en yüksek sokak köpeği nüfusuna sahip okuldur asla edindiğiniz bilgideki gibi bir olay olamaz, bir hata olmalı demek isterdim ancak son dönemlerde okuldaki idari kararlardaki hataların bu noktalara ulaşmasının mümkün olduğunu düşünmekten kendimi alıkoyamam ve herkesin takipçi olmasını dilerim.

    Ve son olarak Sayın Ahmet Serpil bey her nekadar bu okulun rektörüde olsa, mütevelli heyetinin aldığı kararlar herzaman birşekilde rektörden üstün kalabileceğini hatırlatmak isterim.

    Saygılar
    Can EKİN

  5. Bu haberin doğru olma olasılığı çok yüksek. Evdeki yardımcım yeditepe üniversitesine çok yakın oturuyor. Geçen hafta, her zaman sokağında baktığı ve çok sevdiği bir kaç köpeğin birden bire yok olduğunu söylemişti. O mahalde, üniversitenin dışında da, pek çok kişi de özellikle köpeklere karşı çok acımasızca davranıyor.

  6. nilgün tezcan says:

    Selam maalesef bu konuda benimde çok sevimsiz deneyimlerim var.Carrefourun bahçesinde yaşıyan köpeklere bir arkadaşımla bakıyoruz camında yeditepe yazan araçların çogu yazıkki sürücüleri genç ögrenciler olduğu halde her zaman araçlarını köpeklerimizin üstüne sürüyorlar ,onları sıkıştırıyorlar ve kendilerini çok şakacvı zanneden bu salaklar bununla egleniyorlar kahkahalar atarak gidiyorlar.
    Haziran sonunda bu çok şakacı salaklardan biri mama yedikleri yere doğru giden kangal kızımıza arkadan farkettirmeden yaklaşıp çarpmış düştüğü yere doğru sürerek birde tam belinin üstünden geçmiştir,mama vermeye gittiğimde olaya şahit olan servis şöförü beni bilgilendirdi ve yattığı yeri gösteredi vet çagırdım hemen gelip acil müdehale yapıldı bir süre vette kaldı bakımı tamamlanınca eşimin ,iş yerinin çatısına aldık çok şüküt inanılmaz bir mucize ile sakat kalmadı ama veteriner yarım santim daha soldan geçseler kalça kemiği paramparça olurdu diyor ve sakat kalmamasını büyük şans olarak degerlendiriyor.Naz kızımın maşallah çok iyi gelişme gösterdi tamamen iyileşince maalesef diğerlerinin yanına carrefourdaki düşman idarenin bahçesine dönmek zorunda.
    Yeditepenin köpekler için yukardaki yazılardaki kadar mutlu bir yuva olduğunu düşünmüyorum.VE diyorumki dikkatli olunmalı asla güvenemezsiniz bu insanlara.Yaparlar her türlü zulmü yaparlar hemde resmi kanallardan. Dikkatli mücadeleci ve … inşallah olabildiğinizce esen kalın
    nilgün tezcan

    p.s bu arada 1 .08 de ortaya çıkan altındag zulüm rehabilite merkezi sorununada kayıtsız kalmayın

  7. serkan gümüs says:

    pekiyi arkadaslarim, bu türkiyede yokmu hic söyle yürekli bir delikanli, allah icin bu hayvanlara böyle arabayala veya diyer türlü iskence yaoanlara bas kaldiracak onlari bir adam akilli dövecek insan? hep böyle bakip suskun mu kalacaksiniz, hep sadece sikayet mi edeilecek- sagolsun, bu köpegi kurtarmisiniz. Ama bu iskenceyi yapan sürücü acaba tekrar yapmayacakmi bu olayi?
    Lütfen ilgilenilsin, polise verilsen o serefsiz …