Little Yağmur vs. Mayor Durak

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Little Yagmur Elcin and her dogs
Little Yagmur Elcin and her dogs

What we are witnessing in İzmir defies description. Cevat Durak, CHP’s elected Mayor of Karşıyaka has decided to position himself in the same way that mayors from other political parties have done in the past. That is, by lying and blaming someone else for his misdeeds.

Once again, what we are witnessing is a PR catastrophe in the making. Why? Because this time Mr. Durak is fighting against a most formidable opponent, Yağmur, a 5 year old girl who has no agendas and the support of thousands.

Yağmur has only one goal in mind. She wants her dog Sarı Kız back to the place the municipality kidnapped her.

Yağmur wants Sari Kız and her friends back Alive!

Cevat Durak
Cevat Durak

Mr. Durak, to destroy the childhood dreams of 5-year-old Yağmur has absolutely no justification. Gone are the days where municipal officials could do whatever they wanted and get away with it. In today’s world we are all interconnected, and whatever you do in your neighborhood in İzmir can be seen, and judged, all over the world.

Today Mr. Durak is fighting a lost public opinion war. Any war waged against Yağmur is a lost one. Why? Because, little Yağmur already is a HERO. A SYMBOL for what this society should become one day whereas the crimes and lies of yet another misguided Mayor are the past of a nation which wants to become bigger, better and more humane.

LATEST NEWS: We have just been informed that they municipality of Karşıyaka is, apparently, desperately trying to locate Sarı Kız. They have no idea where they dumped her but they cannot tell us that.  They better find her alive….

Please email Cevat Durak on info@karsiyaka.bel.tr and  karbelbasin@yahoo.com

Just drop them the following words:  THE WORLD IS WATCHING YOU or the link to this post.

Alternatively please call Cevat Durak on his mobile is: 0532 418 28 86 / 0532 213 11 18 or call the Municipality on 0232 399 40 00.

İsterseniz Cevat Durak’ı cep telefonundan (0532 418 28 86 / 0532 213 11 18) ya da Belediyeyi 0232 399 40 00 numaralı telefondan arayıp görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Little Yagmur and friends
Little Yagmur and friends

Help us Save Lives.. SHARE!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Reddit
Reddit
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

18 comments on “Little Yağmur vs. Mayor DurakAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. essin yurincis says:

    siz bircok kez bu mesaji aldiniz…ve bircok kez alacaksiniz…….DUNYA OLARAK GOZLERIMIZ UZERINIZDE…..

  2. ceyda Varışlı says:

    evet ! dunya olarak ve KARSIYAKA olarak gozlerımız uzerınızde …secımlerden oncekı vaadlerınızı hatırlayın lütfen! Izmır ınsanı unutmaz ….

  3. Yasemin Kızılkaya Şenay says:

    Başkan olmak ciddi bir sorumluluk ister.Özellikle günümüz dünyasında hayvan haklarını koruyamayan bir başkanı eminim hiç kimse istemez ve destekte vermez..Mesela ben böyle bir durumda oyum hayvan hakalarını savunan bir liderindir..

  4. carmen vasile says:

    YOU SHOULD BETTER RESPECT HUMANS AND ANIMALS!THE WORLD IS WATCHING YOU!

  5. sabine nowack says:

    Of Cevat Durak, be ashamed you!
    THE WORLD IS WATCHING YOU !!!

    Sabine Nowack
    Germany

  6. Joelle C. says:

    sent and crossposted, the world but also the angels for animals are watching you, better behave Mr Durak.

  7. It is lovely to hear of such a caring child .. what a shame that Mayor Cevat Durak isnt equally as caring,
    Yes the world is watching for the outcome of this through many international internet sites, Will this be another animal disaster to add to Turkeys list of many , or will the Mayor redeem himself and return Sarikiz and the other dogs to where they were found ?
    Remember Turkish Animal Law 5199 states that it is wrong ( illegal ) to detain any healthy neutered dogs in shelters.

  8. ” Remember Turkish Animal Law 5199 states that it is wrong ( illegal ) to detain any healthy neutered dogs in shelters…. ”

    ” legal,illegal, shit all the same … ” ???

  9. SN.CEVAT DURAK, Belediyelerin işi zor,biliyorum.Birileri şikayet edince,siz tedbir alıyorsunuz, ama bu durum oldukca enteresan,bir çocuk hem üzülüyor,hemde sözü geçen köpeklerin son derece uysal olduğunu resimlerle ispatlıyor.Yağmuru mutlu etmek elinizde.Lütfen baba olarak değerlendirin.Ayrıca, köpek kendi canı pahasına insan kurtaran hayvan türü olarak zaten saygı ve sevgiyi fazlasıyla hak ediyor.Sizden bir CHP seçmeni olarak rica ediyorum bu özel duruma ayrıcalık getirin,Yağmurun ve bizlerin kalbimizi fethedin.Yağmur onları evine alırdı,ama karar ona ait değil,çok küçük.Hüseyin Çalışkan bey bana çok kibar ve doğal biçimde isteyen olursa evlere veririz de dedi.Ben alırdım seve seve ama 2 tane var evin içinde, ev benim değil.Lütfen Cevat bey,sizden iyi haber bekliyorum.

  10. essin yurincis says:

    KIBARLIK VE SAYGI CERCEVESINDE SIZLERE ULASTIK…AYNI SAYGIYI GOSTERMENIZI TEMENNI EDIYORUZ….SESSIZLIK ILE ORT PAST OLMAYACAK….ILGILERINIZE ILETIRIZ…AYRICA ILAHI BIR ADALET OLDUGUNA GONULDEN INANIYORUM…YANI BIR YERLERDEN HERKEZ NASIBINI ALACAKTIR….BEKLEYIN VE GORUN….VE BU EMAILI HATIRLAYIN O ZAMAN!!!!

  11. It seems to be that Turkey do not even want to follow their own “Laws”!
    Shame Shame Shame Mr. Durak!!
    THE WORLD “IS” WATCHING!! and we will not go away!!!! Do you wish to have Turkey’s name dragged through the mud yet again?
    Find these dogs and take them back to where they were found, and where the children are that love them!!

  12. Angelika Gülden says:

    Major Durak,
    take good care of this little girl and her dogs !
    Don`t destroy the believing of this little angel in human beeing…..
    Give a chance to Yamur and Sarikiz,
    for you it is nothing,
    for them it`s everything !

    If you don`t care of animals, but care of children !

  13. sabine nowack says:

    THE WORLD IS WATCHING YOU ,MAJOR CEVAT DURAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SabineNowack
    Germany

  14. Merhaba arkadaslar…
    Bu igrenc olaya karsi, defalarca attigim, hatta gunun her gunu tacize cevirdigim tepki maillerime Karsiyaka Belediyesi’nden bir cevap geldi, sizlerle paylasmak istiyorum:

    Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Kime: bana
    ayrıntıları görüntüle 14:08 (19 dakika önce) Yanıtla

    Sn:Emine AKDEMİR
    Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü,2005 yılından bu yana 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sokak hayvanlarını kısırlaştırmakta,aşılamakta,işaretleyip alındıkları yere bırakmaktadır.Bu proje kapsamında 3000adet sokak hayvanı rehabilite edilip,yaşam alanlarına geri bırakılmıştır.Bu hayvanların içinde saldırgan olup ısırma yapanlar,önemli ölçüde korku yaratanlar,geri bırakılmayıp,tutanakla Büyükşehir Bl. Sasalı Köpek Bakımevi’ne bırakılmıştır.Ancak buraya yollanan köpek sayısı iddia edilenin aksine tüm yıllar içinde sadece %5 civarındadır.
    Sasalı Köpek Bakımevi, iddiaların tersine,yemek ve su açısından hiçbir sorunu olmayan,alt yapı eksiklerini gidermiş,hayvan giriş çıkışının kontrollü,kurallar çerçevesinde yapıldığı,sadece kısır,aşılı,ve işaretli hayvanları kabul edildiği,hayvan sayısının kapasiteyi asla aşmadığı bir bakımevidir.Belediyemiz de saldırgan köpekleri bu bakımevine resmi koşullarda yollayarak izole etmektedir.
    2006 Temmuz ayında alımı yapılan tam teşekküllü hayvan ambulansı ile yaralı ve hasta sokak hayvanlarına daha kısa sürede sağlık hizmeti sunabilme imkanı elde edilmiştir.Duyarlı kişilerin ihbar ettiği yaklaşık 4500 adet kedi ve köpek bulundukları yerden alınarak kliniğimizde tedavi edilmiş,ya sahiplendirilmiş,ya hayvan koruma görevlileri ya da hayvan bakımevlerine bırakılmıştır.Tamamen iyileşip,yaşamlarını sokakta devam ettirecek hale gelenlerse alındıkları yere bırakılmışlardır.
    Belediyemiz,hiçbir surette hayvanları zehirleyerek ortadan kaldırma yanlışında olmamış ve olmayacaktır.2005 yılından bu yana kanunun gerektirdiği şekilde hekim istihdam edip,alt yapı oluşturmuş ve sokak hayvanı popülasyanunu kontrol yöntemi olarak kısırlaştırmayı tercih etmiş bir belediyenin emek ve para harcayarak kısırlaştırdığı hayvanları zehirlemesi anlamsız bir iftiradır.
    Belediyemiz,halk arasında yayılmakta olan,iftiraya varan haksız iddiaları üzüntü ile karşılamaktadır.Gerçeğin araştırılması, söylentilerin kulaktan kulağa yayılmadan önce doğrulanması,sokak hayvanları konusunda son derece duyarlı olan belediyemizin mevcut olumlu imajının sarsılmaması açısından önemlidir.
    Bilgilerinizi rica ederim.

    Veteriner İşler Müdürlüğü

  15. Typically Turkish as far as mayors go. Get into power then abuse it! You are being watched by the world as you yet again break the law put in place to protect the vulnerable, innocent + voiceless…Turkish Animal Law 5199. The little girl and her best friend, are waiting, as are the rest of us, for you to show compassion (if that is possible) and stop the atrocities on the animals you have already failed when they are chucked out on the streets like rubbish. Return her dog, and the others and start respecting life as you expect your life to be respected!

  16. Ljiljana Miletic says:

    THE WORLD IS WATCHING YOU!!!!!!!!

  17. güzel izmir veee çookk çağdaş partinin dahada çooookkk çağdaş belediye başkanı…ne bekliyordunuz?