İBB’den YALAN Açıklama, Gerçekleri Gözünüzle Görün

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Yalan
Yalan

İlgi mailinizde İ.B.B’ nin sokak hayvanlarını ormanlık alana bıraktığını ve orada öldürdüğünü iddia etmektesiniz.
İ.B.B çalışmalarını 5199 sayılı yasa ve ilgi yönetmelik doğrultusunda yapmaktadır. Bu yasa gereği sokak hayvanları sokaktan toplanıp, Rehabilitasyon Merkezlerimize getiriliyor. Herhangi bir hastalığı varsa tedavi ediliyorlar. Daha sonra kısırlaştırılıp, aşılanıp, mikroçip ile kayıt altına alınılıyor. Operasyon yaraları kapanan hayvanlar sahiplendirilmeyince alındıkları ortama tekrar bırakılıyorlar.

Yalan
Yalan

Mailinizde bahse konu ormanlık alana bırakılmalar veya öldürülmeleri order xanax paypal söz konusu değildir. Bu kadar emek ve para harcadığımız hayvanları buralara bırakıp öldürmenin izah edilebilir bir yanı olamaz.

Bilgilerinize rica ederim.
Recep ZAFER
Veteriner Hizmetleri Md. Yrd.

İyi günler dileriz.

___________________

MİNE KÜBRA KERVAN
İBB BEYAZ MASA
TANITIM VE HALKLA İLİŞKİLER UZMANI
02124551734
mine.kervan@ibb.gov.tr

ALO 153

Sesimizi Kadir Topbaş’ın duymasını umuyoruz çünkü İBB Beyaz Masa “Bu Yalanı” bir cevap olarak yolluyor…. Hiçbir araştırma, soruşturma yok… Fotograftaki gördüğünüz sokak hayvanları sadece bir kısmı, ve neredeyse hepsinin HASDAL’da kısırlaştırıldıkları kulaklarındaki (mavi) küpelerden belli oluyor.

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

10 comments on “İBB’den YALAN Açıklama, Gerçekleri Gözünüzle GörünAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Adem Oğlu says:

    Daha önce Hasdal Rehabilitasyon merkezinde gönüllülük kartı ile çalışan Özün Kanbay tarafından sahiplendirilen yavru köpeklerin Beykoz ormanları na bırakıldığı tespit edilmiş olup. O vakada dahi yavru köpekleri belediyelerin ormanlık alanlara bıraktığı iddia edilmiştir. Olayların çözümü için uğraşmayı bırakarak belediyelere (sebebini anlayamadığım) bir çamur atma kampanyasının mantıki izahı olamaz.

  2. Cenk Karayazgan says:

    Adem Oğlu siz buna mantık mı diyorsunuz??? Bolluca ormanlarındaki binlerce hasdal köpeğini Özün Hn. attı o zaman… hay allah biz de nelerle uğraşıyoruz. Sizinki mantık değil yalakalık, belediye yalakalığı

  3. Facebook'taki sayfasında artık duvara yazar yazmaz siliniyor. Kaçak oynanmak buna denir.

  4. Adem Oğlu says:

    Cenk bey. sizin mantık dediğiniz ne peki? Gördüğünüz her vakada devlet kurumlarına bilerek bilmeyerek saldırmakmı? Bahsettiğim bir örnek sadece. Bizzat şahit olunmuş örneklerden biri. Peki ormanlardaki küpesiz köpekler. Onlarıda mı İbb attı? 🙂
    Sn İvan bey ve onun mantalitesindekilerin yaptığı bu. Devlet kurumlarına gitmek, biriki fotoğraf çekip altına hikayesini yazmak (uydurmak daha doğru). Çok mu pis suç, çokmu temiz hayvanlar aç pislemiyor, raporlar sahte sözler yalan.. İnsanlar nasıl bu kadar rahat yalan ve iftira atıp arkalarına yaslanıp uyuyabiliyorlar anlamıyorum. Hoş anlamakta istemiyorum ama.
    Yazılan yazılar ve yapılan yorumlara bakınca görüyorumki sanırım siyasi birtakım amaçlar var (daha masumane bir neden bulamadım). Yada daha fazla yardım toplamanın yolu burdan geçiyor. Bilemiyorum. Tahminlerim bunlar. Neticede insanlara iftira atmak istemiyorum (Sn İvan gibi).

  5. Cenk Karayazgan says:

    Adem bey, ilk olarak "sokak köpekleri" belediyelerin yani devlet kurumlarının koruması altında olduğu YASA'lar da net bir şekilde belirtilmiş vaziyette. Yani belediyeler SORUMLU! Siz hiç bolluca ormanlarına gittiniz mi? Ormandaki küpesiz köpekler %5 ise küpeliler %95. Bolluca ve ilerisindeki sayıları binleri bulan köpekleri kim atabilir belediyeden başka? Kaldı ki bizzat konuştuğumuz görgü tanıkları ve itiraf eden belediye yetkilileri var "şikayet oluyor atıyoruz, biz ne yapalım" diye.
    Allahaşkına bu işi siyasi veya para toplamak gibi saçma komplo teorilerine bağlamyın, komik oluyor.
    Belediyeler AB fon'larından aldıkları paralarla (kısırlaştır-yerine bırak) bu insanlık dışı, utanç verici bir uygulama yapıyorlar. Belediye katliyamları CHP, AKP olsun hiçbir ayırım yapılmadan yapılıyor. Kaş'taki protesto CHP belediyesine yapıldı, ve evet YALAN söylediler, tutanaklara geçmiş ifadeler olmasına karşın her fırsatta YALAN söylendi. Maalesef Türkiye'de siyasi ahlak bu (parti farketmez) YALAN söylemek….
    Küpeli veya Küpesiz Bolluca'da yüzlerce sokak köpeği var açlıktan ölmemeleri için FON'lardan bu iş için PARA alan ve YASA gereği SORUMLU olan BELEDİYE ne yapıyor???? HİÇBİRŞEY!!!!!!!!! Biz ne yapıyoruz???? Biz onları hayatta tutabilmek için çalışıp kazandığımız paralardan yani CEBİMİZDEN paralar harcayarak ve zamanımızı harcayarak yapıyoruz.. Ve SİZ ne yapıyorsunuz????? Bizleri SİYASİ olmak veya ….. saçma teorilerinizle SUÇLUYORSUNUZ.
    HELAL OLSUN SİZE…

  6. Adem Oğlu says:

    Yukardada anlatmak istediğim; yaşanan her olayda belediyelere yanlı bir bakış var. İlk mesajdada belirttiğim gibi yaşanmış bir olayda dahi facebook ta bir kişi Beykoz a belediyenin attığı yavrular diye yazıyor altına herkes ağzına geleni dolduruyor. Buna benzer pek çok vakaya daha rastladım. Nasıl bir vicdani düşüncedir bilmiyorum, yaşanan her olayda somut bir kanıt olmaksızın devlet kurumlarına saldırmak? Sonuçta oralarda da insanlar çalışıyor ve bu tutumlar iyi niyetli insanların direncini kırdığı gibi bu kişilerle birlikte ortak güzel çalışmalara imza atmayı beklemek mantıksız olur.

  7. Adem Oğlu says:

    Sn ivan ın daha önce gezdği pek çok barınaktada çektiği fotoğrafların altına (bazılarında direk alakasız kişilere ait fotoğraflar vardı) haksız ithamlarda bulunduğunu görmüştüm.
    Hak aramak iyidir ama, bu iddianın arkasına sığınarak başkalarının hakkını gaspetmeninde mantıki izahı olamaz. Yanlışları tenkit edelim ama sağduyuyuda bırakmadan lütfen. Bir olayı gördüğünüzde önce araştırıp ondan sonra suçlamalarda bulunmak lazım.

  8. Merve Yaprak says:

    Adem Oğlu, sen önce bizim grubumuza gir fotoğraflara yazılanlara bak, daha sonra bu siteyi gez dolaş..Göz görüyor, köpekler küpeli ve küpeler İSTANBUL BELEDİYESİne ait, belediyenin başında kim var söyle onu suçlayalım ? BU köpekler buraya yürüyerek gelmediler ya.. Yemek yok su yok.. Niye gelsin bunlar buraya ? Cenk'in dediği gibi belediye ''Şikayet var topluyoruz" demiş, daha neye karşı çıkıyorsun anlayamıyorum ?
    Ayrıca bizim amacımız ne parayla ne siyasetle ne oyla ne başka bir şeyle.. Let's Adopt! yani Sahip Çıkalım!'ın tek amacı Türkiye'deki hayvanlara yardım etmek.. Ve senin de laf attığın Ivan, hayatında tanıyıp tanıyacağın en müthiş insanlardan biridir, diğer Sahip Çıkalım! üyeleri gibi.. Bu yağcılık değil -yine senin yaptığın gibi-, Ivan'a ne diye yağ çekeyim sence? Bana iş bulsun para versin diye mi ?

  9. Adem Oğlu says:

    Sn Merve hanım. Yukarıda Cengiz bey beni yakalakalık la itham etmişti. mesajınızı okuyunca tüm yazdıklarımı tekrar okudum. Ben İvan a yağcılık çekiyorsunuz gibi bir iddiada bulunmadım. Bulunduysam özür dilerim.
    Ben sadece ilk mesajdada yazdığım gibi bu sitede yada bazı hayvansever gruplarında Devlet kurumlarına yanlı bir bakış olduğunu iddia ettim. Ki benim şahsi düşüncem öyle. Her kurumda her yapılanmada iyiler, kötüler, bilerek yada bilmeyerek yanlış yapanlar olabilir. Ama her resmi kurumla ilgili gelişmede hiçbir bilgi sahibi olmaksızın direk ithamları sıralamak bence doğru bir yaklaşım değil. Ki bu ithamlar şu yanlış olabilir şeklinde değilde direk kimin fotoğrafını çekebilirse bu katil aha buda katil şekline dönüşüyor. Hatta abartıp yapılan eylemde açılan en büyük afişte ‘devlet insan hayvan ayırdetmez katleder’ yazıyordu. Amaç bence çok alakasız yerlere gidiyor:(

  10. serkan gümüs says:

    hic tartismaya gerek yok. Ben kendim gittim gördüm Arkadaslar. Size bir örnek vereyim. Herhangi bir yerde bir Hayvan barinagina gittim, hayvanlar acliktan ölüyordu. Kendim Veterinerim. Hayvanlarin önlerinde cürük delikdesil aluminyum kaplar vardi, disarida bir sürü Insan protesto ediyordu. yinede Görevliler Barinagin kapilarini kapatmislar, Hayvanlara ne su ne Yiyecek veriyorlardi. Bu günlerce sürdü, ve bu ara gözümüzün önünde Kac tane Hayvan can verdi. Buna kendim sahiz oldum. yinede bizi iceriye birakmadilar- emirdir dediler. Ve iceride Muharrem Ergül ve Kadir Tobbas dediginiz o iki serefsiz Insanlar Cay icip tartisiyorlardilar. Emir nedemek- yani Hayvanlar acliktan ölsün emri mi? Hani Türkiyede Yasa hani hukuk? Serefsizler hepsi! Ben kendim sahit oldum-KENDIM SAHIT OLDUM!!!! ARKADASLAR-DOKTORUMMMMM!!!!!
    Belediye Baskanlariyiz diye affederseniz, siklerini ortalikta sallayarak onca Hayvanlarin aci bir sekilde acliktan öldürdüler. Sicayim Türkiyenin yasasina- yasa mi bu. Pezevenkler, para kazanmak icin mi yaptiniz bu yasayi? soruyorum size? Hangi karakteri düzgün akli basinda olan bir Insanin mantigina sigar bu? Hayvanlar nasil acliga terkedilir, nasil Hayvanlari korumak icin onlara iyi bir bakim saglamak icin kurulan Barinaklar kiritlenir ve icirlerindeki Hayvanlar ölüme terkedilir, yan odada Muharrem ve Kadir Cay icerken-? Soruyorum size… Onlarin ben Sülalerini bilmem ne yapim- Insan mi onlar? Onlari o koltuklara oturtanlarin Allah belasini versin!
    Olan Hayvanlara oluyor!

    Nefret ediyorum türkiyedeki bu durumlardan, bunlario uyguluyan Insanlardan- ama daha fazla uygulanmasina izin verenlerden, yani halkimizin bir cogundan. Kusura bakmayin- cok öfkeliyim. Ama sonucta noktaya getirdim. Iste türkiyede Hayvanlarin iskence eziyet görüp bir sey yapilmamasinin bir sebebi budur. Belediye!!! Belediye!!! Belediye!!!!